Детокс през май - здраве и красота без край

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
олеся

Re: Детокс през май - здраве и красота без край

Мнение от олеся »

Да отчета и днешния ден - изпих минимум 5 л. течности (отдавна не съм го правила) и то без усилия, като от тях 1,5 л. сок от цитруси. Устоях на празничен обяд и на вечерята, която беше любим мое ядене - пица.
За утре се каня да съм само на ориз, но ще видим дали няма да спретна за вечеря салата от моркови със сиренце. Много обичам сирене.
Иначе тонусът ми е прекрасен - никакви странични ефекти като студ, глад, прималявания, главоболие.Детоксът се превърна в навик.
danid
Философска система

Мнение от danid »

Добро утро,

И при мен никакши странични ефектни, но винаги е така след няколко поредни детокса. Резултата около 3 кг и при двамата, но неговия е само за 2 дни. Важно е какво ще направим днес и следващите дни.

Хубав ден
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

:326 на всички, които детоксваха този месец и за добрите резултати .
Този месец се провалих :oops: Трябваше да бъда на еднодневен детокс, защото много поводи имаше покрай мен, но и това не се случи.В петък, деня когато планувах детокса се оказа че вечерта сме на прощална вечеря (девер ми замина за англия да работи) и аз нямаше как да се дърпам :mrgreen: Та такива ми ти работи и оправдания при мен.Добрата вест е, че все пак за цялата седмица съм минус 2 кг. :954 Виждам, че когато се заинатя и съм стриктна и постоянна нещата стават.Лошото е че след време му отпущам края :128 Извода ,че че ми лиспва постоянство и работя по въпроса.Сега отивам да си мръдна линийката :)
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
puf

Мнение от puf »

Ето ,че мина и този детокс браво на всички включили се .
Днес съм -2 кг. Доволна съм понеже не бяха планирани за сваляне . Но няма да описвам лекотата и чувството за празен стомах дори ми тежи от празнота :221 (странно изказване )
За днес съм на 2 праскови 2 чая, и преди малко хапнаах 3 л ленено семе накиснато в вода и лъжичка мляко :)
За по късно през деня не знам евентуално пресни салатки ...
Хайде да се насладим на прекрасното време лек ден и страхотни емоции :954
:923
tita

Мнение от tita »

Отчитам: :954
Въпреки, че вчера вечерта хапнах 2, 3 лъжици ориз с булгур, днес резултата е ОК. От 64кг на 63. Очаквах да съм с повече от 1 кг надолу, след детокса, за да задържа по-лесно на 63 до следващия месец, но това е положението. Сега ще трябва да съм по-стриктна в ПО дните, за да не се върна на 64. Обаче ... видимо коремчето ми е по-прибрано, което хич не е малко. :) С две думи: "успешен детокс".

:326 Аплаус за всички, които преминаха успешно и този месец.
олеся

Мнение от олеся »

И на мен ми се иска да отчета тегло, но преди да стартирам детокса не се премерих, защото ме беше страх, че ще превъртя над 80 кг. Днес се качих с любопитство и установих, че съм 75 кг. Сигурна съм, че съм стопила поне 3 кг., но важното е че се чувствам лека и прибрана. Не опъвам дънките и коремчето, и ръцете са ми отслабнали.
От сутринта съм на чай с малко мед, сок от цитруси :1062 , една ябълка и сварен ориз :1062 . Даже си изпих и оризовата вода.
За довечера най-вероятно морковена салата поръсена със сирене, чесън и малко зехтин. Но ако имам вдъхновение - ще продължа с ориза.
IRene

Мнение от IRene »

droidd написа:
IRene написа:Здравейте, този месец за първи път смятам да започна с детокса, обаче имам нужда от малко помощ. Започвам с това, че аз съм слаба и искам да постигна обратния ефект, т.е. да кача някое килце и точно за това съм малко притеснена. прочетох теоретичната част където се твърди че "това не е диета за отслабване,а средство,с което се подобрява метаболизма.
Ирене, за съжаление не мога да те посъветвам от личен опит за качването на кг., защото при мен почти винаги е седял обратният проблем.
Но ефекта от детокса е балсам за организма, така че на твое място бих опитала. И да, права си, че се препоръчва и при поднормено тегло.Ето ти един цитат от
Часът на мама

