печена тиква с крем карамел/без карамела/

Всякакви сладки изкушения
emi-1

печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от emi-1 »

Момичета,снощи ядохме страхотен десерт и бързам да го споделя.За първи път ние опитваме да приготвим този десерт/у приятели сме го опитвали и много ни хареса,но решихме да пробваме и ние/.Стана страхотно.


ПЕЧЕНА ТИКВА С КРЕМ КАРАМЕЛ

Тиквата беще обелена и нарязана на малки парчета/от мъж ми и свеки.аз участвах само в приготвянето на сместа за крема/.

Тиквата първо трябваше да се свари със захар/не знам колко са сложили/, след това да се запече в тава. Когато беше почти готова,нямаше никакъв сок и дори на места беше започнала да почернява/обичаме я препечена/, я залях със следната смес:

4 яйца,около 200гр захар/разбих ги заедно/,след това долях до 1л с мляко/разбивах ги с блендера-общото количество на сместа стана 1 литър/. Отново разбих всичко и заляхме тиквата.

Започнахме печенето на 200 градуса,но когато започна да се зачервява отгоре,намалихме на 150. Докато беше още течна сместа, наляхме около 50 грама пинаколада-шоколад за аромат, защото бяхме забравили да сложим предварително/. Печенето на крема беше около час, час и малко. Стана много вкусно.
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
Мнения: 1135
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:43

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от mari_ko »

Еми и аз правя подобен десерт. Много е вкусен. Аз не слагам пинаколада.


ПЕЧЕНА ТИКВА С КРЕМ КАРАМЕЛ - ІІ-и вариант

Просто тиквата нарязана на локумчета се поръсва със захар на вкус, налива се вода до 1/2 на тавата, поразбърква се и се слага във фурната до омекване на тиквата. Залива се с крем-карамел, както си го правим и се запича до готовност на крем-карамела.


ПЕЧЕНА ТИКВА С КРЕМ КАРАМЕЛ - ІІІ-и вариант

Др. вариант - омекналата тиква се оставя да изстине, към нея се прибавя крем-карамела, разбърква се добре до еднородна смес и се пече. В този случай тиквата може да се свари на пара /на котлона/. Супер е.


Емка, благодаря, че ми напомни за тези рецепти :923 Като се прибера ще спретна един тиквен крем-карамел за Вики и за Иван. Аз все още ще си я ям печена на фурна.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
emi-1

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от emi-1 »

Хи-хи,разнообразието красяло живота...
Ще пробвам и твоите варианти :923
Обръщението Мариянче ми харесва повече,но пък с Марико съм свикнала повече.Да видим кое ще надделее-навика или харесването :221
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
Мнения: 1135
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:43

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от mari_ko »

Еми, ще ти напиша точната рецепта на тиквения пудинг, защото бях на работа и се изказах малко по памет. Има известна разлика, затова, ето я отново:

ПУДИНГ С ТИКВА
Продукти:
- 160 гр захар
- 8 яйца
- 5 с.л. брашно
- 2 - 2 ½ кг тиква /сурова, обелена/, може и повече или по-малко
- 2 прахчета ванилия
- 2 ч.ч. течна сметана /може и прясно мляко, но със сметана е по-хубаво/
- 5-6 с.л. захар за карамела
Това е дозата за голяма тава /диаметър 30 см/. За по-малка тава всички продукти се намалят на половина.
Приготвяне:
Захарта и яйцата се разбиват с тел. Добавя се брашното и отново се разбива.Добавя се тиквеното пюре /нарязана на парчета, сварена, леко отцедена, ако има вода и пасирана тиква/ и ванилията- разбива се. Добавя се сметаната и разбиването продължава до хомогенна смес.
Карамелизираме захар и я изливаме на дъното на тавата /или карамелизираме направо в тавата/. Отгоре изсипваме тиквената смес.
Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна около 1 час /по принцип на водна баня, но аз пека директно във фурната/.
:624
Последно промяна от mari_ko на 10 Ное 2010, 00:50, променено общо 2 пъти.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
Мнения: 1135
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:43

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от mari_ko »

emi-1 написа:Обръщението Мариянче ми харесва повече,но пък с Марико съм свикнала повече.Да видим кое ще надделее-навика или харесването
:221 Ще ми е интересно кое ще надделее :922
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
emi-1

