Бобка, живо и здраво именичето! Щастие, веселие и любов във вашия дом! И то не само по празник, а и в делник!
На всички ви желая хубав ден и усмихната, успешно, ползотворна нова седмица!!!
Хм, а в задачата дадено ли е копие на здравния картон на феята?! И по-специално психо-емоциналния статус?!dexter написа:Това е състезание за втори клас, само за уточнениеСиренце написа:Декс, включвам се веднагаИмаме събитие с 2 възможности и 3 повторения, следователно възможностите са 2 на 3 степен, т.е. 8 (това за твоя информация) Изброяваме възможностите:
щ щ щ - 21=12+3+3+3
щ щ н - 17=12+3+3-1
щ н н - 13=12+3-1-1
н щ щ - 17=12-1+3+3
н н щ - 13=12-1-1+3
н н н - 9=12-1-1-1
щ н щ - 17=12+3-1+3
н щ н - 13=12-1+3-1
Друг е въпроса, че в 1 клас се учат числата до 20, но пък това е състезание. Задачата е с възможност да се избере един отговор от 4 възможни, т.е. а) 7, б) 17, в)22 г) 14. И тук идва моето затруднение. Никъде не се казва коя вечер какво е било настроението на феята :lol: . Кръщелникът ми, който е на 11, ми обясни впоследствие, че трябва да се намерят всички възможни отговори (комбинации от настроения) и да се избере този, който съвпада с една от посочените възможности (като отговори). Това ме озадачава. Аз все си мисля, че в задачите за 2ри клас трябва да има някаква ясна и елементарна логика и един възможен логичен отговор. Но явно на мен ми се къса мисловната връзка
.
Абсолютно.... и вкъщи сме така. Коко вчера беше на 2 рождени дни, но така и не звънна на тренера си да каже, че няма да може да иде на тренировка, а днес има важен мач. Бела се мота, въртя, игра, цъка ........... но така и не си написа домашното по английски, който й е днес от 13,40 часа..... Не се ядосвам..... просто споделямdanid написа:Те мойте и двете доста са си отпуснали душичките
Kleo написа:И гласувах, и преместих часовниците, Черита!
Тези, които виждаш в темата по повода. Т.е. азKleo написа:Ани, Зори-все-Мърмори, много ми се идва на срещата утре, но няма да мога да дойда, за съжалениеНа вас приятно изкарване от мен! Кои са потвърдили вече идването си?
Цвети, вече втори ден изпушвам заради подобни неща, но на по-големите ми деца.... по-големи от Калинчето имам предвид :lol: . Опитвам се да не се ядосвам, но днес трябваше да подпиша поредната забележка на Бела, че си е забравила еди си кой комплект - в случая този по БЕЛ. От миналата седмица има 2 такива забележки. Явно чак на класната й е дожаляло и не е написала забележка и за забравената тетрадка по преразкази......... Всичко това на фона на моето сутрешно "Взе ли си всичко!?!?!?!!?!".....cvety_rz написа:Днес ако знаете какво ми се случи.Приготвям децата, храната, чантите и поръчвам на всички да се обуват и да влизат в колата.Оставихме Райчето, Симчо и спираме пред детската градина и като слезе Калинчето какво да видяС яке, шапка и по джапанки
Ей така с чорапи по джапанки
Не знаех как да реагирам да се карам ли да се смея ли.Та хайде пак до Стражец за маратонките и закъснях малко за работа.Ей голяма лудница е.Чакам с нетърпение ваканциите, че поне малко да ми олекне програмата.
Ами комай .... даcvety_rz написа:Викаш да не се ядосвам Чери....все така ще е![]()
cchery написа: ... Но животът продължава дори и така... а днес ще е един много хубав ден! Имам чувството, че сестрата, която нямам, идва да се види с мен!![]()
Изключително много се радвам, че няма да се видиш само ти и "сестра" ти, Ани, ами цял отбор от сестрици :1211 Пийнете една биричка и от мое име, плийз :1211 Може и чашка червено винце да бъде :1211 важното е да е весело!cchery написа:И така, за довечера се заформяме следната компания: Вер, Чери, Силвето, Марчи, Боби, Елито, Дани, Зори.....