"Внимание храна"

djiq

"Внимание храна"

Мнение от djiq »

Момичета, наскоро на стената ми във фейсбук моя приятелка беше публикувала нещо, което ме потресе...
Много мислих къде да го публикувам, за да го споделя с вас и реших да е тук, ако не е мястото предарително се извинявам на модераторите...

" onclick="window.open(this.href);return false;

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: "Внимание храна"

Мнение от cchery »

Мале, леле, боже..... господи..... Дори и половината от всичко казано да е истина, ние сме си живи трупове, при това балсамирани..... :1052 :1052 :1052 .

Кратки цитати:

Какво е стресът за организма?!? - Загуба на енергия. За да се възстанови енергийния баланс, се консумират все повече и "по-плътни" храни. Което е краткия път към наднормено тегло.

Какво са Е-та в продуктите? - Набор от химични вещества с вкус на съответния продукт. Приети от човека, те се натрупват като шлака в организма, затормозявайки всички негови процеси. Появяват се сънливост, лесна уморяемост, раздразнителност, избухливост.

Защо са нервни съвременните деца? - Консумацията на "фаст фуд" и химични храни води до горните симптоми: сънливост, лесна уморяемост, раздразнителност, избухливост. В Америка, за да се избегне липсата на концентрация в клас, се разрешава на училищните лекари да дават успокоителни хапчета на учениците преди час! :shock: :shock: :shock: :shock:

Какво са нитратите? - Нитратите са основна съставка, която спомага за хубавия външен вид на колбасите! Попаднали в организма, те се свързват с аминокиселините от месото и се образуват нитрозамини! Нитрозамините са една от основната причина за злокачествени образувания! Консумацията на чийзбургери и хамбургери води до развитие на левкимия!

Формалдехидът ни балсамира!
- Директорите на гробищни паркове в големите европейски градове забелязали, че труповете на погребани преди 10 години хора изглеждат ..... направо добре като за умрял човек. В съвременната храна де добавя формалдехид. От своя страна, когато към него се добави вода, а нашето тяло е еди колко си процента вода, се получава формалин. Формалинът служи за..... фиксиране на биологични компоненти, т.е. за съхраняване на умрели вече животни в стъкленици и т.н.........

ГМО храните
- домат с ген на риба, картофи с ген на кокиче, ориз с ген от човешки черен дроб...........

Аспартам - в тялото се разпада до аминокиселини и...... метанол. Метанолът е отровен. При приемане причинява слепота и смърт. Повече инфо.

Какво представляват кремвиршите преди да си ги купим от магазина?!? Пуснете този клип като стартирате 1 минута и 13 секунди.

Кои са най-затлъстелите нации днес? Пуснете този клип като стартирате 3 минута и 20 секунди.

Как се променя човек, който 2 седмици се е хранил с фаст фуд и заготовки от магазина? Пуснете този клип като стартирате 4 минута и 50 секунди.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
vanist

Мнение от vanist »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ами да, защо пък да не вземем най-лошото и най-вредното от
т.нар демократични и развити страни и да го приложим и у нас!!!
И ако някой се опъва и не иска да трови детето си и да го
прави затлъстяло, немислещо и роботизирано същество
държавата ще го направи вместо него. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Ето затова съм благодарна на родителите си, че не са се откъснали от селото!
Ето затова и аз правя всичко, за да запазя тази връзка за детето си.
Може да ви изглежда смешно и остаряло, но ние сами си отглеждаме голяма
част от храната, поне това зависи от нас. Засега...
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

vanist написа:Може да ви изглежда смешно и остаряло, но ние сами си отглеждаме голяма
част от храната, поне това зависи от нас. Засега...
Не само не ми изглежда смешно и остаряло, ами благодорно ви и завиждам :oops: :oops: :oops: , защото аз със сигурност ще съм от онези балсамираните трупове, ако продължа да ям плодове и зеленчуци от софийските пазари...... :mad: :mad: :mad:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

djiq

Мнение от djiq »