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от emi-1 »

mari_ko написа:
emi-1 написа:Обръщението Мариянче ми харесва повече,но пък с Марико съм свикнала повече.Да видим кое ще надделее-навика или харесването
:221 Ще ми е интересно кое ще надделее :922
Нали ти казах,че разнообразието краси живота,Мариянче.Ша ги сменям,според настроението или по-точно как ще ми иде отвътре.
Много благодаря за рецептата. :923
Но искам да те попитам,ти кога спиш?...Сложих по-големите лупи за да проверя дали наистина не ме лъжат очите,но грешка няма/днес вече съм се издънила веднъж,стига толкова/...
Нали писах,че не забелязвам детайлите и чак сега обръщам внимание на времето.Тя,Чери,затова се шегува,най-вероятно,че :1023 ,а аз не съм обърнала внимание на часа...
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
Мнения: 1135
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:43

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от mari_ko »

emi-1 написа:Но искам да те попитам,ти кога спиш?...Сложих по-големите лупи за да проверя дали наистина не ме лъжат очите,но грешка няма/днес вече съм се издънила веднъж,стига толкова/...
Нали писах,че не забелязвам детайлите и чак сега обръщам внимание на времето.Тя,Чери,затова се шегува,най-вероятно,че ,а аз не съм обърнала внимание на часа...
Ха-ха-ха, Еми, не знам дали си обърнала внимание, но във форума времето е с 1 час напред - ако виждаш, че съм писала в 1.13 ч., значи съм писала в 0.13 ч. Не е толкова късно. По принцип си лягам в 1.30 ч., но това не е закон, имало е доста изключения. Просто съм такава, че вечер и нощем съм някак по-енергична и работоспособна. Ако си легна по-рано, пак към 2 ч заспивам, само дето дотогава се въртя в леглото и .... най-много да измисля някое занимание на Иван :1028 /но това не е за тази тема/ :1062
emi-1 написа:Много благодаря за рецептата.
Надявам се да ти хареса. Аз предпочитам сладкиши, кремове, кексове, мелби и др. по-леки неща пред тежките торти /не че тях ще откажа де/.
/Само за информация - сега е 23.10 ч. :1062 /
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
emi-1

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от emi-1 »

...Това,че часовникът ни не е точен,съм го забелязала :221 .По него се ориентирам за новости.
Но не обръщам внимание кой в колко часа пише.
С теб,Марианче,си приличаме по късното лягане/синът ми е същия/.Навремето като студентка учех основно нощем.Когато нормалните хора ставаха от сън за работа,аз си лягах.Сега си лягам малко по-рано от теб-между 00,00-01,00.Сутрин обаче се поспивам до 9,20/с много малки изключения/през делничните дни/,а неделята много често я проспивам почти до обяд.
Mstar

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от Mstar »

Много готини сладки приказки! :329 и на дветв ви!
Мари много ми хареса рецептата!Ще я направя и ако успея ще кача някоя снимка да кажеш дали се е получило!
Но ще пробвам рецептичката и на Еми!
Сладурки! :329 :329 :329
Аватар
mari_ko
Форумна палавница
Мнения: 1135
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:43

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от mari_ko »

Mstar написа:Мари много ми хареса рецептата!Ще я направя и ако успея ще кача някоя снимка да кажеш дали се е получило!
Миме, просто нама начин да не се получи. Ето една снимка на пудинга с тиква от днес. Но не пасирах тиквата. Стори ми се доста разварена и просто я разбърках с лъжицата. Останали са по-едри парченца, но пак беше добре. Друг недостатък - тиквата ми беше доста, та вкуса на крем-карамела малко се губеше. Все пак нямаше рекламации :1062

[img]http://storage3.album.bg/4db/alim5187_1 ... 065674.jpg[/img]
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Ver

Re: печена тиква с крем карамел/без карамела/

Мнение от Ver »

Еми, Марианче благодаря ви за чудесната рецепта!
Направих тиквена "торта" :1062 за РД на любимия. Не успях да я снимам, защото .....я изяхме :423 :221 По-голям комлимент то това, здраве му кажи ;)
Не ми се получи толкова жълта, защото сложих тъмно кафява захар и орехи вътре. Неугледно, но много вкусно!
Супер сте!
Дори се научих да карамелизирам захар :222
Публикувай отговор