"Даже имаше преди случай на една майка, на която д-р Михайлов го беше препоръчал при поднормено тегло с цел качване на килограми и имаше ефект! Причината е, че понякога се случва лошо усвояване на храните, поради дисбактериоза и др. подобни"
Благодаря за отговора Droidd :) Минах детокса на цитрусови фрешчета, не усещах глад и се чувствам много добре, въпреки свалените почти 2кг. Надявам се бързо да ги наваксам ;) . Относно захранването днес съм на овесени ядки сутринта, на обед ориз със зеленчуци и салатка зеле с моркови а за вечеря планувам картофи на фурната.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте! Много се радвам на всички, които отчетоха постигнатото с миналия детокс.

Оли, Тита, Мими, Ирене, Стеф, Дани, Пуф.... сигурно пропускам някого - моля за извинение, тези големи аплодисменти са за всички вас (нас) :326 :326 :326 :326 . Аз вече спрях да гледам грамовете.... искам да се фокусирам върху килограмите! Защото имено килограми искам да свалям! А така в компания ми е в пъти по-лесно!

Цвети, едно огромно браво на теб! Точно заради това:
cvety_rz написа:Добрата вест е, че все пак за цялата седмица съм минус 2 кг. :954 Виждам, че когато се заинатя и съм стриктна и постоянна нещата стават.
Искам и аз такива отчет да почна да правя!

Аз се захраних с ..... сварен ориз с моркови и зелен лук. Добавих мааалко солчица и зехтин. Следобед хапнах зелена салатка, а вечерта - пресни картофки на фурна. И от вчера съм на обща храна при това ....... прекалено обща, ама.... ми се искаше да си отпусна душичката покрай прекрасния празник на моята вече 6-годишна Беличка. :954 :954

Момичета, пак ми се ще да ви попитам - какво да направим с , в която се отчита(х)ме?!? Много е тромава и май вече нефункционална?! Имате ли идея и предложение как бихте искали да изглежда?
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
pepidzheneva

Мнение от pepidzheneva »

Ето ме и мен на отчет:след тридневен детокс съм 2.5 кг по–малко....радвам се и захранвам с варени картофи и моркофи....мисля си и за една салатка за довечера,но ще видим...
Браво :326 :326 :326 :326 :326 на всички момичета които въпреки празници и поводи издържаха ... сега лекотата в телата е невероятна нали ?
Само да можехме да задържим това положение за по дълго време :329 :923
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Анитко, табличката си е супер,просто ние така и не добихме навик да я посещаваме редовно. И къде от мързел, къде от срам (когато омацаме нещата) спряхме да пишем в нея. Още веднъж благодарности за труда и времето,което вложи в нея.
Не съм много в час с нещата и по какъв начин би могла да се подобри функционалността, но ето какво ми тежи в нея:
1. преди да започна да се разписвам за съответния месец трябва да си търся резултатите от миналия, за да видя кой по ред детокс ми се пада, точно колко кг съм приключила предния детокс (нямам навик да ги помня с точност до грамчето, а вероятно е важно за отчитането). Обикновено това допълнително усилие което трябва да се извърши от един доказал се мързел като мен, се оказва канарата, която ме отказва.
2. не ми се пишат всеки път причините за започване на детокса,описване на очистителни реакции и т.н.
Предлагам всеки да сподели своите мотиви да пише или не в таблицата и после да решим какво може да се подобри в нея.

Освен това ви призовавам отново да се разпишете и тук:Здравословни ефекти на детоксикациите, за да можем заедно да попълним нашата библиотека- тя е за всички нас и за всички,които се интересуват от ползите,които носят детоксикациите.
tita

Мнение от tita »

Таблицата си е супер! :524 Особено за новодетоксващите.
Обаче ... е трудно откриваема. Предлагам в последните постове на всяка месечна тема за детокс да се пуска линк към нея. Така много по-лесно и бързо ще се попълва от всеки. Поне аз не помня в коя от всичките теми и къде точно я бях намерила преди 2 месеца ... иначе днес се записах :)
Заключено