Еми, ще ти напиша точната рецепта на тиквения пудинг, защото бях на работа и се изказах малко по памет. Има известна разлика, затова, ето я отново:
ПУДИНГ С ТИКВА
Продукти:
- 160 гр захар
- 8 яйца
- 5 с.л. брашно
- 2 - 2 ½ кг тиква /сурова, обелена/, може и повече или по-малко
- 2 прахчета ванилия
- 2 ч.ч. течна сметана /може и прясно мляко, но със сметана е по-хубаво/
- 5-6 с.л. захар за карамела
Това е дозата за голяма тава /диаметър 30 см/. За по-малка тава всички продукти се намалят на половина.
Приготвяне:
Захарта и яйцата се разбиват с тел. Добавя се брашното и отново се разбива.Добавя се тиквеното пюре /нарязана на парчета, сварена, леко отцедена, ако има вода и пасирана тиква/ и ванилията- разбива се. Добавя се сметаната и разбиването продължава до хомогенна смес.
Карамелизираме захар и я изливаме на дъното на тавата /или карамелизираме направо в тавата/. Отгоре изсипваме тиквената смес.
Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна около 1 час /по принцип на водна баня, но аз пека директно във фурната/.

[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]