Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от Ver »

dexter написа: Дали съм неразумна майка?
Глупости!
Неразумни са тези, които не водят децата да поплуват :222
tita

Мнение от tita »

dex, водата само може да отнеме напрежението от тялото на Яна, от което пък тя ще се чувства много по-добре. :954

Еййй, няма изчистване тази кал и прахоляк от вкъщи да ви кажа. То не е бърсане, обиране, миене ... Ужас. Сякаш живея в пустинна буря, не в квартал до сами морето на Варна.
И ... от толкова напрежение и емоции, пропуснах да си похваля дъщерята. :222 Приета е по първо желание в 4-та езикова във Варна, с испански език. :1216 17-та по успех е сред приетите в този профил. Одобрената бройка за испански език за тази година е 92 човека. Много щастлива се чувствам, защото това е първият й успех, постигнат със собствен труд, без допълнителна помощ от наша страна, освен подкрепата ни разбира се. Пожелавам на всички ви такива моменти на радост! :922
Последно промяна от tita на 30 Юни 2014, 15:28, променено общо 1 път.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чери, Титка, браво на вас и децата ви! :954 :954 :954

Предлагам на вниманието ви една статия за добрата чуваемост, изслушването и качественото общуване между хората:

http://www.svoizbor.com/2011/08/can-you-hear/
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

tita написа:И ... от толкова напрежение и емоции, пропуснах да си похваля дъщерята. :222 Приета е по първо желание в 4-та езикова във Варна, с испански език. :1216 17-та по успех е сред приетите в този профил. Одобрената бройка за испански език за тази година е 92 човека. Много щастлива се чувствам, защото това е първият й успех, постигнат със собствен труд, без допълнителна помощ от наша страна, освен подкрепата ни разбира се.
Тити, едно ГОЛЯМО браво на детето! Имате 100%-ово основание да сте много горди! :) Страхотен резултат е показала Гери и със сигурност трябва много да му се радва, защото това е нейният труд - най-ценното! Късмет и още повече успехи й желая в избраното училище! :954 :954

Тити, дано по-бързо да се свършва с тази кал и прах... Тук-таме чета, че имало доста доброволци да помагат за почистването на квартала, ала така ли е?! :1044 В крайна сметка.... има ли вече някой подведен под отговорност?! Какво е мнението на хората от Аспарухово за истинските причини за приливната вълна - не за тиражираното от медиите?! И пак да попитам - имате ли нужда от нещо?!
dexter написа:Тези дни се замислям колко зависима съм станала от интернет-а. От пороите във Варна нямаме нет, това са над 10 дни вече. През работните дни не е проблем, защото в офиса по цял ден съм на компа. Но през почивните сме изолирани от новостите по света и у нас - нали не гледаме новини, а и няма как да прочетем нещо он-лайн :). Не че е голям проблем, по-скоро е въпрос на навик. 1-2 форума, 1-2 новинарски сайта, он-лайн банкирането, он-лайн читателският ми дневник, програмата за кината - такива неща. Да се чуди човек как сме живели преди десетина години :plezya se .
Декс, това твоето се нарича абстиненция :1062 . Аз също я имам.... :lol: :lol: . И го считам за съвсем естествено. Обичам да общувам, обичам да чета, обичам да уча, да разбирам, да се учудвам, а мрежата ми дава и тези неща. А сега като видях и Верката пак какви са ги натворили съботно-неделно, как да не искам да имам нет и комп? :)

Що се отнася до Т на Яна - вече на 2 морета ми се случваше точно това - да свалям Т на децата във водата. И да ти кажа въобще не съм се чудила дали да го правя - така че смело!

Днес си поработих в офиса - независимо, че съм в болничен, работата си стои и ме чака и си я свърших. :) Сутринта се "размазах" от мотане вкъщи, търсих си хубави и подходящи за мен тренировки, опитах 2..... и ей такива неща.... От утре тръгвам да набавям разните му неща за морето. Петък пътуваме за Пловдив - ще празнуваме РД на свекърва ми на една къща за гости на Цигов чарк, т.е. там ще сме петък и събота, а неделя обратно в София и то пак на РД - въобще купоните продължават отвсякъде! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Ех , колко много пишете. Да се включа кратичко )) Завърнахме се от морето :954 Прекрасна ваканция беше . с много плаж , размисли и хубаво настроение . Тази година бяхме със седем нощувки ( миналата с шест) Но сякаш се изнизаха много по бързо . Дали защото обикаляхме и някак времето ми се стори малко. Гърция-Пефкохори едно приятно място с много ,много слънце :954 което ме зареди . Много любезни и възпитани хора,идеално чисто и подредено. Диви места на които не се строи а се запазват така като ги виждаме . Много яко. Юлката се научи да се гмурка без да си държи носа и сега е много горд . Пораства и се радва . Е, имаше червено гърло ,но бързо се справихме с него. За съжаление когато си пътувахме към вкъщи установих колко сме сиви. То и къщите по селата са ни в сиво . Цвят на бетон и мазилка. Прах и мърсотия. И никой не желае да промени тази действителност. Идваме си , пари няма . Две банки в някакъв сканадал . Мерат си пишките големите за сметка на обикновения човек . Някакви бури , ураганни ветрове :1044 . Идиотска държава! Ако знаех език добре щях да съм емигрирала може би. Това е една основна причина която ме спира. Но ето ме тук и се боря. От днес съм и на работа . След кратката отпуска си пожелавам нещо което да ме развълнува приятно . Не знам какво ,но да ме накара да усетя онова приятно гъделичкане в корема и непринудената усмивка :954 Не са спрели историите около сестра ми . Вече разведени от два месеца ,зет ми си живее у нас ,но на 22 юли се изнася . Отношенията с баща ми тотално се закучиха ,но ще го преживея и няма да се откажа от позицията която е 1000% правилна. Хайде хубав летен ден от мен за сега :329
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
tita

