Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Свобода на словото
Заключено
valrus

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от valrus »

Прекрасен,слънчев,бодър и усмихнат ден от мен!!!
Ние заминаваме на село с дечицата,там е Балкан,чисто е ,приятно е,това е единствената ми връзка с Природата.Обожавям я и климата също.На мен това лято ми харесва адски много,прохладно е,свежо е.
Прегръщам всички и не си мислете,че съм се отлъчела,просто не намирам нищо интересно,което да споделя. :922
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от Мърмори »

Тити, издирвам те под дърво и камък! Знам, че нямате ток, но ако случайно прочетеш тези редове, моля те, обади се! Звънях ти сигурно 15 пъти вече... Моля се да сте живи и здрави!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от cchery »

Мърмори написа:Тити, издирвам те под дърво и камък! Знам, че нямате ток, но ако случайно прочетеш тези редове, моля те, обади се! Звънях ти сигурно 15 пъти вече... Моля се да сте живи и здрави!
Зори, малко ме разтревожи с този постинг? :???: Тита в Аспарухово ли живеят?! Какво се случва при вас?

Здравейте от мене. Не мога да се добера до комп тези дни...... едно ми е такова хубаво - почивам си, оправяме си детската стая с децата, размотаваме се навън..... въобще вече наистина си почивам пълноценно.

Вчера и днес карах колата из града - не ми е комфортно - признавам си, но пък си свърших работата :) . Положението с крака ми става все по-добро и по-добро, но още не се знае кога ще мога да ходя нормално. За тичане - ще почакам :1062 . Утре обаче сме на рафтинг на Струма :955 ...... мога да не мога да ходя, но пък що да не се изтупам на рафтинг :plezya se :plezya se ... Чудя се само с тези непрестанни дъждове, дали Струма нещо не е по-буйна?! Баси, представяте ли си да се върна от рафтинг още по-потпрошена :221 ..... Ортопедът ми със сигурност ще ме отпише от списъка с надеждни пациенти :1069 .

Днес Момчил се прибира от Франция - замина във вторник - стана му много любима дестинация тази държава :lol: . Ние пък с децата си изкарахме много спокойно тук 4-е дена :954 . Ще ми се да скокнем на басейн днес, ама да видя дали ще се случи.
ellyto написа:Чери футбола ти е голяма страст :) Покрай Коки ли се отключи или още от преди това си такава голяма фенка на футбола?
Не, Ели, не е покрай Коки - винаги съм харесвала футбола. Еднакво любим ми е заедно с волейбола и художествената гимнастика. Обичам да гледам футбол, но не и мачове като снощния между Англия и Уругвай..... някакси не е честно отборът, който играе да загуби - в случая Англия. Но пък, когато притежаваш макар и един-единствен елитен футболист от класата на Суарес (Уругвай) е достатъчно да си вкараш всичките си голови положения, били те само 2 за 90 минути. Та така нелогично е че Англия имаха поне 10 голови положения и само 1 реализация, а Уругвай - 2 положения и 2 гола... Но това е.

И такива неща от вкъщи - Бела още си ходи на лятна академия, Коки - на тренировки. Вчера гледах един негов мач по време на тренировка - много е задобрял :oops: .

Хубав ден от мен на всички и приятно изкарване кой където го свари сварата - на Балкан, на море..... и въобще навсякъде!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от Ванчето »

cchery написа: Утре обаче сме на рафтинг на Струма :955
A пък аз, улисана в мойте си задачки нещо съм се пообъркала и си мислех, че сте били миналата събота...
Вчера влизам да чета и пиша и с нетърпение чакам да прочета как е било изживяването, а пък то тепърва предстои... :lol:
С нетърпение ще чакам да разкажеш!

