Януари с детокс да започнем, килата за враг да нарочим!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Аватар
Cheva
Със словото напред

Re: Януари с детокс да започнем, килата за враг да нарочим!

Мнение от Cheva »

Втори ден - успешен.
Предвид, че е неделя и всички си бяхме вкъщи, нямах дори
колебания за някое прегрешение. :954
Правих и любима ядкова майонеза , ама и това не ме изкуши. :razz:

Как се променят хората.......днес, преди да дойде майка ми
на гости ми звънна да ме пита, дали аз и дъщеря ми сме на детокс.
Да знаела какво да донесе. :222
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Браво, Чева :326
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
pepa_ilkova

Мнение от pepa_ilkova »

И аз отчитам един успешен 2 ден на детоксикация.
Бях при мама и тате с децата, но не успяха да ме накарат да прегреша.
То и баща ми искаше да е на детоксикация сега, но пропусна, защото е на антибиотик.
Искам да попитам, баща ми прекара бронхоплевмония и сега все още е на антибиотик, може ли или по-добре да попитам хубаво ли е да се пробва на някои от следващите детоксинации?
Аз нямам много време да чета назад, а в и книгата не намирам (то не съм и търсила подробно, че малките ве ме притесняват), но да попитам какво е правилото за захранване след детокса?
Пожелавам спокойна нощ на всички!
Много сте готини тук в този форум!
Радвам се, че ви открих! :221
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ЗАХРАНВАНЕ
Закуска - 2-3 кивита или 1-2 ябълки, или 1-2 портокала. Към 10 часа - 2-3 с.л. овесени ядки с малко стафиди (стафидите не са задължителни) се заливат с топла вода 50-60 градуса. След 15-30 минути са готови за консумация.
Обяд (по-въглехидратен) - картофи соте, картофена салата с лук, варен ориз, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови. Ястията могат да се гарнират с маслини.
Вечеря (по-белтъчна) - салата със сирене или извара, счукан чесън и зехтин, отново картофи, ориз. Месо не се разрешава.
На петия ден следва обичайно хранене.
Захранването е едно и също за всички видове детоксикация!
Директно ти цитирах от ТЕОРЕТИЧНАТА тема за детоксите.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[img]http://zdravosloven.com/store-images/big/2857_0.jpg[/img]

Да ви почерпя за ЛЕКА НОЩ :923

Пожелавам ви хубава нова седмица и успешен край на детокса!
mam4eto31

Мнение от mam4eto31 »

Добрър вечер :-))))

Вихрогонче, много свежарски и зареждащи постове :-))) от сока лигите ми потекоха ;-)

При мен вторият ден мина супер, няколко мандаринки и портокала, чай, кафе и водица! Ужасно е уикендите с това готвене за домочадието, ще трябва да стегна мъжо да се грижи за храната през тези ми дни, но хич не му се занимава :cry:
Утре се радвам, че съм на работа най-накрая, там ми минава по неусетно денят!
Айде, лека от мен и успех утре
Mia

Мнение от Mia »

Здравейте, момичета! Аз също съм нова и се включвам към края, защото досега се притеснявах да пиша. За мен това е втори детокс (първият беше декември) и силно се надявам да превърна това изживяване в традиция! Много ми харесва усещането, което наричам "ефекта на пеперудата" - еуфорията, енергията, лекотата - прекрасно е!
Вчера бях на сокове, чай, вода, но днес "прегреших" с една ябълка. Надявам се да не е фатално :roll: Ще опитам утре да удържа само на течности.
На бременлинките - честито! Прекрасни месеци и спокойни раждания, изпълнени с положителни емоции!
А дали някой знае предлага ли се Ги в Пловдив и къде? Питах в магазин за здравословни храни, но ме гледаха неразбиращо (дори след като пробвах да обясня какво е)... Иска ми се другия месец да пробвам с Ги.
Успешен финал на всички!
:954
олеся

Мнение от олеся »