А откъде , ако не от пазара??????????
И нали има все пак някакви органи, които проверяват??????????
Донякъде бях спокойна относно храненето на цялото семейство, защото изцяло сме спрели да купуваме полуфабрикати и какво ли не още което смятаме за боклуци, но казвам ви откакто гледах този филм съм много, много объркана.... Все пак излиза, че ежедневно хапваме по нещо, което ни убива!!!!
Донякъде се успокоявам от факта, че сме малка страна и това донякъде е в плюс, но дали е така..... не знам....
Ванист, нито е смешно, нито остаряло да си произвеждаш храната сам, лошото е че държавата не мисли как да развива местата на които това може да стане и резултата е че българското село а и малките градове опустяват.....
Много ми се иска да напиша по темата, защото не знам доколко филма е истина, но дори и да е само 50% пак е страшно. А защо не го излъчат по някоя от БГ телевизии? Защо не се дава гласност? Защо след много проблеми с производството на храна в БГ, аз не видях нито един от Уважаваните преподаватели от УХТ-Пловдив, където и аз завърших, да застанат и да си кажат мнението...., да предложат решение....
Защо се мълчи толкова много и дали след време, и тук ще се дават хапчета за концентрация на децата?????
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Защо се мълчи толкова много и дали след време, и тук ще се дават хапчета за концентрация на децата?????
Страшното е, че натам сме се запътили. Преди 15 години, когато започнах работа в Черни Вит, в училището нямаше НИТО ЕДНО дете с наднормено тегло. Сега са около 10-15 %! Наясно съм, че факторите за това са много, но според мен основният е храната и най-вече нейното качество. Аз също се шокирах от видяното. И не, че повечето неща не си ги знаем, но сякаш ни е по-удобно да не ги забелязваме и когато ни се кажат в прав текст за се ужасяваме. Затова подобни публикации и клипове трябва да се разпространяват, за да ни светва по-често червената лампичка, когато влезем в магазина.
Онези "горе" ще си траят, защото схемата "дебели-болни-нещастни" им пълни джобовете и САМО И ЕДИНСТВЕНО НИЕ сме отговорни за здравето на децата си и нашето собствено. За себе си съм установила, че варианта е много четене и самообразоване. И тъй като професионално се чувствам отговорна и за останалите деца, се опитвам да образовам и тях.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Както беше казано и във филмите, целият ни живот се крепи на следните "китове":

1. ХРАНИТЕЛНА ИНДУСТРИЯ.
2. ФАРМАЦЕВТИЧНА ИНДУСТРИЯ.
3. КОЗМЕТИЧНА ИНДУСТРИЯ.

Кажете ми сега, че не са свързани, и аз ще се смея много здраво!

Хранителната индустрия печели пари като произвежда храни, които разболяват населението. Фармацевтичната индустрия печели пари, като произвежда лекарства за всички, които хранителната е разболяла. Козметичната индустрия печели пари и от двете горни посестрими: произвежда антицелулитни, противобръчкови, противострийни, "стягащи", "оформящи" и тем подобни кремове, мазила,помади, тоници, скрабове с които ни убеждава, че ще победи всеки недостатък, който храната е докарала (разбира се няма директни обвинения към храненето). От друга страна произвежда т.нар. "медицинска" козметика, която бори всички всевъзможни алергии на децата ни - от невинните обриви, до АД - все неща, които АБ и другите лекарства, изписвани от педитарите на нафор предизвикват..... И на цялата тази галимация има хора, които още не вярват в този кръговрат... и ме изумяват буквално......

Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

Дълго мислех, къде да пусна този пост, защото не мога да си мълча и реших, че тук е най-подходящо. :1044
Та влизам си в петък в магазина и погледа ми е "привлечен" от едно Топено-пушено сирене на "Чех".Съзирам на етикета 3 Е-та, но решавам, че едвали са от страшните, щом даже не са написани с дребен шрифт :oops:
Знам, че всичко пушено е вредно, но ...... :1044 хапнах вечерта 3-4 парченца и естествено забравих да проверя Е-тата преди това.Толкова много бързах да си доставя това "удоволствие". :126
На сутринта се събуждам от нечовешки болки в целият стомашно-чревен тракт.И се започва едно ходене до :1114 , не ти е работа. :126 :126 :126 И така 3 дена. :1134
Естествено, веднага /след дъжд-качулка/ :128 проверявам Е-тата.Едното Е450, предизвиква разтройство на стомаха, а другото Е339-също.
Мъжо ми дълбокомислено заявява, че това е защото много се пречиствам-виж на него нищо му няма.А свекървата, която много тачи тези сирена и ги ръга почти във всяка манджица, сготвена от нея, че става по- вкусничко, каза: Само си въобразяваш !!! Има такъв вирус сега.
Ама интуицията ми сочи друго.Само като си помисля за топено-пушено сирене и :1052 :1052 :1052
Та гъз, глава затрива. :328 Вече със сигурност ще разпечатам списъкът с вредни Е-та, който подредих преди доста време и ще си го нося в протмонето.
Но все пак какво да ядем ??? :1044 Преди 3 години, синът ми ходи на студентска бригада в Англия, да бере салата Айзберг.Преди там са работили само затворници.Няма да говоря за тежките условия /нечовешки/, на които са подложени нашите деца и би трябвало да усъвършенстват английския си, но това няма как да се случи само в компания на румънци и поляци.По-страшното, което той сподели, че въпросната салата се отглежда окъпана от химикали, бере се,пак се обработва с химикали и и се закача дата с 5 дена напред от датата на брането.От тогава се притеснявам да купувам плодове и зеленчуци внос, но в руското филмче споменават нещо подобно и за българските чушки. :126
Та и аз се питам, докога ще се мълчи по въпроса?
За тези, които се интересуват, ще копна това, което съм събрала.

