Страница 3 от 102
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 10 Мар 2011, 15:03
от dexter
Аз сама ще се похваля
![еднозъб :1062](./images/smilies/hyhy.gif)
- в нета случайно ми попадна рецепта на супа минестроне (гъста италианска супа). Снощи я готвих за втори път и стана много вкусна. Приготвя се доста бързо и общо взето със зеленчукови остатъци от хладилника и шкафовете. Давам линка към рецептата, която намерих, но аз правя вариации. Напр. слагам боб от консерва (ако е с доматен сосо, става страхотно), не слагам гъби, тиквички, пъщърнак и каквото друго нямам. А сега виждам, че съм забравила, че се готви със зехтин и по инерция съм сложила олио
![ku-ku :plezya se](./images/smilies/30.gif)
:lol:
http://vkuhniata.wordpress.com/2009/06/24/minestrone/" onclick="window.open(this.href);return false;
Като я сервирате, може да сложете малко настърган кашкавал. Да ви е сладко
![sun :954](./images/smilies/375404.gif)
!
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 11 Мар 2011, 15:41
от Сиренце
Днес за обяд си направих мнооого вкусна салата:
МИНЕСТРОНЕ С ИЗВАРА
3-4 кисели краставички
5-6 маслини, нарязани на ситно
1 ч.ч. извара
2 с.л. кисело мляко
3 ореха
копър
Ако се прови за вечеря, може и чесън. За протокола - не можах да я изям цялата!
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 21 Мар 2011, 15:12
от Смехурко
Да се запиша в тази тема и аз
АРОМАТНИ САНДВИЧИ ПО ИТАЛИАНСКИ
Вчера спретнах на моите домашни любимци едни ароматни сандвичи по италиански - филии стар хляб наредени в тава, поръсват се със зехтин, нареждат се резенчета белен домат, подправя се с босилек (риган, чубрица каквото обичате), поръсва се обилно с кашкавал. Пече се само на горен реотан на най-високо ниво докато се запече кашкавала. Като се извади пак се поръсва с малко зехтин отгоре за аромат.
Омесих и постна питка с мая, а после и баница със сирене им правих, която стана много пухкава.
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 21 Мар 2011, 17:25
от cchery
КАРТОФЕНИ ГАЛОШКИ
Вземат се 5-6 големи картофа. Обелват се, измиват се и се разрязват на 2. Всяка половинка се издълбава с лъжица така че от картофа да остане картофена "гаванка" с дебелина около сантиметър.
Около половин кг кайма се омесва с подправки: кимион, чубрица, бял пипер, пресен магданоз и с така приготвената кайма се пълнят гаванките - преди всяко пълнене се слага по грахово зърно краве масло на дъното на картофа. Останалата кайма се омесва с предваритено накълцаните среди на картофите.
В средна тавичка се налива олио/зехтин и се намазва цялото дъно. Върху него се застила омесената с накълцаните картофи кайма. А върху нея се подреждат пълнените картофени гаванки. Долива се с вода така че да покрие "килима". В края на печенето върху картофите се ръси кашкавал или пък се поливат с разтворено във вряща вода топено сирене.
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 11 Апр 2011, 16:10
от bobichan
Е хайде да се разпиша на бързо, че не съм се вясвала много отдавна.
Заленчуци на пара (броколи, гъби, грах, моркови) е ето този
мой любим сос. Много свежа вечеря!
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 18 Май 2011, 15:49
от Cheva
Скоро научих една много лесна рецепта
ЛЕКА МАЙОНЕЗА БЕЗ ЯЙЦА
1 част прясно, подварено мляко
2 части олио ( за сега само с олио пробвах)
щипка лимонтозу ( може и с прясно изцеден лимонов сок)
слагате малко и после добавяте, ако не ви е кисело достатъчно
сол на вкус
Сипвате съставките в дълбок съд и с пасатор издърпвате от дъното нагоре.
Готово!
Ако ви стане гъста, разреждате с добавяне на мляко,
ако ви е течна - добавяте олио.
Съхранява се в хладилник и винаги се сгъстява още малко след това.
Трайност 10-на дена.
Може да си правите и вариации, аз направих и една чеснова.
![на МариКо :222](./images/smilies/28302_659.GIF)
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 18 Май 2011, 16:28
от bobichan
Това е много любопитна техника!
Може да я пробвам. Ако олиото ти е шарлан. Няма проблем. Пак е здравословно.
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 18 Май 2011, 16:36
от Cheva
На вкус е абсолютно същата като купешката, но тук знаем какво сме сложили.
![sun :954](./images/smilies/375404.gif)
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 19 Май 2011, 13:18
от bobichan
Определено знаем! А и ако мазнините, които сме използвали са студено пресовани, то тогава имаме почти 100% полезни калории. Аз майонезата напоследък я подмених с любимия ми сос от слънчогледови семки. Чиста не съм употребявала от мноооого време, но това ще го пробвам.
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 20 Май 2011, 10:23
от Cheva
bobi , така и така заговори пак за покълнали слънчогледови семки...
Кажи как ги покълваш ? Суров белен или ?
Тук е моментът да ти благодаря за Гуакамолето.
Благодарение на теб се навих да го пробвам.
Вече два пъти правих, но не съм очарована, че се яде с хляб....
ми то половин типов ометох последния път.
За напред ще го мисля с нещо по-поносимо , като гарнитура на салатка или ...
знам ли и аз?!
![ми не знам :1044](./images/smilies/bv000039.gif)
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 20 Май 2011, 10:57
от bobichan