Мнение от tita »

cchery написа: Тити, дано по-бързо да се свършва с тази кал и прах... Тук-таме чета, че имало доста доброволци да помагат за почистването на квартала, ала така ли е?! :1044 В крайна сметка.... има ли вече някой подведен под отговорност?! Какво е мнението на хората от Аспарухово за истинските причини за приливната вълна - не за тиражираното от медиите?!
Чери, опасявам се, че цяло лято ще дишаме този прахоляк. Има "доброволци", ама като за пред телевизията. Трябваше да ги снимам вчера :1210 , облечени в чисто нови моряшки фланелки, червени шапки с козирка, нови, лъскави, емайлирани кофи и лопати ... а бе ... к'во да кажа. Екипирани като за работа, с две думи. Принципно, не обикалям квартала да наблюдавам къде и какво се върши, но тъй като живея на центъра на Аспарухово, то няма как да не ги забележиш ..."доброволците".
Резултата от потопа е, че вече ги няма и оцелелите магазинчета, които бяха построени върху затворения канал. Събориха ги всичките, т.е. вече няма пазар, който да ми е до г**а. Ще отварят канала предполагам, което е ОК ... ама към настоящия момент няма от къде човек да си купи пресни зеленчуци, освен от Била ... , а това не е приемливо решение за мен. Не знам как се чувстват хората, които продаваха на пазара ... сергиите им седят празни, наредени в странична улица, бизнеса им е съсипан.
Иначе, да .. казаното от медиите и най-вече от "господари на ефира" е точната причина за случилото се. С две думи - безхаберие и безотговорност. Имам познат, който с години пише писма до общината и кметството, относно незаконните строежи и сметището на мангалите ... ами, сами се сетете дали са имали някакви последствия. Ето интервюто му: http://novanews.bg/news/view/2014/06/23 ... %89%D0%B5/" onclick="window.open(this.href);return false;

Питам се, кой ще помогне на търговците от пазара да започнат бизнеса си пак и да покрият загубите си. А мангалите все още са скупчени пред кметство Аспарухово, за да си взимат помощите. Наглост!

Вчера минах през парка ни, който е до морето. Доплака ми се. Там никой не чисти, всичко е в тиня и боклуци, смърди на канализация. А преди беше пълен с деца, майки с колички, хора, които спортуват ... сега е като кошмар, пуст и забравен.
Дори ми мина през ума да сформирам някак група, да събера хора и да се захванем да изчистим парка.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит Джулай на всички :954 :954 :954

[youtube]JLZMMk8KZSU[/youtube]

Фюти, радвам се, че си изкарала такова страхотно море! Сега ти желая лека и неусетна адаптация към работата ти! И дръж фронта с роднините, бъди себе си и горе главата!

Верче, страхотни морско-планински изживявания, браво!

Чери, неуморно-неуморима си, поздравявам те!

Титка, съжалявам за нещата, които пишеш и споделяш с нас. Неприятно е наистина! И това с калта и прахта, и това с търговците на плодове и зеленчуци в бившия квартален пазар, и това с мнимите явно помагачи и "доброволци", и това с изоставения парк...

Аз се настройвам на лятна, морска вълнА, все повече и повече. Има-няма, след 10 дена заминаваме за Поморие на почивка. Само тримата. И съм много щастлива от това. Предстои ми купуване на бански, имам си половинки, ама са стари, ама на път от работа за вкъщи, мЕрнах едни много приятни цели бански, черни и тънки, с червено-черна горна част, абе красив е, 28 лв., май ще си ги взема за морето. Ами това е засега от мен, приятна ви вечер, мецанки! :1211
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момичета, не знам какви ги вършите в момента, но времето тук е прекрасно и аз излизам да го усетя!!! Пожелавам ви страхотен следобед!!!!!! :D :D
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Добър ден мецанки . Как сте ?Тита май ще ти е по трудно да си намираш зеленчуци ,но е и по добре да ви оправят канала. Всичко е умишлено там при вас . Чула съм ,че е красиво място и към него имат апетит определена групировка . Дано бързо се нормализират нещата. Вихърче, приятно море ти пожелавам ))) Аз навлизам в работния процес. И ежедневието . Няма как :222 На работа в къщи и пак на работа . нищо ново и конкрето само стари истории. ХУбав ден и прекрасно лято :954
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти, Фюти! :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит Рожден Ден, МариКо :222 Бъди жива, здрава и много щастлива! :954 Весело празнуване от мен и ... наздраве :1211
Заключено