- 4-5 тиквички
- 3-4 картофа
- 2 стръка пресен лук
- 7-8 стръка магданоз
- 7-8 стръка копър
- 100 г сирене
- 3 с.л. брашно
- 2-3 с.л. галета
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. coл
- 1/2 ч.ч. олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Обелените и нарязани на едри кубчета картофи се варят в подсолена вода, а 5 минути преди свалянето им от котлона се добавят и тиквичките. Сварените зеленчуци се отцеждат много добре се и са правят на пюре. Оставят се да изстинат и се доосоляват.
2. Прибавят се и намачканото сирене и нарязаните на ситно лук, магданоз копър. Добавят се яйцето, брашното и галетата. Оформят се малки плоски кюфтета.
3. Кюфтетата се пържат в загрято олио по 1-2 мин от всяка страна.
4. Сервират се с кисело мляко. Мое допълнение към това е да се натроши сирене в киселото мляко, да се добави лъжичка-две майонеза, пресен копър и чесън!
[img]http://1.bp.blogspot.com/-EdFd-4r59Zg/T ... 2B2590.jpg[/img]
п.п.: Непременно ще я опитам тази рецепта, защото досега аз винаги съм правила тиквени кюфтета от сурови тиквички! А така сварени мисля, че ще стане страхотна хомогенна смес!