Правилата са прости, а ограниченията не са много строги. Освен това не създава затруднения, когато сме навън. Бързо се свиква с точкуването и скоро няма да имаме нужда от таблици. Можем да си измислим различни рецепти и да се храним разнообразно и здравословно. Мисля си, че може да се съчетае и с детокса. Естествено, че брашното и захарта отсъстват от менюто. Алкохола не е табу /което мен не ме грее, защото по принцип не употребявам/ и са позволени вино, концентрат, дори бира.Но не и ликьори /съжалявам Линди, и бейлиса е тук/.
Общо взето правилата са следните: Ако целта е да отслабнем, дневното ни меню не трябва да надвишава 40-45 точки. Ако искаме да запазим теглото си, трябва да се вместим в 70-75 точки.Ако искаме да напълнеем – то е ясно бе Еми - здравейте торти, пици, круши и банани

Диетата сякаш прилича на нисковъглехидратната /да кажат по запознатите/, т.к. се състои в ограничена употреба на въглехидрати. Всъщност точките са равни на въглехидратите и лесно можем да определим на колко точки се равняват 100 гр. от даден продук, като прочетем етикета /напр. в 100 гр. кисело мляко 2% се съдържат 4.6 гр въглехидрати = 4.6 точки или 1 кофичка ще е около 18-19 точки/
Ето малко информация:
Точковата диета е наричана още американското космическо чудо, както и "Условна ефективност на храненето", тъй като се използва при разработка режима на хранене за военните и астронавтите в САЩ.
За да се поддържа теглото е нужно на ден да се набавят 70-75 точки.
За да се намали теглото е нужно да се приемат дневно 40-45 точки.
Тайната на диетата се състои в ограничената употреба на въглехидрати и мазнини за сметка на белтъчините.
Тя не изключва алкохола - напротив, дори е твърде либерална към него. Диетата изглежда съвсем проста и е много приятна за хора, които не биха искали да се лишават нито от вкусни храни, нито от малко пийване.
Придружаващо към диетата е пиенето на много вода.
http://bglog.net/Zdrave/11509
В последствие ще добавим и други таблици, за да обхванем повече продукти. Ще споделяме менюта и рецепти, и ако се съберем по-голяма тайфа, ще е много по-лесно и забавно.