Привет-мривет на всички!!! ЕЙ, хем съм тук, хем ме няма...... Днес цял ден си казвам, че ще пиша, пиша, пиша.... и писах, писах, писах....... ама на чат в скайпа

.
Знаете ли - вчера имах много, много неприятен и притеснителен момент с Бела в нейното училище. В резюме - класната ме повика спешно по телефона, защото Бела е обвинена от 2 момиченца от втори клас, че ги е заплашвала с нож.

Ситуацията се оказа много, много комплицирана и разбира се - достатъчно неизяснена, но аз нали съм си рибок - веднага се вързах. Оказа се следното - миналия петък Бела и още 2 нейни съученички отишли да измият 1 ябълка в тоалетната и да я нарежат на парченца, за да я ядат по-лесно. Всъщност да я яде едната съученичка, която е с брекети, и не може да ръфа. В този момент влизат децата от втори клас и Бела им казва, че който влезе в тоалетната, ще бъде убит. В резултат на това двете деца са се почувствали силно застрашени - дотолкова, че едното вчера не е пуснато на училище от страх да не му посегнат - поне така казала майката на другото дете от втори клас, която вчера е била в у-ще да разговаря с тяхната си класна за случая.
На мен, така както ми беше поднесена информацията, ми беше достатъчно да вдигна сериозно кръвно - дори не можех да си представя как Бела посяга с нож към някого. В крайна сметка..... се оказа, че Бела дори не се е докосвала до въпросния нож. След нейната реплика за това, че някой ще бъде убит, ако влезе в тоалетната, двете момиченца от втори клас са ѝ отвърнали, че няма да посмее, т.к. там има камери. Бела се е усмихнала и им казала, че директорът едва ли ще сложи камери в тоалетните, при което едното дете от втори клас е казало, че май наистина е така. След което двете второкласнички отиват до кабинките на тоалетните да си свършат нуждата, която ги е довела дотук, а нашите 3 моми се връщат в клас.
Въпросите тук са няколко - защо един съученик на двете второкласнички вчера отива при нашата класна, вдига си ръкава на едната ръка и показвайки белег на китката си ѝ заявява, че е направен от Бела с нож!!!!!!! После - защо двете второкласнички, които са се почувствали силно застрашени за живота си, са водили диалог с Бела наместо да избягат веднага - при положение, че са били на вратата на тоалетната, а Бела и нейните съученички са били вътре в тоалетната, т.е. никой не е бил препречил пътя на двете момиченца за незабавно спасение от агресорките от 3-и клас. Трето - защо двете второкласнички, които са физически застрашени, отиват да си вършат физиологическите нужди - вас, ако ви заплашат с нож в тоалетната, дали няма да забравите, че ви се пикае или сере?!? И не на последно място - защо двете момиченца от 2-и клас, които са толкова много изплашени за живота си, не са споделили веднага с класната си какво се е случило в тоалетната, а всичко се раздухва чак след 2 дена и то така добре украсено!!!!!!!!!!
Беше ми много болно. Болно - затова, че Бела действително се е пошегувала (да, може би малко по-дебелашки), но тя е уверена, че двете деца са разбрали, че всичко е на майтап, заради проведения диалог след нейната първоначална реплика. После - на Бела ѝ се наложи да се извинява на едното от децата от втори клас - това, което вчера е било в у-ще. Но питам аз - дали пък не трябва на нея да ѝ се извинят задето я обвиниха в нещо толкова страшно като заплаха за убийство с нож!!!! Не знам... и не смея да мисля, все още. Надявам се, че ще имам допълнителна информация по случая.
Ver написа:Чери да се видим, да разкажеш какво те разтриса

Аз съм любопитна

Ами можем да помислим нещо за неделя вечер - какво ще кажеш?!