Вчера детокса мина супер! А от сутринта всичко продължава с пълна сила - ансолче, чай и сок. Изтисках 2 л. сок за деня, чая е сварен, остава само воля за успешен ден (и нея я има :954 )
За съжаление май ще си остана само с вчера и днес, утре нещо не ми се ще да продължавам. Но пък като си направя един хубав захранващ ден - няма чак толкова да съжалявам, че не детоксвам 3 дни.
snahar
Лудото Ленче

Мнение от snahar »

droidd написа:
[color=#FF4000]pepa_ilkova[/color] написа:Искам да ви попитам как е по-добре да направя: Да пия сега анасола? или Да не пия 3-я ден анасол?
И друго прочетох в книгата на дортора, че не било хубаво да се детоксинира с грейфрут и белтъци по пълнолуние, а аз точно това правих
Пепа, ансола е безсмислено да се пие вечер и ще го пропуснеш, щом се налага.А колкото до грейпфрутите и белтъците,прочети внимателно последното изречение на 29-та стр. на книгата.Да , би могло да се приеме и двуяко, но смисъла е да се прави по пълнолуние, като другите детоксикации :923
petya_d75 написа:Двата дни(вчера и днес) пия ансола към 7:30ч, но за утре ми се очертават малко служебни ангажименти и не знам ще бъде ли проблем да започна по късно с ансола или трябва да е трите дни по едно и също време, и ако може да е по-късно евентуално колко по-късно?
Има ли опция да не се пие, въпреки че ми се искаше да направя нещата както трябва..?
Петя,, аз в началото пиех ансола към 10.30ч. и то след кафето :1044 Сега започвам с него още като стана. Не виждам особена разлика :923 Но според мен , ако не можеш да го изпиеш преди обяд, го пропусни. Някои карат без него. Та каквото и да решиш- ще е както трябва :524

Аз съм супер днес :fan ......но утре следобяд ще захранвам. :222
Стискам ви палци :524 :923 :923 :923
Здравейте момичета!
Да, могло е по-ясно да формулирам. Ако се прави детокс с грейпфрути - най-добре по пълнолуние да се прави. По приоритети с най-добър ефект е детокс с Ги, второ с ансол и сокове и по-натам разни други варианти за разнообразие. Още в началото разширихме с детокси на основата на ягоди и череши и т.н.
А не повече от три дни, защото белтъкът не е малко. Белтъкът е като манивела за активиране на метаболизма и засилване на горенето, но ангажира черния дроб и бъбреците за метаболизирането му.
Ако се налага по-дълъг пост за артрит, разни сложни заболявания, по-добре е да се предпочетат зеленчукови сокове. Има такава система по Рудолф Бройс.
Това пояснение надявам се внася яснота относно грейпфрутно-белтъчния детокс.
По-натам за поддържане на огъня може да консумирате по 1 грейпфрут сутрин още 1 грейпфрут през деня вече на фона на нормално, здравословно хранене.
Ваш д-р Михайлов
Аватар
марчи
Писател на форума

Мнение от марчи »

Здравейте, детоксита! Тази сутрин вече си пих ансолче, сега пия фрешче и почва да ми става малко студенко, та почвеам да запарвам чайчето. Вчераааа мааалко се издъних вечерта, но днес се надявам да наваксам. Успешен детокс на всички и много минусчета.

Ееееее, Док, радвам се да те видя, голяма подкрепа си :524 :329
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

mirka_ss написа:
Мирка, какво по-точно те демотивира?! :1044 :1044

Ох,нищо не ме демотивира cchery,а се "заразих" с много прозаичната "болест"
наречене мързел :oops: :mrgreen:
Нооо...вече съм ок и имам воля,хъс и мотив. :524

Тук съм вече и то за пълната тройка :D
Мирка, тя тази болест е повсеместна :221 :221 и много заразна. Лично мен ме държа към 2 години що се отнася до това да почна да правя ПОД (плодово-оризови дни). Две години без да знам, че точно това ми е трябвало, за да намаля обиколките по себе си.. Ама си мисля, че човек не трябва да се назорва, пресилва и надскача. Честно казано добрата мотивация и настройка са най-важни за успех, независимо за какво става въпрос! Така че се радвам да те видя сред детоски батальона отново :) .
mironi написа:Но от вторник ще си направя 2-3 дни, пък макар и след пълнолуние.
................................................................
Ще ми е трудно без вас .............
Айде бе?!? Кой ще те остави сама, а?! :1028 :1028 :1028 :!: :?: Ето и аз стартирам от днес! Със сигурност ще детоксвам 2 дена, а дали ще станат 3, ще реша в сряда! :954 :954
deina0071 написа:Здравейте :954 Аз също съм нова в детоксите,сега ще ми е втори.Декемвриския го изкарах леко и се чувствам отлично 3кг надолу.Искам да попитам gaka тези килограми как ги свалихте?И какво хапвахте между детоксите?Успех на всички-аз ще започна утре,че днес сме на гости.Весела вечер :plezya se

