Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от cvety_rz »

Чери, честит имен ден! Пожeлавам ти винаги да имаш възможност за избор при всяка една твоя житейска стъпка и винаги да взимаш правилното решение!
[img]http://www.life-ibox.com/wp-content/upl ... 73x300.jpg[/img]
Честит имен ден и на Ани!
Пожелавам и да може да прави всичко с удоволствие, да се забавлява до като учи, да се радва на живота, когато е с приятели и много щастливи мигове!
[img]http://prikachi.com/users/taniela/63f.jpg[/img]
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Честит Имен Ден, Чери! Бъди здрава, бъди все така истинска...!
Нели, Честит Имен Ден и на твоето момиче! Нека винаги пази детското в себе си...!

Надявам се, че сте имали много хубав празник, момичета! :922 :922

10613059_286416961556124_7728392888224728975_n.jpg
(30.53 KiB) Свалено 575 пъти
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Честит имен ден на Чери, пожелавам ти много здраве и щастие :923 :923 !
Честит рожден ден на Самуил - пожелавам му щастливо детство, весели игри и много,много здраве :956 :1003 !
Момичета, пожелавам ви усмихнат ден :923 ! Нямам нищо за казване, чуствам се добре, защото Яна пооздравя - колко малко му трябва на човек понякога :954 !
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро,момичета!
Макар и на патерици- :1104 Честит Имен Ден на Чери и Ани,желая ви здраве,сбъднати мечти и много усмивки! :1104
:1009 Честит Рожден Ден и на малкия Самуил!Здраве,щастливи детски усмивки и много късмет желая!Цвети,да са ти здрави дечицата,да продължават да те радват все така и да изпълват живота ви с много поводи за радост!Весел празник! :1009
dexter написа: колко малко му трябва на човек понякога

:524 Мдааа,и на мен така ми действа :954 :954 :954
Нелка,погледнах и вашата украса,чудесно сте се справили,а няма нищо по-ценно от нещата,направени от самите нас! :324
Относно подаръците....... :1210 аз не съм подготвяла нищо.От една страна направо се изприщвам от всички играчки вкъщи,вече имаме какво ли не.А малките искат още и още.Не съм от родителите,които търчи до магазина веднага щом поискат нещо ново,но си имаме една добра леля,която винаги им угажда.Просто ми е много жал за купищата пари,които се хвърлят,а накрая те пак си игарят с едно и също.Но пък те са деца,сега е момента да мечтаят и да искат това-онова,все пак не са длъжни да споделят виждането на майка си :lol: Скоро ще трябва да се мобилизирам и да измисля по нещо за всеки,иска ми се да е нещо малко,но наистина ценно(не скъпо),такова,което ще донесе истинско малко щастие на новия си притежател.Вградината нямам идея какво се случва,няма да ходим до края на този месец,което си е едно малко успокоение за мен.В петък все пак бихме ваксината на Анджи,какво ли не се опитах да баламосвам личната,но детето си беше здраво и личната каза,че няма смисъл да отлагаме.Аз разбира се още предния ден започнах Туя-та и някак това ми носеше по малко спокойствие.Слава Богу всичко мина и моите страхове останаха в миналото.Но изживях голяма паника,дори ми излезе бял косъм на веждата :1215 Понякога се чудя защо е нужно да се предаваме пред такива страхове,като нещата така или иначе се случват по начина,по който трябва да станат.Искам да променя тази черта в характера си,но ми е трудно да се боря с психиката си.Толкова дебели стени е/съм изработила,че нямат разбиване,а последствията са бели косми по веждите :128 :128 :128 и много похабени нерви....Но всичко е минало,благодарна съм,че всичко е наред :954 :954 :954
Желая ви хубав и спокоен ден!
PS:Искамммммм сняяяггггггг! :1149 ::954 :1156 :1150 :1153 :1177
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Цвети, да ти е жив и здрав рожденика! Да бъде много щастлив, винаги усмихнат и късметлия! Да ви дава много поводи за гордост в живота! Бъдете много щастливи цялото семейство! :922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Благодаря ви, момичета :922
Да почерпя :
[img]http://www.torti-fly.com/sites/default/ ... 9748_0.jpg[/img]
Елис, радвамм се,че имунизацията е минала леко.Разбирам как си се чувствала.След като преминем през кризисна ситуация си даваме сметка, че много често сме се тормозили и притеснявали повече от колкото трябва.Обещаваме си, че следващия път ще е по различно.Но истината е, че сме и жени и майки и няма как да избягаме от самите себе си.Особено пък, когато става въпрос за децата.
Декс, надявам се вече да сте съвсем здрави.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

