Нашите деца-от 0 до 3 годинки

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Нашите деца-от 0 до 3 годинки

Мнение от ellis_stoyanova »

Слагам тази тема тук и с това заглавие за всички,които искат да се включат с въпроси,споделяне и опита си,дано ви хареса ако има нещо,моля Мецанка да се включи :329 Нека тук си говорим за всичко свързано с нашите мъници,за млека,кърмене,захранване,ежедневие,гимнастики,разходки и забавления и въобще всичко,което ви хрумне,свързано с дечицата ни
и за тези,които незнаят,имам 2 дечица,момиченца,каката се казва Анджи и е на 3 годинки,а малката се казва Ивка и е на 6 месеца,това просто за протокола,а и ако има майки,които не познавам мисля че това е едно добро начало,всеки сам да представи дечицата си
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Булка Марулка

Re: Нашите деца-от 0 до 3 годинки

Мнение от Булка Марулка »

Хоп! Да се запиша. Имам две момчета - на 5 г. Никола и на 11 месеца Кристиян. Първия ми е супер срамежлив, с проблем с говора (още не говори чисто, а по бебешки), кротък, добричък и послушен,а втория е луда глава от съвсем бебе. Пусна се да ходи сам на 8.5 месеца. На 10 месеца реши, че е подходящо да се качи на стола и да скочи от там по очи. И така няколко пъти.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Марулка(Гери) :421
Само да уточня,че темичката не е само за майки,чийто деца са в тази възраст,а за всички,които са минали през този период :329
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

При мен,когато Анджи беше бебе си мислех,че е най-прекрасното и послушно бебе,сега от разстоянието на времето и опита си мисля,че доста е поплаквала,но това може би се дължи,че все пак беше 1-во дете и аз самата бях доста неспокойна и нескопосана :roll: сега нещата сякаш са по-плавни,ако въобще мога така да се изразя,при 2-ро дете се чувстваш някак по уверен,не се луташ,а вече знаеш поне посоката на пътя,по който да тръгнеш.ЗА сега Ивка е доста кротко бебче,но....само времето ще покаже.Момичета,аз преварявам вода и запарвам овесени ядки,след което давам водичката за пиене на малката най-вече когато имаме запек,но въпроса ми е някой знае ли колко време може да престоява тази вода като се има впредвид,че когато си запариш овесени ядки за хапване ги консумираш почти веднага,дали има вероятност водата да вкисне :1044 ,защото аз най-често я приготвям и в момента в който тя се напие я хвърлям :oops: :roll:

Епиктет
Булка Марулка

Елис, мисля че най-много -3 часа издържа водата. По-добре вари по малко и хвърляй после. За запек на Криси взех Био гайя. На края на 3 седмица му подейства, почти я бях отписала. След това вече се регулира стомахчето.
Права си, че с второто дете вървят по-гладко нещата :524 С първото, аз поне скачах от теория на теория. Като оставих той да ме води нещата се оправиха. Сега с Криси нямах нито една теория :mrgreen: Само тази за кърменето и за малко да го уморя от глад.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Знаех си,че не трябва да я оставям дълго време,аз кактоти казах я хвърлях почти веднага след като си пиине :222 а относно запека съм абсолютно доволна от Алумина-та в 9CH,дава се сутрин и вечер до изхождане и се спира,ние така до сега веднъж сме прибягвали до нея по сериозно иначе я давам за всеки случай,когато се е позапекла,но досега не сме имали сериозни проблеми,ти от кога въведе попарките,сиренето????Ние днес навършихме 6 месеца,а съм забравила как беше с каката,в понеделник сме при педи,та и нея ще я питам,ама....все си мисля че много неща и се събраха наведнъж да похапва :plezya se :1044 а днес съм много горда,направих първия си кисел,който стана невероятно вкусен и малката си го хапна с охота :1094 ама утре ще се включа със снимков материал,че мъж ми е виснал над главата и........... :1129

