Моята тренировка

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Re: Моята тренировка

Мнение от Ванчето »

Привет, дружина!
От мен днес фаталните 13 минути тичане...! :1062 Ей, най-сетне успях да се добера до тази цифра дето две седмици все ми бяга!
Но то като ви чета вие какви времена и километражи въртите, чак ме е срам да се похваля... :1140 :1140
Шегата настрана, но аз съм много удовлетворена от това време и сега жадувам с нетърпение да стигна и до 15, защото си спомням колко трудно започнах! Мисля последните дни и не мога да си обясня защо всъщност ми беше толкова трудно в началото?!?! Но това е по-скоро въпрос, чийто отговор вече не е чак толкова важен, защото сега , към днешна дата, за мен нещата изглеждат по корено различен начин и съм щастлива от това!
Иначе през изминалите 10-ина дни главно тичане мога да отчета. И тук там някоя тренировка, но не съм следвала стриктно програмата, ами си избирах някоя произволна, която ми допада на момента. Абе с две думи - не съм най-сериозно трениращия човек в последните 2 седмици. Но така се случи. Не съм се отказала, опитвам се все пак да не спирам напълно.

Цвети, как вървят нещата при теб? Влезе ли отново в ритъм?
Аз мисля, че не трябва да се притесняваш от това, че понякога излизаш от графиците и схемите... Според мен не е фатално. Пък и в крайна сметка, ако стрикно спазвахме абсолютно всички поставени правила, нямаше да сме хора, а може би роботи... Все пак живота е непредвидим , винаги може да се случи нещо, което да ти промени плановете. Също така като човек ти мислиш, чувстваш... Това също оказва влияние. Мисля, че разбирам защо се ядосваш когато излизаш от предварително начертания план, при мен също се случва. Но в такива моменти си казвам, че при първа възможност ще наваксам и гледам още на следващия ден да направя каквото мога по въпроса. Според мен не се обвинявай, това което ти се струпа в последно време не е малко и е нормално да си окаже влияние. Важно е да се запази положителната тенденция, а при теб мисля, че се получава!
И аз ще чакам с нетърпение момента в който ще напишеш , че си успяла! Вярвам, че ще успееш! :524

Вер, при теб как е? :roll:
Между другото, тези прасенца от началото на страницата са невероятно сладки...!
Като казваш "Ако трябва да търсим хубавото в лошото..." Така е. Те хората от опит са го казали. Но пусто, когато на човек му е черно пред очите, последното за което мисли е , че от това ще излезе нещо хубаво! Но много се радвам за вас! Наистина! И нещата, които описваш, че Явор вече може да прави не са никак малко! Даже всъщност са си доста! Браво!
И ако може едно малко отклонение... Той с какво се занимава, как е успял да си докара толкова сериозна травма?

cvety_rz написа: Понеделник, сряда и петък ходя да бягам в парка и после упражненията на Руми.
И аз понякога правех същото, първо тичането, после упражненията. Но преди няколко дни като се ровех в сайта на Руми и попаднах на един неин коментар ( търсих го сега , за да дам линк, но не успях да го намеря), че когато нещата стават в тази последователност, след това не можеш да си изпълниш упражненията с всичките повторения, защото мускулите вече са изморени. Според нея е по-добре да се правят нещата в обратната последователност.
Но пък от друга страна всеки човек си е различен и ако на някой му е добре така - защо пък не? На мен лично в повечето случаи ми идва добре. А ако е обратното - не съм сигурна, че ще мога да бягам толкова след една цяла нормална тренировка. Но още не съм и пробвала де... :oops:

Чери, пожелавам ти скоро да се "завърнеш" тук! :923

Ели, какво се случва при теб, отдавна не си писала? :roll:
Никога не е късно за ново начало!
Ver

Мнение от Ver »

Уикенда си спретнахме едно ходене по Сърбия,
пещери туй-онуй. Отдавна забравени емоции :)

В понеделник имах лека мускулна треска на ръцете,
но по-осезаемо беше тоталното скапване.
Не знам препътувахме ли, що ли? :1044
Легнах в 7 и едвам станах в 7.
Не съм тренирала.