ОПАСНИ-Е-102,Е-120,Е-124,Е-127
МНОГО ОПАСНИ-Е-123
ЗАБРАНЕНИ-Е-103,Е-105,Е-111,Е-121,Е-125,Е-126,Е-130,Е-152
РАКООБРАЗУВАЩИ-Е-131,Е-142,Е-210,Е-211,Е-212,Е-213,Е-215,Е-216,Е-217,Е-240,Е-330
ОБЩО РАЗСТРОЙСТВО-Е-250,Е-251
РАЗСТРОЙСТВО НА ЧЕРВАТА-Е-221,Е-222,Е-223,Е-224,Е-226
РАЗСТРОЙСТВО НА СТОМАХА-Е-338,Е-339,Е-340,Е-341,Е-407,Е-450,Е-461,Е-462,Е-463,Е-465,Е-466
ВРЕДНИ ЗА КОЖАТА-Е-230,Е-231,Е-238
ОБРИВИ-Е-311,Е-312,Е-313
ПОВИШЕН ХОЛЕСТЕРИН-Е-230,Е-321,Е-322
ПОДОЗРИТЕЛНИ-Е-104,Е-122,Е-141,Е-150,Е-171,Е-173,Е-180,Е-241,Е-477
свързани с канцерогенни ефекти, или за които има данни за връзката им с развитието на рак у животни: E123, E127, E129, E407, E905, E952, E954.
свързани с главоболие или причиняващи мигрена:
E280, E281, E951, E952.
за които има данни, че могат да предизвикат алергии при консумация или контакт:
E107, E110, E122, E124, E132, E155, E212, E216, E218, E320, E413, E414, E416, E421, E441, E901, E903, E928, E951
забранени за употреба в хранителни продукти в някои страни:
E102, E104, E107, E110, E116, E117, E122, E123, E124, E127, E128, E129, E131, E132, E133, E142, E151, E154, E155, E160c, E160d, E173, E174, E175, E180, E214, E215, E216, E217, E219, E226, E227, E230, E231, E233, E236, E237, E238, E239, E320, E363, E370, E385, E432, E434, E463, E470, E474, E483, E493, E494, E495, E513, E524, E525, E527, E528, E530, E540, E541, E544, E545, E553a, E576, E635, E907, E927, E952, E954.
Ver

Мнение от Ver »

Диди, съчувствам ти за неприятната случка :940
Аз се чудя следното: дали изобщо има Е-та, които може да се употребяват? Ясно е, че този списък не може да се запомни ...по-лесно е да се запомни обратното, ако изобщо има такова положение :roll:
А какво ще ядем ли? Предимно сезонни плодове, ядки, зърна, мед. Ще си купуваме зеленчуци от бабите (докато все още ги има), от селата. Ще готвим простички неща, като ориз, картофи, зеле и пр. ще си берем зеленища по баирите, ще ги слагаме във фризера за тогава, когато няма да ги има и ще се надяваме, че останалите (малко) неща, които ще ни се налага да купуваме, ще са "малко" зло :427
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Не пропускайте да гледате и филма : "Food, inc." - ("Храна ООД")

Ето и официалния трейлър на филма - http://vbox7.com/play:c6b8283c
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Food matters - също не е за изпускане !
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Публикувай отговор