А това, което се случи във Варна е истински кошмар! Да пази Господ дето се казва да не се повтарят повече такива бедствия!
Та в тази връзка се замислих нещо...
В последно време все повече се говори, правят се филми и т.н. за околната среда, планетата и лошите последици от глобалното затопляне, замърсяването и т.н. До тук предполагам, че не казвам нищо ново за никой. Наскоро гледах един филм, в който много подробно беше обяснено как са навързани нещата и как с наглед невинни постъпки човечеството ужасно вреди на природата. И тя си отмъщава, както вече сами се убеждаваме... Та всичките тези неприятни аномалий са в резултат от нашата дейност!
Въпросът ми е, какво прави всъщност всеки един от нас, за да помогне дори и мъничко за опазването на Земята?
Аз ще кажа за себе си, че от няколко години събирам абсолютно всякаква стъклария и след това я изхвърлям в специалните контейнери, за да бъде рециклирана. Същото важи и за пластмасите, кутийките от бира и безалкохолни, хартия. А също така от доста време не използваме и найлонови торбички. Искам да попитам : в България изхвърлят ли се разделно отпадъците и изобщо има ли заводи за тяхното преработване? Не си спомням да съм чувала по телевизията и за това питам.
Водила съм подобни разговори с наши познати в България и за съжаление съм разочарована от тяхното отношение по въпроса. Най-често срещаната реакция е "Ооооо, къде ще се занимавам с глупости...?"!
Като човек, който се занимава с подобни "глупости" от няколко години, мога да кажа, че изобщо не е толкова трудно, колкото изглежда. Нужно е само малко желание! Вярно, ако го прави само един човек, няма да постигне почти нищо. Но ако го направят 100 човека, то тогава резултата си заслужава! Тук в Испания например, още от детската градина започват да учат децата, че боклука се събира разделно и кой контейнер за какъв вид отпадъци е. Мисля, че е много важно да започнем да мислим по-глобално и да се интересуваме и грижим повече за света, който ще оставим на децата си! А също и да ги възпитаме и те да пазят и да се грижат за природата!

По футболната тема дето се завърза в последните дни да си кажа и аз... Аз бях за Испания! Много жалко, че не успяха да се представят на ниво на това световно. А тук в момента медийте просто ги разкъсват на парчета футболистите, което според мен не е много честно. В крайна сметка същите тези момчета са донесли на страната толкова много поводи за гордост, че поне малко би трябвало да се замислят преди да започнат да ги плюят толкова грозно! Но испанските футболни запалянковци са такива, постоянно искат още и още и никога не им е достатъчно и бързо забравят победите, а загубите помнят...! Но както и да е, надявам се на следващия такъв голям форум да участва и България, за да си викам за нашия отбор!

Елито, да кажа и аз :roll: , че лампата дето си купила за твоята приятелка е много хубава! Определено много ми допадна и на мен! А ти защо звучиш малко тъжна в последните си постове? Надявам се всичко при теб да е наред и скоро пак да се хвалиш с хубавите тренировки, които правиш!

Нас пък вече започна да ни хваща ваканционното настроение! Живот и здраве на 5.07. си тръгваме за България! Доста ми е притеснено как ще пътуваме, че пътя си е доста дълъг, а пък Марти изобщо не обича да пътува... Мрънка, сърди се, не иска да спи в колата. Кой знае колко дни ще откараме по международните магистрали! Ще е "весело"! :plezya se

Ами толкова от мен! Желая лека вечер на всички и ви пожелавам най-сетне и при вас да изгрее :954 !
Никога не е късно за ново начало!
ellyto

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от ellyto »

Чериии, аз пак да кажа и тук - мисля, че рафтинга не е много подходящ спорт предвид скорошната ти травма. Ако реката е по-буйна, а тя сигурно ще е заради многото дъждове, е адски трудн ода се държиш в лодката. Единствения захват е със стъпалата и при джуркането по вълните е трудно и вероятно ще ти бъде много болезнено. Предвид това, че ти е трудно да шофираш, тогава това занимание ще ти е още по-трудно. Моят съвет е да изчакаш да ти мине първо травмата и после да правиш всички екстремни неща, които искаш да пробваш. Надявам се следващия път да прочета, дори и да си била на рафтинг, че всичко е наред и няма поражения върху стъпалото.

