Салата от сурови печурки с оризов оцет и къри
Една салата със сурови гъби, в която се влюбих (благодаря на Боби, която беше достатъчно упорита да ме убеди да опитам тази салата и естествено ми каза рецептата ). Количество, посочено по-долу е за 2-3 души. Нямам никакви странични реакции от страна на стомаха, консумирайки суровите гъби - очаквах нещо различно. Вкусът е много добър, а за ползата.... мисля няма да спорим!
Необходими продукти:
гъби печурки - 0,500 кг
оризов оцет
зехтин, сол
къри
Начин на приготовление:
Гъбите се нарязват и се слагат в купа. Отгоре се заливат със зехтина, оцета. Солят се. Добавя се къри според вкуса. Хубаво е салатата да се остави да поеме от подправките поне половин час преди консумация!
Да ви е сладко!
[img]http://www.gotvetesmen.com/images/recip ... _36116.jpg[/img]
Сещам се с какво би могла да се подобри тази салата - могат да се добавят сварени и изчистени миди в същото количество. Малко розов зрял лук и пресен магданоз.