Бъни написа: Той с какво се занимава, как е успял да си докара толкова сериозна травма?
То се е занимавал с много неща:
десетки години с тежести/боди билдинг
ходене по планини с раница (тежка),
планинско колоездене (няма почти нищо общо с другото колоездене),
пещери (пропстни/хоризонтални) и др. екстремии :)
Много натоварване, често до предела на възможното.
Причините за случката са толкова комплексни,
че не знам има ли смисъл да се ровим в миналото :)
Иначе е ветеринарен лекар, което често също е много силова работа.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Плуване. Катерене по скали. Разхождане по плажа. Събиране на мидички и камъчета. И пак плуване, крайбрежни разходки, катерене по скалите, за да достигнем до множество пръснати наоколо ни параклисчета. Красиво е. Чат-пат изяждаме по някой сандвич, сладолед, пием много минерална вода. И отново плуваме в морето. Днес за първи път видях морски таралежи. Вече сме на новото място, в Сикия, ходихме до четвъртата стъпка от комплекса плажове, наречени 5-те стъпки. Прекрасна почивка! /П.П. Изобщо не се чувствам подута и дебела, явно движението си казва думата, което ме радва много!/ Като се върнем в София, планирам връщане към ежедневната гимнастика. Най-добре - поне отвреме-навреме с тренировките на Руми. Чао засега от мен!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

От днес отчитам 1 тренировка на Руми от настоящата й програма с модификации на упражненията, които се изпълняват от дъска, лицеви опори и всичко, което включва опора на ръце.. но се изпотих доволно.

Неделя и понеделник - кратки кросове по плажа: 2х500 м. Имам сили за по още, но не смея - постепенно ще става. Но при всяко едно положение съм изгубила форма. :plezya se
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, прегръщам те силно :922 Ще влезеш във форма не го мисли.Важното е да се оправи ръката.Боли ли те още? Къпа ли се вече в морето?
Бъни, няма как да са в обратния ред тренировките, защото ставам в 6 часа и излизам да тичам а по това време в къщи всички спят а живеем в гарсониера :mrgreen: Чисто технически успявам да направя тренировките, но ми е трудничко няма да лъжа.Проблемът е, че започнаха да ме болят коленете и сега умувам как да разпределя тренирането, защото определено ми харесва да тичам и не искам да се отказвам.Смятам в дните когато тичам да не тренирам с Руми, но още не съм го доизмислила.Важното е, че ще се тренира :954 С храната поуспявам да вляза в ритъм, но определено има още много какво да се желае.
Ели, ти как си?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет от мен!
cvety_rz написа:Бъни, няма как да са в обратния ред тренировките, защото ставам в 6 часа и излизам да тичам а по това време в къщи всички спят а живеем в гарсониера :mrgreen: Чисто технически успявам да направя тренировките, но ми е трудничко няма да лъжа.Проблемът е, че започнаха да ме болят коленете и сега умувам как да разпределя тренирането, защото определено ми харесва да тичам и не искам да се отказвам.Смятам в дните когато тичам да не тренирам с Руми, но още не съм го доизмислила.Важното е, че ще се тренира :954
Цвети, разбирам те защо правиш нещата в този ред. Аз казах какво съм прочела в коментарите на Руми с идеята, че може да е полезно за по-голямо "качество" :) на тренировките. Все пак го е казал човек, който разбира нещата... :D Аз самата много пъти съм правила тренировка след тичането, така че съм като теб в това отношение. И днес го направих! :1062
Коленете и мен започнаха да ме болят с тази програма, преди това нямах никакви проблеми и дори се чудех защо Руми толкова често говори за проблеми с коленете във видеата си. Стигнах до извода, че просто повечето упражнения от "Божествени тела" яко натоварват точно там и естествено - започва да боли. Аз най-много усещам това натоварване при сядането на стол на един крак. Още докато го правя започва леееко да наболва.

