Соевите плесканици на Верка

Ver

Соевите плесканици на Верка

Мнение от Ver »

Вчера докато си пазарувах, видях "Соева кайма" и си викам, защо до сега не съм купувала?! Я да взема да поправя тази грешка.

СОЕВИ ПЛЕСКАНИЦИ

И така, накисната соя я разбърках с яйце, сиренеце, сминдух и малко трици (че не я бях изцедила добре) и по скоро опекох на тигана във формата на малки плескавици. Може да им се сложи и лук.

На мен ми харесаха, особено със зелена салатка :524

Смятам леко-полеко да изместя каймата, започнах с рулото Стефани, което в къщи много обичат ;) Този път го направих 1:1 , леко полеко ще започна да измествам каймата в полза на соята ;)
Ако се сетя ще снимам и соевите сърмички, които планирам за утре ;)
Последно промяна от Ver на 24 Мар 2011, 10:29, променено общо 1 път.
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Re: Соевите плескавици на Верка

Мнение от mari_ko »

Често си правим спагетите със соева кайма. Стават много хубави. Ама дали я смесва Иван с месна кайма :1044 ... трябва да го питам :roll: /в къщи само той прави спагетите, затова и приятелите ни го наричат Джовани ;)/ . Друго не съм правила. Нямам предубеждения, просто въпрос на решение. Ще следя какви ги "плескаш" :1062
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Ver

Re: Соевите плесканици на Верка

Мнение от Ver »

Соеви плесканици Втора Част :1062
Сърмичките къкрят на котлона. Мирише добре. Обещаващо е :)
Как започна всичко....

СОЕВИ СЪРМИЧКИ

Нарязаните на ситно морковки и пресен лук се задушават в зехтинчето. Когато поумекнаха, сложих соевата кайма (предварително накисната за около 20 мин. с солена вода) и следните подправки: сминдух, чубрица, червен пипер и доматки. Като покъкри малко, сложих една идея оризче и ситно нарязън чесън. Погледах го малко, па реших да добавя и едно яйце ;) Чукнах го над тигана и разбърках. Това уплътни малко сместа. Не слагайте допълнително сол (както аз направих), защото соевата кайма си взима от водата в която е кисната.
Плънката изглеждаше толкова шарена и вкусна, колкото и поста ми :)

Не изглеждат и наполовина толкова добре, колкото са вкусни!

Моят основен коректив е голямата, която е особено капризна на нови неща, а омете 2 порции :)
Препоръчвам ви рецептата си :1062
И както имаше една приказка:"Скормността е венеца на моите качества" :1062
В третата част на темата очаквайте: Мусака със соя :221
Ver

Мнение от Ver »

Марианче, когато Иван направи от спагетите можеш да споделиш рецептата :222
valrus

Мнение от valrus »

Веркооооо :plezya se ,Ша ма извиняваш ама преди теб съм я яла тази рецепта :923 Вкусотийка е голяма,така е!
Предиииии вече осмата година открих соевата кайма,страшни неща се правят. :524
Ver

Мнение от Ver »

:221 Вале, не се и съмнявам, че има много хора, които са го яли :1062
Ама, какво моля се мотаеш, давай рецептите насам :)
Тъй, като аз тепърва откривам соята за себе си, съм много ГЛАДНА за таквизи нещица :mrgreen:
Моля, не се срами, а споделяй :923
Ver

Мнение от Ver »

Соевата мусака вече е почти готова. Много е вкусна, само дето не бях накиснала достатъчно соята, та ми "изпи" всичкия сос :1062
Следващото нещо ще бъдат спагетите :)
Само мъжът ми се мръщи на соевите ми ястия (проблемът е, че са му вкусни :1062 ), защото "Знаеш, ли соята намалява потентността!" :221
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Соева кайма и соеви продукти ползвам обикновено по време на пости.Инак не се сещам за тях...
Вер,пробвала ли си соевите кубчета?
И за да не се чудиш какъв шедьовър да сътвориш след спагетитите :1062 заповядай рецепта за соеви кюфтенца

СОЕВИ КЮФТЕТА

1 1/2 ч. соя на гранули
1/2 ч. сварени овесени ядки(може и без тях,пак стават)
1 глава насърган лук, задушен с малко олио
2 скилидки чесън
1 сварен настърган картоф (може и суров, но след като се настърже, трябва да се изстиска)
1/4 ч. галета
подправки и сол (колкото и каквито... )

Соята се залива с вряла вода (по-добре е с гъбен или заленчуков бульон) и се оставя за 30 мин.
Отцежда се и всички съставки се смесват. Оформят се кИфтьета, овалват се в галета и се пекат в тава.
Като се опекат от едната страна,се обръщат да се опекат и от другата.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Ver

Мнение от Ver »

Мерси за рецептата, Бубе :)
Живот и здраве ще я пробвам, само да дам малко време на мъжа в семейството да си отдъхне от соевите ми изтъпления , че вече взе да ме подозира :1062
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Вер, нещата ти звучат много апетитно, но като модератор на форума не мога да не ви пусна тази информация. Соята - "съвършената храна"
Чувствам се задължена! Аз продължавам да съм на мнение, че всичко е позволено с мярка, но нека всеки сам направи своя избор.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Ver

Мнение от Ver »

Боби, аз също съм на мнение, че по-добро от Златната Среда няма :)
Навярно си останала с впечатление, че се храня предимно със соя :1062
В каквато и крайност човек да залитне, все не е добре :)
Статията дава доста информация, бих казала дори прекалено много :222
Всъщтност преди да отворя темичката, се зачудих, къде да я постна .... та в този ред на мисли, ако искаш премести я някъде в съседство :524
Публикувай отговор