Благодаря за новата темичка, която сте ми отворили
Всъщност да си кажа честно, у нас рядко готвим, защото се стремим да се храним с чиста, натурална храна, която не е термично обработена. Лично аз не обичам да стоя с часове до печката,защото това за мен е загуба от ценното ми време. Месо и млечни продукти не консумирам, с изключение на масло и мед.
Е,сега през зимата,естествено не може да минем без топлата кухня.И затова да споделя една зимна салатка,която става много вкусна.
Салата от червени цвекло,зеле и карфиол - на пара
На дъното на дълбока тенджера се сипва 1-2 пръста изворна вода (такава употребяваме в къщи за пиене и готвене).Карфиолът се накъсва на по-големи розички и се насипва в тенджерата.Отгоре се поставя един ред нарязано на по-едро прясно зеле.Червеното цвекло се обелва и се нарязва на по-тъни филийки.Поставя се върху зелето.
Включва се котлона, докато кипне, след това се намалява до мин.-така да къкри около 10 минути. Изключва се и се задушава в тенджерата още около половин час.
След това задушените зеленчуци се овкусяват със зехтин,морска сол(ситно смляна) и лимонче. Става мнооого вкусна зимна салатка, подходяща, както за гарнитура,
така и за основно ястие