Да осъзная прозрението т.е. да го приема с ума и душата си.
Като метод...хрумва ми най-естественият начин - да се оставя да ме води стомахът, а не ума или лакомията. При мисъл за храна да изпия 1 чаша
топла вода. Ако съм гладна наистина, а не жадна,
ще стане ясно след това. Може би да спра да гледам часовници...
Започнала съм да ям много бързо, това е също вреден навик.
Нямам време да усетя количествата....
Да си допълня програмата:
- количествата! Изключително да внимавам за тях, това което планувам
на едно хранене да бъде сложено на масата и видяно.
- отношение към храната - припомних си правилата за хране на
учителя Петър Дънов и ще се придържам към тях:
Всичко , в което има еднообразие е опасно.
Еднообразието в храненето също е опасно.
Ще се храниш вечерно време преди да е залязло слънцето, а сутрин никога няма да ядеш преди да е изгряло .
Силата на храната е в качеството , а не в количеството.
Яж най-здравословните храни и никога не преяждай.
Хубави храни са тези , които най-лесно се смилат и от които остават по възможност най-малките излишъци.
Никакво бързане при ядене.
Храната трябва да бъде винаги прясна.
Не яжте много гореща храна, нито пък много студена.
Добре е , когато човек се храни да слуша музика.
По време на ядене човек се нуждае от весела,
но не игрива музика.
Човек трябва да яде точно навреме, не определен час,
но когато силите в неговия организъм се проявяват,
т.е. когато усеща вътрешен глад.
Никога не яж при неразположение.
Ще ядеш само, ако си гладен.
Здравословно е да се яде с разположение,
т.е. да чувстваш удоволствие при ядене.
Многото ядене изтощава човешкия организъм.
Колкото повече яде човек , толкова по-малко помни.
Стомахът мели много , но паметта се обременява и отслабва.
Когато човек претоварва стомаха си повече отколкото трябва,
в стомаха и в червата остава необработена част от храната,
която започва да се разлага и образува отровни газове.
Никога не допускай един болен човек да ви готви.
Когато една жена готви трябва да пее, тогава яденето
ще бъде много по-вкусно и здравословно.
Имате някакъв плод, круша например. Не почвайте веднага
да я ядете. Спрете се , разгледайте я, помислете си малко за нея.
Онези същества, които са създали плода, са събрали слънчеви лъчи, кондензирали са слънчева енергия в този плод. Вие имате за задача
да извадите тази светлина и да я внесете в тялото си.
След плодове никога не пий нито студенена , нито топла вода.
Преди ядене можеш да пиеш вода, но веднага след ядене не се
позволява.
Спазвайки тези правила ще бъдете здрави, бодри и силни.
Cheva написа: Когато една жена готви трябва да пее, тогава яденето ще бъде много по-вкусно и здравословно.
А какво да прави един мъж, когато готви?!
Тези правила са казани преди толкова години, а сега ходим и даваме луди пари да ги чуваме пак, плащаме си за да ги нарушаваме - плащането е под формата на здравни осигуровки в ЗК и накрая излиза, че "откриваме" топлата вода много по-късно...
Чева, благодаря, че сподели!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."