Привет дами,
Аз тези дни реших да си направя блог, за себе си! Да си записвам всички практики, техники за отпускане, техники за справяне със себе си, самоусъвършенстване, книги които са ме накарали да се замисля или променя, тренировки, клипчета с медитации, успокояваща музика, хранене, статии относно храненето и куп други неща, които са ми правят впечатление в ежедневието, както и да си запазвам на едно място всички онези интересни блогове, които следя с интерес. И всичко да е на едно място, така че да мога да се обърна към собствените си съвети, когато изпадна в някоя ситуация. За сега ще си попълвам нещата, които съм решила офлайн и когато съм готова с една по-завършена информация, ще си я кача в блога. Така хем ще съм полезна на себе си, хем ще съм полезна на другите в някакъв момент.
Направих си един файл, в който си направих равносметка на изминаалата година и какви неща искам да ми се случат през следващата година и съответно размисли и страсти (както аз го наричам) как да постигна желаните от мен неща.
Накупила съм си и съм си свалила един куп книги, които да ми дадат идея и тласък как да продължавам напред, как да се развививам, какви техники да прилагам и как да живея по-добре.
В този ред на мисли реших за себе си да се опитам да не налагам моята гледна точка на никой, да дам пълна свобода на всички мои близки, да променя някак си начина си на реакция и очакванията си които съм си създала от близките хора. Искам да се науча да живея добре, в мир и хармония и ще продължавам да се развивам в тази посока, за да мога наистина да постигна успехите, които искам.
Декс, радвам се, че Яна е вече по-добре. Ти даваш ли й АБ, може би съм изпуснала по напред ако си писала.
А що се отнася до мобилните оператори, те всички имат тази практика да те омайват и да ти предлагат неща, които не искаш. Хубавото е че това, което са ти предложили е безплатно

. Има толкова много лсучаи, в които се опитват да те зарибяват з анеща, които не искаш, че много хора се връзват, без да разберат, че са си добавили някой друг лев отгоре върху таксите.
Така мен се опитаха д аме нправят клубен член на един фитнес, в който ми предоставиха безплатна седмична карта, която в същност се оказа за 3 посещения....но още преди първата тренировка, мацката която се опита да ме зариби на 2 пъти почти започна да ми въвежда личната информация в системата им, като първия път без даже да ми каже, че за това удоволствие имат административна такса от 50 лв.

и след втория път, в който ми предложи, аз й казах, че първо ще се възползвам от безплатната карта, пък после ще видя дали ме устройва това, което предлага. А фитеса принципно е с клубно членство и подписваш договор за 1 година, без право на отказ, за скромната сума от 60 лв. на месец или 720 лв. на година. Аз останах много разочарована, не че иначе щях да им стана клубен член

и им написах огромен мейл с моите впечатления и да не ме занимават повече

Никой повече не ми звънна да ме зарибява
Покажи какъв телефон взе на майка ти.
Цвети, честит рожден ден на твоето момче! Да е жив и здрав и много усмивки и радост да ви носи. Страхотна торта.
Елисче, радвам се, че ваксината ви е м инала и си по-спокойна.
ellis_stoyanova написа:Но изживях голяма паника,дори ми излезе бял косъм на веждата Понякога се чудя защо е нужно да се предаваме пред такива страхове,като нещата така или иначе се случват по начина,по който трябва да станат.Искам да променя тази черта в характера си,но ми е трудно да се боря с психиката си.Толкова дебели стени е/съм изработила,че нямат разбиване,а последствията са бели косми по веждите и много похабени нерви....
Единственото нещо, което мога да предложа като съвет е да намериш начини да се разтоварваш от стресовите моменти като този, защото ти си емоционална и трупаш всичко в теб. Необходимо е всички ние да намираме начини да освобождаваме натрупаните негативни емоции, защото в един момент те могат да се обърнат срещу нас...Пускай си за по 5 минути музика като си самичка, някоя релаксираща и я слушай, затваряй си очите и си повтаряй, че освобождаваш негативните емоции насабрани в теб.
Направила си първата стъпка да осъзнаеш събитията, които ти трупат най-много негативни преживявания, което е добре. Има много различни начини да се справяме с живота и да променяме себе си, така че да живеем по-спокойно и по-добре от сегашния момент, но трябва да имаме волята да го правим продължително време за да можем да преобърнем преживяванията, които имаме и начина по който ги възприемаме. Съжалявам, ако звуча като някой наставник, просто споделям моето мнение, като ти или който и да било друг не е длъжен да го приеме за меродавно.
Ver написа:Тази година се говореше за подарък за 120 лв на учителката на Ава. Аз се втрещих. За никой от семейството не съм отделяла такава сума за подарък и заявих, че в такава крупна инициатива не участвам. Айде пак встрани от колектива .
Хич да не ти пука, че се цепиш от колектива...ами така де, какви са тези подаръци от по 120 лв.

аз правя такива подаръци, но само на най-близките си. Егати идиотщината, всичко е обърнато в пари и материални стоки, с които да покажем нещо на някой. А къде останаха думите, къде остана комуникацията с истинските хора, които пък и се падат възпитатели на децата?!?! Аз не го приемам за нормално това, което ти описваш и това, което Ани описва като ситуация с подаръците на вашите учителки. Хубаво е че поне едната класна е казала, че не иска нищо. Браво на нея! Поне има гордост жената, не като другите!