Anonys написа:
Искам да спомена нещо изключително важно: не си мислете, че чрез протеина ще качите килограми(мазнини). С него се покачва мускулна маса и е нещо, като бензина в колите. Поддържа те жив. Искам да дам и един пример за това, колко трябва да ви е грамажа за протеин/мазнина/въглехидрат/калории на ден:
Пример за човек, тежащ около 75-80кг:
Протеин: 100гр
Мазнини: 35-8гр
Въглехидрат: 50гр.
Максимум калории - 1000.
Надявам се по този начин да сте ме разбрали )
1000 калории на ден ли имаш в предвид? Не е ли много малко?!
Моят въпрос е по скоро за трениеровките.За храната съм по наясно, защото следвам лекарска препоръка.Накратко трябва да ям плодове(не много сладки), зеленчуци, ядки сурови (без орехи, заради щитовидната), кис. мляко (домашно), сирене и извара( те са купешки), месо и яйца(те отново са домашни) и риба.Излишно е да казвам, че до скоро съм хапвала предимно тесто и сладко.То и за това си патя сега не само от към килограми, но и от здрвословна гледна точка
Относно тренировките...... От поста ти по горе разбирам, че кардиото трябва да е поне 1 час, за да има смисъл и като сложиш и другите упражнения излиза, че една тренировка става около 1,30 - 2 часа.От положението на семейна жена с 3 деца(малки), която ходи на работа и домакинства аз не мога да отделям по толкова време.Ако трябва да съм реалист не мога да отделя повече от 45- 50 мин. 5 дни в седмицата.Когато децата пораснат ще е друго, но за сега.....Та въпросът ми е
(най накрая го задавам) какво би ми препоръчал да включа в тия минути, за да ми е по ефектина тренировката? Споменавам, че в момента съм на раздвижване, защото претърпях операция.Отстранен ми е десен преден плосък мускул на корема поради доброкачествен тумор.Но това няма да е все така.Възстановявам се и се интересувам как да продължа за напред.Благодаря предварително за отделеното време.