Чери, знаем си ние, че няма да седиш кротко и да чакаш... Но не бързай прекалено! Бързо ще си върнеш формата, сигурна съм в това, но нека да е в подходящия момент! :922

Kleo написа: Като се върнем в София, планирам връщане към ежедневната гимнастика. Най-добре - поне отвреме-навреме с тренировките на Руми.
Клео, ще те чакаме....! :222

Вер, благодаря ти за отговора! Извинявам се, ако съм навлязла прекалено много в личното ви пространство с този въпрос! :923 Просто наистина ме интересуват подробности около подобни проблеми, но няма да спамя темата и да обяснявам защо.
Още веднъж благодаря, че сподели!

От мен днес отново 13 минути тичане + 3 серии от ето тези .
Усетих натоварването не само в корема, харесаха ми.

Какво ново при вас, момичета...? :roll:
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Днес плувах делфин заедно с баща ми, много хубаво преживяване :954
Бъни, връщам се скоро :922
Толкова дни ме нямаше в София, но добре, че не ви загубих, заради интернет-връзката :940
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Жега е. Внимавайте като тренирате. Пийте вода, стойте на сянка и не се преуморявайте.
Днес едвам отлепих за работа. Не направих никаква гимнастика. Сега пътувам в трамвая, мор е.
Вие как я карате, спортните мадами? :524
Ver

Мнение от Ver »

Бъни написа: Извинявам се, ако съм навлязла прекалено много в личното ви пространство с този въпрос! :923 Просто наистина ме интересуват подробности около подобни проблеми, но няма да спамя темата и да обяснявам защо.
Още веднъж благодаря, че сподели!
Няма проблеми, Бъни :)
Не съм почувствала, навлизане в личното пространство.
Просто, темата е обширна и пълна с догадки.
А защо те интересува? (без да е прекомерно любопитно :))
Ако мога да отговоря на нещо ще ти кажа :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейтееееееее. Искам да се похваля, че от вчера си възстанових редовните тренировки с Руми. Този път не са онези, които публикува на сайта си, а изпратените ми с новия ми режим. Освен всичко друго Руми ги е модифицирала специално за мен :oops: - да не включват ръце, което.... не знам как да го кажа, но е толкова готино, приятно и гъделичкащо, че... се чувствам като най-важния човек на света! :954 Кой ми я показа тази Руми за първи път?! :954 :954 :954

Имам разрешение от доФтора и да тичам - трябва обаче да си купя една специална превръзка за ръката - от ортопедичните работилници. След като това стане, нищо няма да ме спре.... Смятам обаче да тичам с по-бавно темпо, за да не се спъна и падна, че тогава вече не знам какво и как ще обяснявам на целия свят.... и без това за тези 5 седмици чух какво ли не..... ожалване, овайкване, как трябва да направя курбан, да ми четат молитва в църквата...... аз съм толкова далече от подобни истории... и си продължавам с моите си разбирания - а именно живот на макс. :1209 Еее, уейвборд едва ли скоро ще карам :1062 :1062 :1062
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, честит ти нов режим и тренировки.С кеф да си ги ползваш :222 Много се радвам, че нещата при теб вече се нареждат.
Бъни, оглеждаш ли се вече за друга тренировка? Аз сякаш като изкарам и следващата седмица ще я сменям.
Деси, ти до къде я докара?
Вер, ти как си ?
Днес бягах 31 минути :954 Доволна съм макар и да ме наболяват коленете.Дори ме питаха дали не се подготвям за маратон, което си беше голям комплимент за мен :1062 Бягам един път седмично и след това не правя тренировки, но останалите 4 дена си тренирам с Руми.Това е при мен.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Публикувай отговор