Даааа, темата за подаръците на учителите ми е любима
Както винаги добре написано,
Чери 
Аз го гледам от една малко по-различна гледна точка. И при нас всяка година има обяснения и дебати по повод подаръците
Тази година се говореше за подарък за 120 лв на учителката на Ава. Аз се втрещих. За никой от семейството не съм отделяла такава сума за подарък и заявих, че в такава крупна инициатива не участвам. Айде пак встрани от колектива

.
Карай, свикнала съм
Казах им, че ако държат на моето участие сумата трябва да бъде намалена наполовина и в подаръка да не фигурират любимите артикули като парфюм, кожена чанта, златни украшения или химикал за 70 лв. Този път имаше и хора на моето мнение - изненада!
Говорих за неща като символи, като послание и прочее ..., май имаше някакъв успех, защото ще вземат кошница с вино, свещ, коледни сладки и още нещо. Надявам се Парфюмът да не се промъкне изневиделица в кошницата (то май няма и пари за него) носейки посланието "Не ми миришете добре!" или "Айде да ви го подарим, защото едва ли ще го купите ..."
Слава богу, класната на голямата категорично заяви преди няколко години, че подаръци не иска. Всички родители бяхме облекчени
Обичаме си "госпожата", отношенията ни с нея са чудесни, дори сме приятели.