Бъни, вие голямо приключение ще си направите с пътуването от Испания до България с кола. Пътя си е доста, дано да сте решили по полека да го минете т.е. да спите на някои места. вярно по-бавно ще е, но пък ще видите повече места. Предполагам, че не искате да губите много време в отсядания напред назад, защото бързате да се приберете и изкарате всичките си дни в БГ и е разбираемо. Дано на децата да не им дойде много пътя. Ще ги забаламосате и ще се приберете, по един или друг начин. Взимай книжки, компютри с филмчета, нещо което той обича за да го ангажираш.

А що се отнася до това, че звуча тъжно....не се чувствам точно тъжна, но има нещо вярно в думите ти....по-скоро съм го ударила на философкска вълна. Не ми се влизат в подробности, но се надявам всичко да се нареди и скоро да си отдъхна от лекари и притеснения и емоции свързани със здравето ми. Ще мине и този тегав период и скоро се надявам да се възвърна към тренировките и всички други хубави неща, които май в поселдно време съм ги позабравила.
Що се отнася до събиране разделно - аз също имам желание и го правя. Вкъщи си имаме отделно място за събиране на боклуците разделно. Още повече, че ние имаме и мелница за организчните отпадъци и така почти изцяло боклука ни е разделен т.е. в общата кофа, която е 10 литра почти никакъв боклук не изхвърляме. Така е по-лесно да се събира разделно. Обаче тук в нашата държавичка това е толкова безсмислено мероприятие. Според мен нищо, че има кофи за разделно събиране, те не отиват по предназначение. Някъде ми се губи нишката, какво се случва след като бъдат изхвърлени във въпросните кофи. Къде ги карат, кой ги рециклира, това някак си ми потъва в дън земя. Още повече, че редовно чувам оттук оттам, че разделните боклуци се събират с останалите т.е. съвсем се обезсмисля труда на всички. Но въпреки всичко аз продължавам да го правя, защото смятам, че трябва да си изградим навици. Аз също вече се научих да си нося торбички като си пазарувам, но е неизбежно и събирането на найлонки, просто колкото и да се старая е неизбежно. Вярно доста по-малко събирам вкъщи найлони, но все пак имам - я сме забравили другите торби, я в зеленчуковия всичко ти слагат в найлонки, я нещо друго...
Абсолютно смятам, че трябва пластмасата да я ограничим в ежедневието си. И се опитвам да го правя. За това съм подменила и всички купички за съхранение на храна със стъклени. Гледам по-малко пластмаса да използвам, но все пак трудно да я изключим съвсем.
Надявам се и другите дами да споделят как се отнасят към найлоновите торбички и дали са предприели някакви мерки в тази посока, защото колкото и да не се случва нищо в България по този въпрос, навиците са важни да си ги изградим и да научим и децата си да го правят. И в никакъв случай не е трудно.
Жалко е че твоите познати не мислят, че трябва да се грижим по-добре за природата.

Онзи ден се възмутих адски много от една позната. Отдавна не се бяхме виждали и се уговорихме за вечеря. Оказа се, че девойката е бременна, а на масата седеше пред нея една бира. Добрееее, лекарката й казала, че по една бира може да си пийва от време на време, но когато каза и че не е спряла да пуши, това вече ми дойде в повече. Била ги намалила, но си пушила от време на време и запали цигара. Е по отвратително нещо от това да видиш бременна жена да пуши няма. Направо чак се ядосах. Егати безотговорността, честно. Как може да бъдеш такъв егуист, че да не ти пука за това малко човече, което расте в теб, ами ако му навредиш с този си навик? Не го разбирам, ама грам, честно.

Зори, включи се да кажеш какво става при вас!?!?!?