Епиктет
Булка Марулка

Видях снимки, видях :954
Попара нито единия не искаше да яде :1044 Не съм я въвела изобщо. Искам дебеличко да подчертая, че от мен пример за захранване трудно може да се вземе :mrgreen: Съсипах схемите с помощ на малкия. Сирене започна да хапва към края на 6 месец, началото на 7. Обикновено натрошено върху филия с масло. Чаят да е отделно. Започнах да го захранвам още на 4 месеца, защото показваше всички признаци да е готов (както е сега модата да се гледа). Всъщност започнах, защото млякото не го засищаше изобщо и според мен си търсеше вече друга храна. Огладняваше на 2 часа при 210-240 мл изпито АМ. Друг е въпроса, че той проявяваше огромен интерес към другата храна. Като го захраних намали количеството мляко на 180 мл. И до сега така си пие сутрин и вечер, преди сън. По това време големия беше отказал АМ напълно и унищожаваше кофички кисело мляко.
Анджи кога яде попара за първи път?
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Яде е много силно казано,и ние като вас неискахме да вкусим това чудо,тъй вкусно псоред мен :oops: само опитваше и такова плюене започваше,сякаш блатна кал и бях предложила :1044 :1139 наистина,докато не стана на около годинка,неискаше да вкуси,за сметка на сега,през ден си я хапва,тогава си спомням,че беше около 6-ти навършен месец и след като неможах да я убедя да яде попара с чай,започнах да и правя такава с АМ,масълце и малко захар,детето си я хапваше екстра,ама на следващата консултация като се похвалих на Педи и тя направо ме отрязя,че направо било безмислено да яде такъв род попара,защото нямало никакви ценни вещества в нея и само щяла да напълнее от нея и аз я спрях,до толкова,че я давах 1-2 пъти седмично :1044 нямам спомен с какво сме заменили закуската,може би с някакъв вид бисквитени смеси,защото каши на АНджи не съм давала,тъй като тя се роди 5 кг и към 6-тия месец,да не кажа и по-късно имаше признаци на рахит,въпреки вит Д,който давах,та каши тя е яла мнооого малко,сега като се връщам назад ми се губят толкова неща,относно захранването....може би защото се доверявах най-вече на инстинкта си и на това какво иска дете,а никога не спазвах разни сроково :1044 ,но това сега не ми помага с Ивето :plezya se ,днес например реших и дадох попара и .....о чудо,детето си изяде половината на количеството :eek: :roll: после папкахме и малко мляко и :1128 незнам дали избързах,но...това е положението.Днес ще споделя с педи че не яде с охота повечето неща,пък ще видим тя какво ще ме консултира,още повече,че сме за първи път при нея,тъй като декември месец ги преместих,лошото е че при нас дори млякото не ев такива количества,когато се изчеждам пие около 160 мл кърма,но някак предпочита да яде по често но по малко....да ти кажа и нещо смешно от тези дни,слагаме я за кратко на проходилката,на йа-високото ниво,макар че крачетата и вече стигат до долу и се опитва да се избутва назад,та......седи си детео на проходилката а отпред има разни занимавки,има и копче с което се пускат звуците,та когато няма музика се опитва да си играе с нещата,ама като пуснем музиката и странно започва да се опитва да налапа копчетата :1139 и нали се сещаш че резултата е ударен нос и много плач всеки път,но то мойте дете си е упорито като мама и не се отказва да опита от проходилката :955

Епиктет
Булка Марулка

Големия беше в проходилка и беше много добър с нея. Малкия нямаше време да се занимава с такива работи :lol: На 4 месеца се напъваше и почти сам сядаше, на 8.5 вече ходеше.
За яденето, големия ми е изключително злояд. Накрая се оказа, че ядял само супа топчета :mrgreen: всичко друго се облизва на сила. Преди поне картофи и грах ядеше. Ориз не пипа. Може да си седи гладен цял ден, не му пречи. В момента Криси изяжда по-голямо количество от големия. Като беше бебе на 2 месеца изпиваше 20-30 мл АМ на хранене. Аз кърма нямах и с двамата. Хорските деца пиеха по 130 мл. И моя така, ама без 100 отпреде :lol: Още си е такъв.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ellis_stoyanova написа:...Само да уточня,че темичката не е само за майки,чийто деца са в тази възраст,а за всички,които са минали през този период :329
Елисче, почувствах се поканена и добре дошла тук, след тази твоя реплика :923 Все пак имам син-първолак :1069
За мен този период, в който детенцето ми беше от новородено докъм 2 годинки, беше изключително емоционален, натоварен, горд и плачлив едновременно! Никога не ми е било по-трудно през живота ми оттогава, но и никога не се бях чувствала тооолкова щастлива, летяща и сбъднала най-голямата си мечта! Мога да изпиша романи за тази възраст, но особено видяно през очите на майката :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Булка Марулка

vihrogonche написа:
ellis_stoyanova написа:...Само да уточня,че темичката не е само за майки,чийто деца са в тази възраст,а за всички,които са минали през този период :329
Елисче, почувствах се поканена и добре дошла тук, след тази твоя реплика :923 Все пак имам син-първолак :1069
За мен този период, в който детенцето ми беше от новородено докъм 2 годинки, беше изключително емоционален, натоварен, горд и плачлив едновременно! Никога не ми е било по-трудно през живота ми оттогава, но и никога не се бях чувствала тооолкова щастлива, летяща и сбъднала най-голямата си мечта! Мога да изпиша романи за тази възраст, но особено видяно през очите на майката :222
Много ме е страх от този преход и тръгването на училище на големия! Не знам как ще се справим! Той е доста по затворен и невинен в сравнение с масата връстници. Как мина при вас?
Публикувай отговор