cvety_rz написа:Декс, надявам се вече да сте съвсем здрави.
За съвсем здрави - не сме, но не може да се каже и че сме болни :lol: ! Пак Т 37,00 градуса, но не я боли гърло и трети ден ходи на училище. Сливиците поспаднаха - не съм ги гледала, но като говори, не гъгне. Явно връщането към нормалното здравословно състояние ще е по-дълъг процес :).
Уж съм си вкъщи по цял ден, а не ми остава особено много време - напр. втори ден не съм пускала прахосмукачка :lol: . Мислех тази сутрин да направя домашни бонбони, но прекарах 1 час в офиса на Мтел, за да си сменя тарифния план. Ей страша работа са това мобилните оператори - успяха да ми пробутат безплатен мобилен интернет, въпреки, че нямам устройство, с което да го ползвам :221 :221 ! Хубавото е, че за две години месечната ми такса ще е по-ниска, а и взех нов телефон за майка ми почти за без пари. Лошото е, че отидох с ясен план в главата какво искам, а на място успяха да ми променят мнението :plezya se . Както и да е, не се оплаквам, дори съм доволна, защото исках да взема някакъв подарък за майка ми, а тя почти нищо от това, което й подарявам, не харесва :1044 .
Та исках да споделя рецептата за бонбоните, а като ги направя, ще споделя и как са станали на вкус. Но може и да не е днес, защото от 17,30 съм на родителска среща.
И самта рецепта http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D ... 1%82%D0%B8
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет дами,

Аз тези дни реших да си направя блог, за себе си! Да си записвам всички практики, техники за отпускане, техники за справяне със себе си, самоусъвършенстване, книги които са ме накарали да се замисля или променя, тренировки, клипчета с медитации, успокояваща музика, хранене, статии относно храненето и куп други неща, които са ми правят впечатление в ежедневието, както и да си запазвам на едно място всички онези интересни блогове, които следя с интерес. И всичко да е на едно място, така че да мога да се обърна към собствените си съвети, когато изпадна в някоя ситуация. За сега ще си попълвам нещата, които съм решила офлайн и когато съм готова с една по-завършена информация, ще си я кача в блога. Така хем ще съм полезна на себе си, хем ще съм полезна на другите в някакъв момент.
Направих си един файл, в който си направих равносметка на изминаалата година и какви неща искам да ми се случат през следващата година и съответно размисли и страсти (както аз го наричам) как да постигна желаните от мен неща.
Накупила съм си и съм си свалила един куп книги, които да ми дадат идея и тласък как да продължавам напред, как да се развививам, какви техники да прилагам и как да живея по-добре.
В този ред на мисли реших за себе си да се опитам да не налагам моята гледна точка на никой, да дам пълна свобода на всички мои близки, да променя някак си начина си на реакция и очакванията си които съм си създала от близките хора. Искам да се науча да живея добре, в мир и хармония и ще продължавам да се развивам в тази посока, за да мога наистина да постигна успехите, които искам.