Желая ви хубав уикенд и следващия път като намина оттук да прочета хубави неща.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от Kleo »

Варненки, добре ли сте, мили мои? Аз чак преди малко разбрах за сполетялото ви бедствие, особено на живеещите в Аспарухово! (нали не гледам новини вечер) Много се притесних за вас. Имам и близки, които живеят в Аспарухово и сега с мама се опитваме да установим връзка с тях, засега без успех. Много ми е кофти... :cry: Моля се всички да са добре!
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от Нели »

Момичета, дъждът тук във Варна направо ни удави! Буквално. Вчера имахме държавен изпит и проверявахме писмени работи до вечерта, а когато към 19 ч. вече мислехме да си ходим, за да продължим днес, валеше така, че решихме да не си тръгваме, а да поизчакаме. Моят мъж се обади, че в прибрал Ани от градината и Вили си е у дома, затова бях спокойна. Валеше зверски силен дъжд, духаше вятър, падаха мълнии... Изчакахме до към 20:30 и тръгнахме. Улиците, по които минахме с колата на един колега, бяха като реки, целите нанесени с чакъл и по-големи камъни, домъкнати от водата. За Аспарухово разбрах чак като се прибрах снощи... Обадих се на когото се сетих от познатите, които живеят там. Имаме позната, която няма ток и чиято кола беше отнесена от водата, добре поне, че тя е добре. Имам познати, чиито масивни огради на дворовете са били отнесени... Вили днес трябваше да е на външно оценяване по немски, но изпитите и учебните занятия бяха отменени. Истината е, че в Аспарухово е съвсем различно от картината, която описвам. Там камъни по улиците и отменени училищни занятия биха звучали несериозно на фона на калната река, завлечените в канала, свързващ морето с езерото, коли, срутените къщи и загиналите хора. А това все пак е квартал на града.
Колкото до торбичките и еко темата, сега не ми се говори. Имам какво да кажа по въпроса, даже е много, но не и тази вечер.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от Нели »

Още по темата:
Какво стана:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Защо стана:
[youtube]rqHmUuRaG5U[/youtube]
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от Мърмори »

cchery написа:Зори, малко ме разтревожи с този постинг? :???: Тита в Аспарухово ли живеят?! Какво се случва при вас?
Какво се случва ли? Каквото имаше да се казва- то се каза, каквото имаше да се показва- то се показа. Думите са излишни. Ако пък се интересуваш конкретно от нашето семейство- добре сме, и Тита е добре, слава Богу ! За разлика от много други, за които целият живот се срина за броени минути.
Дани, стана ми много мило, когато в 7 ч ме събуди с думите: "Как сте ,Зори?"
Деси, и на теб благодаря за загрижеността!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от cchery »

Мърмори написа:
cchery написа:Зори, малко ме разтревожи с този постинг? :???: Тита в Аспарухово ли живеят?! Какво се случва при вас?
Какво се случва ли? Каквото имаше да се казва- то се каза, каквото имаше да се показва- то се показа. Думите са излишни.........
!
Аз по-скоро исках да науча нещо от първо лице - за новините всички знаем как поднасят информацията. Но както и да е - думите наистина са излишни. Току-що прочетох и подробностите за спасяването на 4-членното семейство от Търново - познавам района, където водата е завлякла колата им и не мога да спра да се дивя, че това реално се е случило... Дано не ви се сторя вулгарна твърде рано след това бедствие, но такава ЦИГАНСКА работа мисля само у нас може да се случи!!!! Защо го казвам?! Разгледах добре клипчето, което Нелката ни е пуснала по-горе. Гледах и други снимки на въпросото "Темелково" дере.... ами то си е превърнато в циганско гето - поне това показваха снимките?! С колко акъл трябва да разполагаш за да го направиш това?! И колко ли пари трябва да си взел, за да го допуснеш!? Макар че като цяло едва ли някой може да предвиди какво ще ни поднесе природата.....

