Каква ирония - да създам своя тема малко преди да вляза в състояние на неспособност да се изразявам, на своеобразен душевен вакуум, а така ми се пишеше и споделяше - със самата мен, с всички вас...
Ако не беше Чери със следната своя реплика, взета от една друга тема тук:
cchery написа: ... Винаги трябва да можем! Дори, когато е невъзможно!
нямаше да се отпусна и сега да напиша тези няколко реда.
Но както по-горе и Линди е отбелязала, явно няма случайни неща...
Защо ли написаното от Чери ме провокира - защото точно така се чувствам от 2 месеца насам. Че ТРЯБВА ДА МОГА, дори когато ми е НЕВЪЗМОЖНО! Мноооого трудно нещо, приятелки мои. Никому не пожелавам това пагубно усещане, че вече не си ти самият, че не можеш да разчиташ на своите силни страни, знания, умения и способности, все едно някой е извлякъл сърцевината ти и те е оставил гол насред света... да, продължавам да съществувам и да върша много неща, но сякаш МЕН самата ме няма, отсъствам, безразлично и трудно ми е всичко, но продължавам и продължавам, защото от опита си знам, че случващото ми се е ВРЕМЕННО и ЛЕЧИМО състояние... и много се боря със себе си, и не спирам да пробвам и опитвам нови и стари, познати и непознати ми начини за справяне.
Депресията отново ме посети, след като близо 3 години не се беше вясвала на хоризонта. Хубавото е, че вече я познавам, знам какво да очаквам и не съм в такава паника, както при първата ми среща с нея. Това, за което съм БЛАГОДАРНА, е, че близките ми са здрави, обичат ме и ме подкрепят. Съпругът ми, синът ми, майка ми и сестра ми - невероятни опори! Не съм сама. Болката ще мине.
Олекна ми.