Соеви плесканици Втора Част
Сърмичките къкрят на котлона. Мирише добре. Обещаващо е

Как започна всичко....
СОЕВИ СЪРМИЧКИ
Нарязаните на ситно
морковки и
пресен лук се задушават в
зехтинчето. Когато поумекнаха, сложих соевата кайма (предварително накисната за около 20 мин. с солена вода) и следните подправки:
сминдух, чубрица, червен пипер и
доматки. Като покъкри малко, сложих една идея оризче и ситно нарязън чесън. Погледах го малко, па реших да добавя и едно яйце

Чукнах го над тигана и разбърках. Това уплътни малко сместа. Не слагайте допълнително сол (както аз направих), защото соевата кайма си взима от водата в която е кисната.
Плънката изглеждаше толкова шарена и вкусна, колкото и поста ми
Не изглеждат и наполовина толкова добре, колкото са вкусни!
Моят основен коректив е голямата, която е особено капризна на нови неща, а омете 2 порции
Препоръчвам ви рецептата си
И както имаше една приказка:"Скормността е венеца на моите качества"
В третата част на темата очаквайте: Мусака със соя