.....................................................................................................

РАФТИНГ НА СТРУМА

Аз сменям темата, т.к. преди 2 часа се върнахме от рафтинга на Струма. И имам безкрайно количество впечатления, които трябва да споделя...... на всяка цена. Малко цинично ще ви прозвучи сигурно, но ако има нещо добро, което последните дъждове донесоха, това е нивото на Струма вчера :oops: - може би възможно най-удачното за рафтинг: пълноводна, бърза, оформила бързеи и водовъртежи буйна река. Река, помъкнала (за съжаление) боклуците на доста селища, помътнила водите си с огромно количество кал и тиня, бунтуваща се с озлобление върху неволните си жертви - бреговете с храсти и дървета.... И при все това мамеща, блестяща, бъбрива, пенеща се с усмивка и очакваща своите гости - нищо неподозиращи рафтаджии (как ли е правилната дума?!) и каякари.

И така - подписахме декларациите, че изцяло поемаме вината, ако нещо се случи с нас. Скочихме в неопрените, обухме обувките за вода и закичихме по 1 каска на главата. Финална щриха - дебела на гърдите и на гърба спасителна жилетка. Опаковани достойно като букети в целуфан :1062 влязохме в лодките на сухо и изслушахме с ужас инструктажа на гида на нашата лодка :221 . Такива неща разказа - за възможни ситуации, за начини на самоспасяване, за животозастрашаващи глупости, до които човешката паника може доведе, че по едно време съвсем сериозно се запитах дали искам да го направя :oops: . Ако ме питате обаче в този момент същия въпрос - отговорът ще е: "Искам да го правя всеки ден!" :954 Но всичко тепърва предстоеше. Мен ме курдисаха до гида на десния борд, така че при запазването на опора да наблягам най-много на дясно ходило. Упражнихме загребване напред и назад, разбра се, че вдяваме (поне на сушата :955 ) кой е седнал на десния и кой на левия борд - това във водата обикновено много трудно се съобразява :mrgreen: ииииии поехали! :)

При този рафтинг се минават 12 км по Струма като по средата има едно прекъсване, при което лодките се вадят от водата и се пренасят с бусове с тегличи на 1 км по-надолу, а рафтаджиите стигат дотам по пътя. Това се прави, т.к. този участък на реката е с доста по-сериозни бързеи, които се минават само от опитни и тренирани лодкари. Първите километри от реката минават спокойно и лежерно, така че човек да свикне с това, което му случва. Подготвяме се да улавяме теченията, да се накланяме към вълните, да отиваме спокойно и без паника към скалите и да гребем синхронно. И всичко това до първите бързеи :954 . А те идват с пропадания във водни дупки, в които водата се завихря по невъзможен начин. Предният борд на лодката се вдига почти отвесно, независимо че на него седят по-тежките й пътници - в случая Момчил и едно момче от непозната за нас група. Отбелязваме и първото падане на човек, но вътре в лодката. Аз греба доколкото въобще мога и чувам от гида вляво от мен, че трябва на всяка цена да извадя лявото си ходило от гайката - да уточня нещо: при рафтинг хората стоят върху бордовете на лодката, а не вътре в нея. За да запазят стабилност и да не изхвръкват от нея, на дъното на лодката са монтирани (зашити) гайки от широки 3 см текстилни колани, в които се пъхат ходилата на рафтаджиите и по този начин те получават опора в буйната лодка. Та още при първия бързей се оказа, че няма как да мислиш в една такава ситуация какво се случва с тялото ти - инстинктивно правиш всичко възможно да запазиш вертикална поза, която би означавала, че си над водата, а не в нея.

Следват и други интересни бързеи - нашият гид преценява, че групата ни (от 7 човека общо) се справяме добре и ни набутва в по-сериозните течения и водни препятствия. Срещаме се постоянно с другите 5 лодки, с които тръгнахме заедно - смеем се, бъзикаме се дали и кой е тръгнал на рафтинг или на обикновена лодка с разходка, пръскаме се с греблата. Минаваме покрай един рибар - питах го човека, макар да знаех отговора, дали кълве рибата :1062 - е, няма начин при тази лудница, която се изсипва по реката от рафтинг-базата. Стигаме до първия по-дълъг участък от дълбока, но спокойна вода. Гидът ни казва, че който е решил да плува в Струма, сега е моментът да го направи. През цялото време на инструктажа му, отговорът ми на всеки негов въпрос какво правим в еди си каква ситуация, беше - плувам и не ми пука!! Е..... дали имах и куража да го направя.... Прехвърлих десния си крак през борда, потопих го във водата - баси и студа :1150 . Чувам Вальо (гидът ни) да ме подканя да действам (ако въобще щях да действам) щото течението е доста бързо и скоро този участък ще свърши. Огледах се в лодката - у останалите 6 пасажери нямаше и бегло намерение дори да пипнат с ръка водата...... Преметнах и левия крак през борда - пак същият студ ме налази, когато ходилото ми се озова във водата. Ноооооооо едно е да искаш, друго е да имаш д.....то да го направиш :955 . И в този момент само една мисъл обикаляше в главата ми: "Анелия, дошла си от майната си на майната си :lol: .... след като човек, който върши тази работа всеки ден ти казва, че няма нищо страшно, значи сега е моментът да направиш нещо, което едва ли ще повтаряш редовно...... ". Вляво от мен вятърът довя едно финално "Скачай!"...... "Абе ей, Вальо, ти какво си мислиш - че няма да скоча ли?!....... И че много приказвам, може би.....?! Прав си, но само за второто - джеронимоооооооооооо........ !" И цамбурнах в мътната и непоносимо студена Струма :D :D ...... В първия момент просто спрях да дишам - нормална реакция от студа. После обаче се окопитих и дори се пуснах от страничното въже на лодката и заплувах по течението. Жалко, че не видях изражението на Момчил в този момент - мисля, че не си е мислил, че ще скоча. Но водата ми даде онова удоволствие да съм мобилна напълно, т.е. кракът ми да не е проблем при движенията ми. Останах не повече минута - идваше участък, в който трябва да сме в лодката, т.к. е пълен със скали и големи камъни. Трябваше да ме вкарат в лодката, т.е. да ме спасят.... :221 ..... Баси и зорът..... Е, от това няма нищо по-трудно и трудоемко :1069 . Т.к. скочих да плувам общо 3 пъти, т.е. още 2 пъти след този първи път, и ме вади все един и същи човек, съм убедена, че ако някога пак се засечем с него на рафтинг, със сигурност няма да иска да е в една лодка с мен :mrgreen: :mrgreen: ..... Честно ви казвам - много е трудно да измъкнеш един не особено лек човек от бурно и бързо течение, но пък..... след като е опция в приключението рафтинг, се възползвах максимално.

И така - предстояха ни още 7-8 км по реката с 2 по-опасни препятсвия включително и скок от от една скала - в недъждовно време, тази скала би стърчала сигурно поне метър над водното ниво - в случая обаче водата я покриваше леко. Е, нашият гид насочи лодката ни към нея и каза да не се шашкаме.. :1062 И хубаво, че го каза в момента, в който лодката се качи върху скалата, защото можахме само да осъзнаем скока във водата, който следваше, но не и да мислим върху него :1069 . Беше невероятно..... адреналиново, ангажиращо цялата ти сила, цялото ти тяло... каращо ме чувствам щастие с всяка клетка, която имам. Да викам от кеф и удоволствие. Да бъда себе си........ И отново онова познато изречение: "Който иска да плува за последно, да го прави сега!"..... Не ми беше необходимо да мисля.... двата ми крака сами се изтреляха през борда и с отработеното "цамбур" потънах за последно в дивата Струма.... :D . Докато се "развивах" из водата Вальо ми предложи предизвикателство - идвал бързей: или да се прибирам бързо в лодката или.... да си направя боди-рафтинг :1140 , т.е. да преодолея водното препятствие не с лодка, а с тялото си.... Като си представих как "бързото" прибиране в лодката нямаше да се случи и възможността да преживея още нещо неочаквано и непознато, въобще не се замислих. Слушах гида как да позиционирам тялото си, нагласих се по гръб, вдигнах краката и ги свих в коленете пред себе си, обърнах главата си по посока на левия бряг, така че течението в този участък да ме облива от правилната посока ииииииии НАПРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕД към бързея по гъз :221 :221 ...... Беше жестоко.... просто жестоко!!!! Толкова, че ми се стори, че свърши за секунда...... в един момент влизаш в буйна, пенеща се и завихряща се навсякъде вода, а после..... не помниш нищо. Ами..... това е - бързеят свърши, вече можех да се пусна от лодката и да се отпусна върху водата... Финално плуване по реката..... след няколкостотин метра рафтингът свърши :cry: :cry:

Ако имаше нещо много трудно преодолимо за мен, това беше участъка, в който трябваше да излезем от водата и да вървим пеша около километър, за да избегнем някакви много сложни и опасни бързеи... Откакто си счупих ходилото, не бях вървяла такова разстояние...... стори ми се трудно, болезнено и ужасно, че не мога да извървя толкова нищожно разстояние.... Може би точно и затова си позволих да скачам маскималния брой пъти във водата - там нямах ограничения в нищо. :954 Е, в крайна сметка - нямам никакви поражения на ходилото си.... напротив - това приключение ми донесе така необходимото количество адреналин и серотонин, че да се заредя с хъс, надежда и щастие за живота, който просто е за ЖИВЕЕНЕ!

Днес се върнахме в рафтинг-базата, за да се спуснем по въжения тролей - това е съоръжение с дължина на стоманеното въже около 100-ина метра. Единият край на въжето е вързан за моста над Струма, а другият слиза с денивелация 15-20 метра в рафтинг-базата . Овързват те с колани около бедрата, ханша, таза и талията и един двоен колан, тръгващ от пъпа се закача на стоманеното въже на лифта. Всичко, което се иска от теб е да....... скочиш и да се спуснеш от моста на земята.... Звучи простичко, но когато се озовах върху моста и погледнах надолу към страхотната Струма, която вчера ми беше донесла изключителни емоции......... и целият ми кураж се изпари. Съвсем сериозно :oops: . Виждах как долу в рафтинг-базата ме чакат да скоча, за да ме спрат със специално въже като пристигна на земята, отделно чувах и човека, който ни пуска горе да ми обяснява, че няма нищо страшно..... до мен стояха Коки и Бели, които трябваше да скачат след мен и на които трябваше да дам пример иииии треперех..... За момент си мислех да се върна - съвсем сериозно. После .... протегнах десния си крак над реката, а левият сам се отдели..... моето свободно падане започваше :1069 . Още в първата секунда страхът беше заменен с лудо удоволствие... нямало нищо страшно, а само весело, диво и ........ твърде кратко! Е, решението вече е взето - връщаме се на рафтинг базата след няколко седмици, за да повторим този път заедно с децата и рафтинга, и въжения тролей.

Ами това е, хора...... Знам, че е дълго, но от позицията на емоциите, които все още са ми твърде силни и много ценни, мога да кажа, че разказът по-горе е дори и постен......... :) Снимки ще пусна като ги имам. :954
Последно промяна от cchery на 24 Юни 2014, 22:02, променено общо 1 път.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
futarela
Философска система
Мнения: 1205
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42
Местоположение: София

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от futarela »

Здравейте,след трагедията във Варна и Добрич не мога да кажа нищо. С какво можем да помогнем освен с SMS??? Имате ли нужда от нещо??? Не се притеснявайте да ми пишете :922
:922
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Заключено