Sladka Debelanka написа:Здравейте, съжалявам,ч е пиша нова тема, но не можах да намеря стара. Синът ми е на 2 г и 7 месеца и в момента е сополив и от време на време накашля. Беше болен до преди 2 седмици, тръгна на ясла отново и пак се разболя. Енгистола може ли да помогне при хрема и ако да в каква дозировка се дава? Имам ехинацея форте на доктор Тайс, да давам ли и ако да в какво количество? Имам Флавамед сироп за отхрачване и мисля да го започна и с него. Според вас редно ли е да давам Алиум Сепа 9 и Цинабсин при водниста хрема? Нямам достъп до лекар сега и за това пиша тук. Моля да ми дадете съвет как да го лекувам.

Според мен, смени схемата. Не съм лекар и това, което ще ти предложа е от моя опит децата ми.
1. Непар сулфур 9 СН - 10 зрънца.
2. Меркуриус солубилис 9 СН - 10 зрънца.
Разтвори по 10 зрънца от двата препарата в 300 - 500 мл вода (прецени количеството вода като се водиш от това по колко по принцип сина ти пие през деня!). Давай на детето да пие често, като преди всяко пиене спазваш интервала за въздържание от храна и напитки в продължение на 15 минутки! Тази вода трябва да се изпие в рамките на 1 ден. Продължителността на едно такова лечение е според развитието на симптомите - обикновено 1 флаконче стига за 8 дни и това е достатъчно!
Това би следвало да овладее сополите!
Стодал за кашлицата. Давай първите 2-3 дена по 5 пъти на ден от препоръчаната за възрастта на сина ти доза! Ефектът на Стодала е различен както за всяко дете, така и за всяка кашлица. Понякога при моите деца подейства в рамките на първия ден от даването му. Друг път ефектът идва след 3-я. Хубавото при него е, че има и съставки срещу сополи!
За имунитет: ехинацеята за мен е ок, можеш да комбинираш и с Енгистол, но мисля, че сте стане прекалено много! В здравната библиотека на буквата "Е" ще намериш отделна тема за Енгистола! Е
ето тук можеш да четеш за Ехинацея!