Протестен митинг пред ИСУЛ, петък, 14 януари

Свобода на словото
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Протестен митинг пред ИСУЛ, петък, 14 януари

Мнение от cchery »

Момичета, вече всички знаете за трагедията с малката Гери. Само като се замисля, че е набор на Бела и че Бела по всяка вероятност също има проблем с трета сливица, и ме свива........ всичко! Родителите на Гери сигурно още не са на себе си и ...... малко е да кажа, че им съчуствам.... Но пък роднините на Гери организират протестен митинг пред ИСУЛ този петък. Все още не съм намерила точните мотиви за този митинг, но мисля, че всеки се досеща какво искат хората изгубили заради човешка грешка малкото си слънце.

Вече има идея митингът да надхвърли конкретиката си и да стане протест
СРЕЩУ ЦЯЛАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА! ХОРАТА, КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ ЛЕКАРСТВА ЗА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА СЪЩО ДА ЗАПОВЯДАТ, А ТОВА

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/01/1 ... ica.108345

Е ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА СКАПАНАТА СИСТЕМА НА ЗДРАВЕУБИЙСТВОТО!
Аз няма да мога да ида, но ако можех..... щях да го направя със сигурност. Защото от известен брой години имам страх да ходя по лекари с децата ми, а сега получих и доказателството за това...... Ако някой от вас има възможност, нека подкрепи хората, загубили малката Гери! Ще ви държа в течение ако още нещо има по темата.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!

Re: Протестен митинг пред ИСУЛ, петък, 14 януари

Мнение от baimomchil »

Моето мение по въпроса - ние сме съучастници към това което се случва:

http://baimomchil.blog.bg/drugi/2011/01 ... ane.666312
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

(2) Жената майка се ползва от особената закрила на държавата, която й осигурява платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи.

Конституция на РБ, чл. 47, ал. (2)

БЕЗПЛАТНА АКУШЕРСКА ПОМОЩ!!! Какво означава това?!?! Че вземането и даването на пари в случая с нуждата от акушерска помощ е нарушение на основния закон на държавата ни! И че както вземащите - акушер-гинеколозите, така и даващите - родителите са в нарушение. И да! точно ние сме тези, които изучихме лекарите така добре на аритметика....... ние, защото им даваме! И поне да получавахме нещо насреща.... Всъщност получаваме и то от човека, който е причина да сме тук заедно - нашият доктор! Но колко са като него?!?! И не е ли той от нашата страна, борейки се с безкрайните каши, които колегите му като маджуна забъркват - алергии, насложени заболявания, безкрайни радикални лечения......
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

emi-1

Мнение от emi-1 »

Бай Момчил,съгласна съм с всяка твоя дума в блога ти.
Тази случка ме връща към смъртта на баща ми.Лека му пръст.И той си замина не без помоща на лекарите.Платихме солидна сума под масата,за да го оперира професор,но майка ми каза,че в последствие,май не го е оперирал човека,който взе парите.След това пък,без да му премерят инсулина,му дават лекарство,което води до временна кома или инсулинов шок/не съм специалист и може би греша за термините/ в резултат на което спира да работи единственния бъбрек,който той има...Следваха няколко тежки месеца след операцията,в които отново бях отвратена от докторската гилдия.Резултата-баща ми почина.
Господ да пази да не ни се налага да търсим лекарска помощ!!!
Искам да се извиня за думите ми на много лекари,които работят със сърце и душа.Да,знам,че има и такива,но за съжаление са малко...
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!

Мнение от baimomchil »

emi-1 написа:Бай Момчил,съгласна съм с всяка твоя дума в блога ти.
Тази случка ме връща към смъртта на баща ми.Лека му пръст.И той си замина не без помоща на лекарите.Платихме солидна сума под масата,за да го оперира професор,но майка ми каза,че в последствие,май не го е оперирал човека,който взе парите.След това пък,без да му премерят инсулина,му дават лекарство,което води до временна кома или инсулинов шок/не съм специалист и може би греша за термините/ в резултат на което спира да работи единственния бъбрек,който той има...Следваха няколко тежки месеца след операцията,в които отново бях отвратена от докторската гилдия.Резултата-баща ми почина.
Господ да пази да не ни се налага да търсим лекарска помощ!!!
Искам да се извиня за думите ми на много лекари,които работят със сърце и душа.Да,знам,че има и такива,но за съжаление са малко...
Съжалявам за баща ти, Еми! За съжаление случаи като твоя има много. Доколкото разбирам протеста в петък няма да е единствен. Дано да се продължи и да стане нещо. Ще видим - от нас си зависи.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Не знам дали ще има майка, която хладнокръвно да изгледа това видео.....

До това ни докараха хората, които ни обединиха на това място..... едва ли не да бягаме от здравеопазването...

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

https://sites.google.com/site/gerihelps/ - сайта за Гери! За да не я забравяме никога....... много ми е трудно да го отварям, защото оттам ме гледа едно страхотно красиво усмихнато личице, което вече не е сред нас....... направо ми се къса сърцето и не само то! Идеята на сайта е да прерастне във форум, където да се обсъждат всякакви нередности и действията на гражданското общество, които могат да се предприемат!

УТРЕ ПРОСТЕСТЪТ ПРЕД ИСУЛ ЩЕ СЕ ПРЕДАВА НАЖИВО ОТ БТВ!!!!

"Ние можем, когато сме заедно!"

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Аз отивам на протеста ....... макар и късно....

VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Нямам думи, не успях да отида на протеста,но незнам дали щях да имам сили да видя горките родители наживо.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Hrisi
Аз пиша, пиша вече час

Мнение от Hrisi »

Здравейте !Днес бях пред ИСУЛ-там ми се провеждат и изпитите.Успях да стоя до 13ч., защото от 13,30ч започваше изпитът ми.
Не знам какво мога да кажа, знам само, че трагедията е огромна.Оставам безмълвна(поне засега)
[img]http://lh4.ggpht.com/_BHk1DgHMxuQ/TCCTB35EBWI/AAAAAAAAKF0/aSEpkVesDH0/1337833_9d0899a2.jpg[/img]
УСМИХВАЙТЕ СЕ!ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!
Публикувай отговор