Дейна, здравей и добре дошла! Радвам се, че си се "заразила" успешно с тази болест - ДЕТОКСИКАЦИЯ! В по-голяма компания като че ли сме по-успешни! И аз искам да се присъединя към твоя въпрос към Гака! Може би първо е редно да я поздравя за страхотните резултати... и да й пожелая все такива хубави, положителни и силно мотивиращи постове да пише!

Аз между детоксите, за да мога да хапвам всичко, си правя ПЛОДОВО-ОРИЗОВИ ДНИ! Прочети идеята в темата, към която съм ти дала линк, и ако имаш още въпроси, ги задавай! :) :)
mam4eto31 написа: Да ви кажа, преди две седмици се качих на кантара и се отчаях, така че докато не се почувствам добре в кожата си, няма да се качвам вече на кантара! Така че за отчет не ме търсете :222
олеся написа:От утре стартирам и аз, че голям слон-балон станах. :954
Мони и Оли, аз също мнооооого дълго свалях, качвах, с две думи - нищо не правих! Стартирах детоксите през 2008-а година. Вярно нередовно, с доста подобрения и това си даваше резултата, т.е. не даваше никакъв такъв :???: :???: . Откакто се заинатих - април-май 2010 и почнах да детоксвам по 3 дена и да тичам в парка, а отскоро и да правя ПОД, нещата се промениха. Но при все изключително бавно. Ето, в един постинг от петък Гака пише, че е свалила за 10 месеца 16 килограма. А знаете ли аз за тези почти 2 години стриктни детокси и спорт колко съм назад :!: :?: :!: :?: Между 10 и 12 кг.....варират постоянно! Моят единствен извод е, че съм силно разбалансирана, както хормонално, така и енергийно, и че ще ми отнеме много повече време от другите, за да си върна онези 54 - 58 кг. Свикнах с тази мисъл и идея и я преследвам като хитлерист! :1020 И се получава - един месец задържам по половин или по кило, другият пък нищо... Но бавно и славно вървя надолу (слава богу) засега! Така че ви стискам много силно палци. :923 :954 :954 :954

Джели, да ти кажа честно, ансолът при мене за втори пореден месец ми "върти номера" - не ми се подува корема и не ме боли, както миналия детокс, но ми се подгади сериозно след като го изпих. И то дотолкова, че се замислих дали пак дрисльото не ме е хванал (ротавируса). Слава богу, беше преходно и отмина, но половин час ми беше некомфортно! Чудя се дали има значение производителя на ансола?!?!
pepa_ilkova написа:Искам да попитам, баща ми прекара бронхоплевмония и сега все още е на антибиотик, може ли или по-добре да попитам хубаво ли е да се пробва на някои от следващите детоксинации?
Пепа, мисля, че точно това му трябва на баща ти - детоксикация. Нека си изпие сега АБ-то, да направи една "опашка след АБ" и февруари го агитирай да се разтовари малко по пълнолуние.
pepa_ilkova написа:И
Аз нямам много време да чета назад, а в и книгата не намирам (то не съм и търсила подробно, че малките ве ме притесняват), но да попитам какво е правилото за захранване след детокса?
Пепа, ето ти темата, която ще ти даде най-пълен отговор на въпроса - Рецептурник за захранване след детокса.

Миа, една ябълка не е проблем въобще. Карай си спокойно!

Марчи, Вихърче, Диди, Чева, Фюте...... радвам се да се "намерим" отново тук! Ако съм пропуснала някого, моля да ме извини.......
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено