Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Мнение от ellis_stoyanova »

Привет на всички!Чета ви редовно,но от телефона ми е адски трудно за писане.Цвети,ситуацията с работа-осигуряване-реална заплата не се отнася само за Разград и малките градове.Такова е положението в цяла България,за съжаление.Боби работеше в транспортна фирма,беше осигуряван на мин. заплата като шофьор,а взимаше двойно.На българина му е най-добре да заобикаля законите и да не му пука.Говоря дори за големи фирми,с милиони приходи,защото фирмата,в която работеше беше точно такава,но не ми се иска да навлизам в подробности.Жалко е за всички усърдно трудещи се българи...Има разбира се и фирми,които застават зад името си с добри условия за служителите си,но са единици.При нас какво ново-децата от утре са на градина.Анджи е много развълнувана,иска да се види с приятелите си и много страдаше,докато пуснем изследванията,които за мое щастие са отрицателни.Аз пък,за мое голямо учудване сама вдигнах ръка за член на родителския съвет,а в последствие се оказах и председател.не че е голямо постижение,но като се има впредвид социалната ми изолация,си е направо супер.Ивето са 1 група и освен учебници,има да се купуват играчки,консумативи,обикалям книжарници за оферти,предстои и ходене дм Джъмбо,което ми носи страхотно удовлетворение.най-накрая и аз се почувствах полезна.Май това е от нас,желая ви хубав почивен ден.Аз отивам на гласувам:)
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Елис, радвам се за вас, че изследванията са добре е се връщате на градина.А още повече се радвам, че си в родителския актив.Приеми го като първа крачка към "връщането ти в обществото".После ще има и втора, децата порастват.Ще ти става по добре :940 Казва ти го човек, който е майка на 3 деца и имаше период, в който нямах никакъв личен та камо ли социален живот.Сега като гледам децата си давам сметка, че колкото и да ми е било трудно не съжалявам.Те са ми благословението :954
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
ellyto

Мнение от ellyto »

Хей

Писах писах и накрая не го изпратих и му беше изтекла сесията и сега не си спомням какви неща бях писала :221 :221
Като цяло аз съм добре, продължавам си тренировките от предизвикателството всяка сутрин, ама май май не са ми достатъчни и ще видя дали ще мина на следвщао ниво или ще комбинирам с други упражнения. В офиса продължавам да правя от време на време през деня упражнения с пудовка 9 кг и определено много добре си усещам краката, позаякнали са.
Уикенда изкара доста лежерно...разходчица, ходих на сауна, на кино...въобще много лежерно беше този уикенд. Вчера си правихме за обяд шницели като вместо галета използвах смлян сусам, мноог вкусно се получи....та ако някой се пита с какво може д азамести галетата, то определено може със сусам.
Днес си включих уреда за бавно готвене и довечера, ако всичко е ок и не е спирал тока, ще има вкусна вечеря за Тони - боб със свински гърди....на мен бобовите не ми се отразяват много добре на стомаха, както предполагам на много други хора, та ще избягвам да хапвам, може само да опитам.
Продължавам много сериозно да си използвам тротинетката и сега докато не вали дъжд имам възможност да си я карам и ме радва много това. Въпреки, че си е хладно на вън, но се екипирам подходящо, за да не ми е студено.
Ани, Вер - всички имаме такива момент, в които ни е отпуснато и не желаем да сме толкова активни, както по принцип, но като е настроите, че лятото е отминало и всичко ще си дойде по местата.
Аз тази година изнендаващо изобщо не усетих смяната на сезона върху настроението ми....което е прекрасно, радвам се за което, защото никак не ми е хубаво от това да ми зависи настройката и вътрешната нагласа към дните, които ми предстоят.
Ани, надявам се скоро тази тъга, която изпитваш към продажбата на имота ви да отмине по-скоро :922 :922 :922

Цвети, не мога да се сдържа и да не те поздравя за прекрасия успех, който си постигнала - 15 килограма надолу си е огромен успех....това показва, че лека по лека нещата ще се случат и ще постигнеш целите и желанията, които си си заложила. Много се радвам на твоя успех. Иначе за храненето - ами моята майка отдавна ми говореше за този тип хранене и реших миналата година да опитам и ми хареса...уж за малко, уж за малко, но след данданията покрай моите бременности, опрерации и т.н реших, че трябва да се храня добре, за да си възстановя организма и продължих с този тип хранене. Харесва ми, ям каквото искам, когато искам и се чувствам добре. Има тема в БГ мама за този тип хранене и там много често постват разнии статии и филмчета и т.н. за изследвания, които показвт, че мазнините не са вредни и не причиняват даните болести, които от години се тръби...та така започнах да ги чета, интересно ми е...отделно и една колежка и тя каза, че си е променила виждането на тема храна покрай разни сайтове на една мацка по отношение на мазнините и така, сега с иимам и компания в офиса в тази връзка. И моето мнение е че въглехидратите не са ни необходима храна, не и в такива количества, в каквито се тръби, че е нужно...но всеки сам си преценява и взима решенията. Аз с по-малко количество въглехидрати се чувствам по-добре, нямам жажда за сладки неща, нямам неконтролируем глад за неща и така. Спирам, че вече почна да става досадно.
Това, което споделяш за отпуската - егати и наглостта, как не ги е срам....много жалко, че така се възползват от вас, тези които сте си заслужили и почивката и пак гледат да ви прецакват. Жалко е че всеки в тази нашата държава успява да намери вратичка в закона и да прецака колкото се може повече хора за сметка на своята облага. За жалост аз съм сигурна, че тези хора това не ги прави особено щастливи т.е. парите не им носят необходимото щастие в живота, но това другите обиновени хора не ги бърка, защото те биват ощетявани и използвани както и когато им щукне на другите. Много бих искала това да се промени и по-малко такива неща да се случват на обикновените хора като нас.
Успех с местенето!

Елисче, радвам се да прочета че си добре. Много хубаво, че си пожелала да участваш в родителския съвет и лека по лека да промениш социалната активност....то лека по лека става, нали знаеш - капка по капка вир става....вярвам, че ще намериш и ти своя път към по-пълноценен живот т.е. ти да се чувстваш по-пълноценна и в други сфери, освен като родител. Желая ви по-малко боледувания и повече спокойствие през идните есенно-зимни месеци.
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

ААААААААА ,НЕ! писах , писах натиснах нещо и си ........ и сега ми го няма писанието :328
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:939 :623 :1087 :623 :932

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЖОРКО!!! Зори, и тук да пожелая на Жорко да расте здрав, умен, силен, отстояващ себе си младеж и мъж! Нека чувството между вас двамата - обичта на майкатата и детето - никога не залязва. А напротив - топли душите и сърцата ви!!! И дано си права, Зори, за късмета на Жорко.... всеки заслужава от него!!! Надявам се, че сте имали най-прекрасния празник днес! :954 :954

:939 :623 :1087 :623 :932

[img]http://gothic.blog.bg/photos/31619/orig ... rani22.gif[/img]

[img]http://biskvitka.net/uploads/posts/2011 ... 9933_2.jpg[/img]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

ellyto написа: Ани, Вер - всички имаме такива момент, в които ни е отпуснато и не желаем да сме толкова активни, както по принцип, но като е настроите, че лятото е отминало и всичко ще си дойде по местата..
.... дано.
ellyto написа:Цвети, не мога да се сдържа и да не те поздравя за прекрасия успех, който си постигнала - 15 килограма надолу си е огромен успех....
Това не съм го регистрирала! Поздравления Цвети :326
ellyto

Мнение от ellyto »

Как сте днес дами?

Добре ли се чувствате? Днес ми се струва доста хладничко, но не навън, а в офиса :221 :221 Ей не мога и не мога да не пусна печка, колкото и да ми се иска да се каля и да свикна да стоя на по-хладно. Вчера вече не издържах и вкъщи и си облякох пижамка с дълъг ръкав и дълги панталони и определено беше по-добре от късите летни такива :221 :221
Вчера за първи път паднах с тротинетката :423 Беше доста неприятно, но и много смешно. Валеше и аз уж да бъда по-внимателна, минах през трамвайните линии и не прецених, че много ще се хлъзне и като се подхлъзнаха гумите на едната страна тротинетката, на другата аз. Хубаво, че бях екипирана та дори и при такова солидно падане, не се ударих така че да имам последствия. Един младеж милия като ме видя, така се стресна, дойде да ми помогне да стана....беше си доста смешничко, хубаво е че нищо ми няма...малкия дявол е бил.

Снощи използвах ваучер, който си взех за очистване на зъбен камък....като цяло останах доволна, защото за 20 лв. никъде няма да ти го почистят...тъй че минах тънко тънко.
ПРез деня бях оставила моят уред за бавно готвене да прави вечерята - боб със свински гърди....ами беше станало бомбастично вкусно. Гърдите бяха мазнички и доста вкусни, боба също :1209 Това ще се окаже една доста сполучлива покупка и използвана често също. Спестява ми много време, усилия. Препоръчвам!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ели, добре, че не е станало нещо сериозно с това падане.То срама си е едно на ръка, но здравето е по важно.
Фюти, с като се върнеш назад със стрелката не се ли получава ?Би трябвало да ти се "върне" поста.
Зори, с голямо закъснение Честит Рожден Ден на Жоро( пак съм бляла някъде и съм пропуснала).Весело и безгрижно детсво му желая!
[img]http://wp4.rimg.info/preview/8625163dca ... b9696b.jpg[/img]
Вер, благодаря.От зимата ги мъча сериозно тия кила, но гадовете му с гадове не се дават лесно :128 Надявам се при следващата ни мечешка среща децата да не могат да ни улучват толкова лесно :222
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
tita

Мнение от tita »

Как сте, мецанки?
Днес ми е някакво лежерно и мързеливо, а имам ужасно много работа ... та докато си седя и чудя как да я подхващам се сетих за една ценна мисъл на Джером Джером - "Много обичам работата, с часове бих седял да наблюдавам хората, които работят." :221 ...

Айде, отивам :222
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

tita написа:Как сте, мецанки?
Аз отхвърлих доста работа днес ииииииии сега си тръгвам за вкъщи..... Едно такова готино ми е. И вчера, и днес, я няма обичайната сънливост, която иначе почти не ме пуска и се чувствам щастлива :1216 :1216 . Въпреки това сега като се прибера по би ми харесало да се опна на спалнята с новата книга, която чета..... а да видим дали ще ми се получи. Поне за 15 минути преди да стартира маратона с проверка на домашните...... :1062
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

tita написа:Как сте, мецанки?
Направо ми иде да кажа "ЗЛЕ!". Ама наистина! Чак не ми се разказва...
:328 :126 :128 :1052 :mad: :1044
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено