Нелка (а и Деси), аз ви разбирам от самото начало. Това всъщност е и причината да се ваксинирам....
Ели, радвам се, че сте се справили с ковида. Това, което описваш:
ellis_stoyanova написа: ↑05 Ное 2021, 16:18
мирис,вкус,загуба на слух и зрението ми засежна.Доктора,който ме лекува потвърди,че при мен е "ударило"в мозъка....като цяло симптомите бяха ужасни,дори губех ориентация и дори съзнание на моменти,но се радвам,че всичко мина.
го имах като симптоматика през 2007 година - последствие от недобре лекуван грип. Не знам дали ме удари в мозъка

, но е факт, че 2 пъти лежах във ВМА на вливки със съдоразширяващи за по-добро оросяване именно на мозъка..... В крайна сметка диагнозата се изясни по-късно - Мениероподобен синдром, а иначе казано - тежко дегенеративно възпателение на вестибуларния апарат като следствие на тежко възпаление на вътрешното ухо.
Както и да е - исках да ти напиша, че мисля, че разбирам как си се чувствала. А също така, че това, което описваш в момента с липсата на концентрация, е "нормално" с оглед на боледуването. Имай предвид, че подобна симптоматика изисква дооооооста време, за да отшуми. Пиша го не да те плаша, че дълго време ще си така, а по-скоро да го погледнеш от друг ъгъл: ако дълго време продължиш с тези усещания, да не изпитваш тревога, че нещо страшно се случва с теб.... Отоневрологът, на който попаднах, навремето ми каза, че симптомите, които имах - дезориентация, загуба на равновесие, двойно виждане, залитане, липса на концентрация, загуба на памет, изискват повече време, за да отшумят трайно. Но като го знаех повече не си позволих съзнателно да си тровя живота.
Към нещата, които Нелката те е посъветвала да взимаш, бих добавила и спиртна найстойка от гинго билоба - ако лекарят ти е прав и те е "ударило в мозъка" (нещо, в което се съмнявам) то гинкото е безценно за доброто оросяване, което е единственият познат начин за лечение на мозък

..... Знам, че звучи като виц, но аз и до ден днешен, когато получа замайване (а това става при всяка рязка смяна на времето, заради атмосферното налягане) пия по няколко дни гинко.
Браво за взетите с отличие изпити. Смятам, че си се справила много свръх възможностите си, поставена в тази нелека сиутация. Това е повод за гордост и самочувствие, Ели.
Нелка, сигурна съм, че ще ни направиш съпричастни, когато излезе филмът за вашия клуб, заснет от д-р Щонова. Интересна жена е тя... освен много красива и внимателна. Миналата година прочетох 1 нейн разказ - "Мингу" и бях силно изненадана от творческото ѝ виждане за това как се прави въздействащ текст. Честно казано нямах представа, че тя пише.
Доколкото имах възможност да получавам новини във фийда във фейсбук, си направих извод, че плануваният от вас есенен лагер на клуба, не се е състоял - така ли е и какво се случи?
Иначе при мен нищо ново - вече съм без мъже - изпратих ги и двамата към Европа (как звучи само

). Намислила съм да обзаведа апартамента в Берн с повече неща от България - не мебели, а текстил, спално бельо, аксесоари..... и ей такива и днес търчах да купувам разни неща. Изпращам с колет по Български мощи.... Пердетата, купени и ушити в България, вече са закачени във всички стаи в швейцарската столица

.....
В петък с Бела летим към Айндховен - Коки в сряда ми е рожденик и ние ще идем постфактум, за да отбележим празника му. Момчил също ще долети от Берн и пак ще се съберем, пък макар и на холандска територия

..... Луда работа е тази нашата, но така се случи.
И разбира се - радвам се пълнокръвно и безрезервно на красотата на есента... В комбинация с прекрасното циганско лято, което се настани над България, последните 20-ина дни са истински празник и подарък за душата и сърцето ми..... При всяко излизане навън виждам дори и в най-дребните огнени шарки от листата красива усмивка и щастие се разлива из вените ми...... Толкова е хубаво!