Декс, радвам се, че Яна е вече по-добре. Ти даваш ли й АБ, може би съм изпуснала по напред ако си писала.
А що се отнася до мобилните оператори, те всички имат тази практика да те омайват и да ти предлагат неща, които не искаш. Хубавото е че това, което са ти предложили е безплатно :221. Има толкова много лсучаи, в които се опитват да те зарибяват з анеща, които не искаш, че много хора се връзват, без да разберат, че са си добавили някой друг лев отгоре върху таксите.
Така мен се опитаха д аме нправят клубен член на един фитнес, в който ми предоставиха безплатна седмична карта, която в същност се оказа за 3 посещения....но още преди първата тренировка, мацката която се опита да ме зариби на 2 пъти почти започна да ми въвежда личната информация в системата им, като първия път без даже да ми каже, че за това удоволствие имат административна такса от 50 лв. :1215 :1215 :1215 и след втория път, в който ми предложи, аз й казах, че първо ще се възползвам от безплатната карта, пък после ще видя дали ме устройва това, което предлага. А фитеса принципно е с клубно членство и подписваш договор за 1 година, без право на отказ, за скромната сума от 60 лв. на месец или 720 лв. на година. Аз останах много разочарована, не че иначе щях да им стана клубен член :221 :221 и им написах огромен мейл с моите впечатления и да не ме занимават повече :221 :221 :221 Никой повече не ми звънна да ме зарибява :221 :221
Покажи какъв телефон взе на майка ти.

Цвети, честит рожден ден на твоето момче! Да е жив и здрав и много усмивки и радост да ви носи. Страхотна торта.

Елисче, радвам се, че ваксината ви е м инала и си по-спокойна.
ellis_stoyanova написа:Но изживях голяма паника,дори ми излезе бял косъм на веждата Понякога се чудя защо е нужно да се предаваме пред такива страхове,като нещата така или иначе се случват по начина,по който трябва да станат.Искам да променя тази черта в характера си,но ми е трудно да се боря с психиката си.Толкова дебели стени е/съм изработила,че нямат разбиване,а последствията са бели косми по веждите и много похабени нерви....
Единственото нещо, което мога да предложа като съвет е да намериш начини да се разтоварваш от стресовите моменти като този, защото ти си емоционална и трупаш всичко в теб. Необходимо е всички ние да намираме начини да освобождаваме натрупаните негативни емоции, защото в един момент те могат да се обърнат срещу нас...Пускай си за по 5 минути музика като си самичка, някоя релаксираща и я слушай, затваряй си очите и си повтаряй, че освобождаваш негативните емоции насабрани в теб.
Направила си първата стъпка да осъзнаеш събитията, които ти трупат най-много негативни преживявания, което е добре. Има много различни начини да се справяме с живота и да променяме себе си, така че да живеем по-спокойно и по-добре от сегашния момент, но трябва да имаме волята да го правим продължително време за да можем да преобърнем преживяванията, които имаме и начина по който ги възприемаме. Съжалявам, ако звуча като някой наставник, просто споделям моето мнение, като ти или който и да било друг не е длъжен да го приеме за меродавно.
Ver написа:Тази година се говореше за подарък за 120 лв на учителката на Ава. Аз се втрещих. За никой от семейството не съм отделяла такава сума за подарък и заявих, че в такава крупна инициатива не участвам. Айде пак встрани от колектива .
Хич да не ти пука, че се цепиш от колектива...ами така де, какви са тези подаръци от по 120 лв. :1215 :1215 аз правя такива подаръци, но само на най-близките си. Егати идиотщината, всичко е обърнато в пари и материални стоки, с които да покажем нещо на някой. А къде останаха думите, къде остана комуникацията с истинските хора, които пък и се падат възпитатели на децата?!?! Аз не го приемам за нормално това, което ти описваш и това, което Ани описва като ситуация с подаръците на вашите учителки. Хубаво е че поне едната класна е казала, че не иска нищо. Браво на нея! Поне има гордост жената, не като другите!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Привет, в момента не мога да пиша повече, но се записвам в темата и ще се върна назад да ви изчета, когато смогна!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

