Бандата, строявайте се пред теле-то и го пускайте на битивитУ. Днес док и Фюти ще ни говорят за и показват ползите от поста и постните гозби! Точно след 15 минутки почват!
Е, аман от ......... неразпределение на времето в това предаване. Отново не можахме да чуем докрай статията на док, отново не можахме да чуем рецептите на Фюти, отново те бяха последни едва ли не за запълване на времето............... :mad: :mad: :mad:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
МНОГо се забаевих с рецептите и много моля да ме извините . Направих Супа от коприва с булгур . Едно пакетче коприва се вари в 3л вода може и 4 л . заедно съсъ сол на вкус една глава кромид лук и един по едър морков или два по малки. Чесън 3-4 скилидки нарязан , черен пипер на вкус и пъщърнак аз лично сложих едно коренче . Това всичко се вари с олио или зехтин по желание за около 20мин и се добавя булгур . Аз добавям около 100гр. булгур. Оставям да ври още около 10мин и след това нападам зашото е много вкусно ))).Салатата беше от червено цвекло ,ябълка и пащърнак овкусена със балсамов оцет ,зехтин, сол ,ядки - орехи или каквото имате )) МОже към нея копър . Бях приготвила и нахут с домати . Има дава варианта или да си купите консерва нахут или да си купите суров . Суровия се накисва за една нощ въвъ вода и на следващия ден се сварява . След като нахута е сварен се готви като грах . Задушавам кромид лук околи 2 глави малки и чесън 3-4- скилидки слагам червен пипер и после добавям нахута . Оставам да се задушат заедно и добавям сол . После добавям и доматите от буркан или пресни настъргани на ренде,добявям и щипка ,две захар за да не са кисели доматите. Оставям на бавен огън да се готви за 30-40 мин . Слагам и кимьон много му отива на нахута ))
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]