cchery написа:
Бъни, четох с огромен интерес и удовлетворение това, което си ни писала за Испания... много бях щастлива, че успях да доловя и оценката ти за нещата, които описваш. А не само излагането на факти. Естествено се почувствах като прошляк..... каквито сме си де. Високите скорости по магистралите, демонстрацията на последна мода коли и телефони, че и гръдни импланти...... циганията и чалганията...... Не ми се пише. Много ме впечатлиха обясненията ти за раждането в Испания..... тук почти всички родилки ще се изпотрепят да плащат луди пари за избор на екип, "за да не се случи нещо" при раждането и при все това преди 2 години бях на протест-бдение срещу лекарските грешки при ражданията, довели до смърт и издевателствата и тормоза на родилки...... И пак, и пак си плащаме..... подклаждаме яко корупцията, а после я осъждаме.. Думичките, които намирам за това в речника си са лицемерие и двуличие......
Ако ти не получаваш 35 лв детски щото не живеете в България, аз какво да кажа като също не ги получавам, а си плащаме чинно данъците на и в тази страна?!? Но видиш ли.... водим се "богати" и имаме високи доходи само защото и моите, и на мъжа ми работодателите изпълняват разпоредбите на Кодекса на труда и въобще законите и ни осигуряват на реални заплати... СПИРАМ, че много ще омърморя

. А не исках точно това.
На нас какво ни предстои?! Утре....... утре с Момчил ще си правим резервациите за престоя ни в Италия, който ще е от 28-и март до 6-и април. Това ни е европейската екскурзия с децата за тази година. Миналата година правихме ремонт, тази - екскурзия......
Та в тази "канонада" от командировки бях включена и аз

- понеделник летя с него и ще остана в Париж за 5 дена...... ей така - просто на екскурзия. След като вече на 2 пъти отказах да оставя децата без мен и да пътувам, най-накрая се съгласих.... всичко предстои! И обещавам да ви пиша подробно!
Чери, ние българите не сме прошляци, повярвай ми, има и много по-зле от нас... Просто мисля, че трябва да изтече една вода, да мине определено време и да си сменим малко манталитета... Хубаво е , че вече много хора пътуват навсякъде и виждат какво е "навън". Но лошото е, че когато българина е в чужбина спазва всички правила, възпитан е , културен, търпелив, но когато се прибере на родна почва забравя за всичко... Защо се получава така... ?
За раждането мога да кажа още, че тук на 100% се насърчава естественото раждане и съответно и кърменето. Прави се секцио само ако има някакъв риск за бебето или майката, а не защото бъдещата родилка е решила, че така предпочита... Е, по частните клиники може и да правят по желание, не знам... не съм имала възможност да разбера
Корупция и тук има, но като че ли тя е само по най-най-високите етажи на властта и обикновенния гражданин не я усеща...
Относно детските надбавки (или добавки- не съм сигурна как точно се водят...): това за мен е поредната голяма глупост, която нашите управляващи са сътворили! Ако си безработен не получаваш, защото нямаш какво да декларираш, ако пък случайно вземаш по-прилична заплата те лишават от тях, защото както казваш ти , се водиш "богат"... Според мен не би трябвало да има каквито и да било критерий , за да получаваш детски! Аз мисля, че ВСЯКО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ПОЛУЧАВА ДЕТСКИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ Е ДОХОДА НА РОДИТЕЛИТЕ! А и е направо смешно... ако дават 350 лв, да се поставят определи условия, а те за 35 лв на месец искат ... баба си искат! Извинявам се, ама наистина се дразня! Съгласна съм за детските за децата в чужбина както сме ние, но всички други ТРЯБВА да получават! Това поне е моето мнение!
Така... А сега...? Франция, след това Италия...

В Испания кога да ви чакам?

Догодина може би...!

Не се тревожи за децата, със сигурност си ги оставила на доверен човек и можеш да си спокойна! Наслади се на 100% на емоциите във приказен Париж и след това заредена с много положителна енергия и насъбрала много впечатления те чакаме тук да разказваш с всички най-малки подробности за всичко което си видяла, преживяла и никога няма да забравиш от този страхотен град! Една приятелка ходи преди 3 години и каза, че просто се е влюбила в Париж! От тогава все си намира повод и начин да отиде поне веднъж годишно дори и за 2-3 дни! Да не вземеш и ти по-честичко да придружаваш Момчил на командировките?