ellyto написа:Декс, радвам се, че Яна е вече по-добре. Ти даваш ли й АБ, може би съм изпуснала по напред ако си писала.
Не, Ели, не съм давала АБ - за сега се размина, успях да надвия себе си и нетърпението си! Но съм малко суеверна и още не съм занесла бележката на доктора на класната, за да извини отсъствията - все си мисля, че ще се наложи да си поседи още малко вкъщи :221 .
Иначе браво за блога, Ели - много добра идея :524 !
Аз бях на родителска среща днес - госпожата много похвали целия клас, 80% от децата се справяли отлично, въпреки, че класът е от 15 момчета и 6 момичета :lol: . Един вид - очаква проблеми с дисциплината, които да пречат на ученето, но се оказва, че не е била права :). Е, това е добра новина все пак!
danid
Философска система

Мнение от danid »

А на нашата родителска много се оплакваха от дисциплината. Всички нямали проблем с материала, но не слушали и говорели. И хоп идва математичката и казва, аз нямам проблем с дисциплината... И пак стигаме до това, че зависи от учителя. Като видят, че няма как слушат, пишат ...

И знаете ли какво ми се стори? Няколко от учителките са класни на други 7-ми класове. Нашата класна никога не е казвала, че са първи по успех, но другите никога не го пропускат, даже по няколко пъти ни натъртват. И на децата все казвали прехваления 7Б. Имам чувството, че нарочно им пишат по-слаби оценки по техния предмет. Нашата класна е по биология. По български, математика, английски са наредили 6-ци, и хоп идва немския пълен с 2-ки, 3-ки и тук там някоя 5-ца или 6-ца. Не знам може и да бъркам, но определено ще следя тази тенденция. Миналата година имаха друга учителка, която беше доволна от тях. А най-трагично е положението по физическо, изобразително изкуство, музика и ДТИ /разбирай трудово/. Кому е нужно да има оценки по тези предмети не разбирам. Миналата година Мария имаше 2 или 3 5-ци за годината и всички по тези глупави предмети. Не може всеки да е добър там, не че има значение, но и аз навремето се дразнех като ми пишеха 5-ца точно по тези неща. За мен те трябва или да са избираеми или да има зачита се и толкоз. И по физическо покриват нормативите от наше време. Не искали да игрят, ами има толкова модерни начини да се раздвижат. Какъв е проблема да танцуват, да играят футбол или волейбол, каквото им е приятно. Нали важното е да се движат, а не да хвърлят медицинска топка.

Тази тема е необятна, но искам в нео друго да ми помогнете с мнения

Все повече се чудя каква е ползата от чисто езиковите гимназии и те ли са най-доброто, което може да избере едно дете при условие, че може да изкара резултат, който да му даде шанс за тях? Мисля си, че за нашите деца ще е по-важно не само да знаят езици, това беше важно за нашето поколение, защото търсенето беше и е по-голямо от предлагането, а да са развили способностите, които имат именно тук - между 8 и 12 клас? Една професионална гимназия ми се струва по-удачна, но все още не съм сигурна, а и детето не е ясно ориентирано. В момента се бълват кадри с езици и ИТ, но след няколко години предлагането ще надхвърли търсенето и пазара ще отсее най-добрите, т.е. тези, които имат заложби именно там го правят от сърце. Освен това много-скоро езиковата бариера ще бъде решена с някакви технически средства. Какво мислите по въпроса Дами? Има ли логика в размислите ми? И как вие насочихте децата си в този точно момент? На мен никога не са ми се месили нашите и го отчитам като минус, защото направих грешки, за които и до днес си плащам, като ученето на английски например...

Ще се радвам на оживена дискусия, която образованието винаги е предизвиквало тук :329

Хубав ден

ЧРД на Петето, бъди здрава, обичана и намирай време и за нас
Хубав празник
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено