Нека да е ЛЯТО, само да е ЛЯТО :)

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Нека да е ЛЯТО, само да е ЛЯТО :)

Мнение от cchery »

Привет и от мен. Деската така приятелски ни призова да понаминем вечерно тук :) . Навън времето се чуди да вали ли, да трещи ли, да светка ли.... и накрая е едно голямо нищо :lol:. В Младост още не е закапало.

Аз днес изкарах почти целия ден пред компа. Бях решила, ше ще пусна сайта, който правя от 2 месеца, поне пробно да върви. Наместо това го "счупих" тотално и сега ще го глася наново :plezya se. Поне този път "счупването" не е от незнание. Просто клиентът на късен етап ми каза, че ще иска и английска версия и това наложи преинсталиране на основните компоненти...., т.е. сега са в това състояние и версия, както бяха в ден първи от започването на работата :mrgreen: :plezya se . А ще трябва да създавам и по 2 версии на всички страници, менюта, форми за регистрации и т.н. - на английски и на български. Не мога да кажа, че съм се нещо ядосала от това развитие на нещата... По-скоро ми е дори още по-интересно дали ще мога да се справя... Яд ме е само, че няма да мога да се справя преди морето и срокът съвсем ще се удължи...

Бела днес си дойде от лагера на Беклемето. Много е впечатлена. Само за това говори. :1140

Как е Алекс, Деска?
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Лек път, Десита! И много слънце на Шкорпиловци :) .

Аз май ще имам шанса утре, все пак, да тръгна към Горна :) . Но преди това имам едно отбиване в НАП :mrgreen: .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ани, Алекс е напълно здрав вече, благодаря, че попита, приятелко :940
Хри ти праща много поздрави, защото разбра, че ще ти отговарям във форума :940
Току-що станахме готови с багажа. Лягаме си. Рано, рано сутринта утре заминаваме :1216
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:Лек път, Десита! И много слънце на Шкорпиловци :) .

Аз май ще имам шанса утре, все пак, да тръгна към Горна :) . Но преди това имам едно отбиване в НАП :mrgreen: .
Писали сме ЕДНОВРЕМЕННО :329 Ето на ТОВА му се вика СИНХРОНИЧНОСТ, Черко :329 Лека нощ! :329 Сладко да спите всички.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Деси, хубава почивка ви пожелавам :954
Симчо утре се връща от лагер от Кранево а Райчето и Калинка от гостуването на баба си, която е в съседния блок :1062 Та утре вечер къщата ще е отново пълна и разхвърляна и всичко ще си е по старому.Няколко дена със Симо бяхме като младоженци само дето за мой късмет съм неразположена :955 :955 Все улучвам и аз ама :1069
Не помня дали писах, но котката на комшията от 5 етаж се хвърли и падна върху предното стъкло на колата и го счупи.Комшията каза, че не го интересува да си се оправяме сами а ние имаме само гражданска нямаме Каско и така едни 100 лв. ги дадохме ей така.Подадохме жалба в полицията, защото в крайна сметка всеки си носи отговорност за животните, които гледа.Знам, че не е умишлено, но поне да се беше извинил, да беше предложил поне да плати половината..... :126 И в този ред на мисли да попитам Нелката какво стана с нейната кола?
Декс, и аз се схващам от климатика в офиса и си реших проблема като си слагам шалче(лятно), когато го пускаме.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утрооооо!!! Аз съм горнооряховчанка от вчера вечерта. И това ще продължи едва до утре сутринта, когато с Бели поемаме към Варна и Черноморец :222 . И за по-напряко, ще минем и през Разград :D . Много обичам да пътувам. Особено пък, когато аз карам и с мен няма мърморещи я за скоростта, я за жегата, я за умората от пътя елементи :1062 :1062 .

Понеделник успях да издам офиса - всичко, което беше останало от Байт, беше старателно пакетирано и качено на бусчето на куриерите от Орбит. Петък поема за към Атина. Аз минах и прекратих договорите на фирмата със Софийска вода и Топлофикация. Вчера пък подадох Уведомление до НАП за предстояща ликвидация на дружеството ни. Към края на август оттам трябва да издадат удостоверение за липса на задължения и след това да стартира същинската ликвидация, чийто минимален срок е 6 месеца.

Моят трудов договор все още не е прекратен - не знам докога ще се водя на такъв. На колегите им е ясно, че трябва да ми го прекратят и решението е в техни ръце - нищо повече не може да се направи. Аз съм доволна, че успях без много зор, без излишни нерви и без да се претрепвам да проуча, взема оферти, обясня с подробности в десетки имейли и накрая да получа заветното одобрение за онова, което трябваше да се случи с моята фирма, а именно - да изнесем цялото обзавеждане и оборудване от вече бившия ни офис, за да не плащаме наем. И всъщност най-добре беше тези неща да заминат за Атина, а не да се складират тук в Бг, където да се плаща месечен наем. И всичко стана в срок, който ме удовлетворява прекрасно, т.к. тази неделя ние заминаваме на море и ще останем в Гърция 2 седмици. А аз изчерпах задълженията, които имаше да свърша. Меко казано съм доволна.

Дали ми е тъжно? Ами, да - у мен има лека тъга, защото се сложи край. Защото за тези 8 години в БАЙТ БЪЛГАРИЯ аз направих много, много неща. Имах свободата да ги направя без да ми висят шефове на главата. И най-вече - работното ми време беше такова, че бях изключително гъвкава и не съм пропуснала нито един важен момент от живота и израстването на Коко и Бела. Само за това да е, съм изключително благодарна на колегите от Гърция и не мога да имам никакви претенции.

Сега предстои нещо ново. Още не съм съвсем сигурна какво ще е, но знам, че предстои! :954
cvety_rz написа:Няколко дена със Симо бяхме като младоженци само дето за мой късмет съм неразположена :955 :955 Все улучвам и аз ама :1069
Цикъл... какво е това?! :1062 :1062 Аз съм без цикъл вече повече от месец, но за сметка на това имам зацапвания редовно.... явно така се остарява, кой знае. Жалко, Цвет, че не сте могли да се нарадвате един на друг на спокойствие.... От друга страна, общуването на възрастните, когато децата ги няма, е много по-различно и качествено... Това го знам със сигурност.
cvety_rz написа:Не помня дали писах, но котката на комшията от 5 етаж се хвърли и падна върху предното стъкло на колата и го счупи.Комшията каза, че не го интересува да си се оправяме сами а ние имаме само гражданска нямаме Каско и така едни 100 лв. ги дадохме ей така.
Това няма да го коментирам просто :1132 ..... как е възможно да не поемеш отговорност за нещо, което си поломил - в този случай човекът трябва да поеме отговорността от името на животното....... Аз съм просто сащисана, Цвети. Честно - не го разбирам..... Не знам какво да ти кажа...... Безумие.

Сега ви оставям. Отивам да си "копая" на тоя прословут сайт.... искам да стане. Направо вече мечтая да стане...., да го пусна да се тества..... и да останат само козметични настройки. :plezya se :plezya se

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cvety_rz написа:Деси, хубава почивка ви пожелавам :954
Симчо утре се връща от лагер от Кранево а Райчето и Калинка от гостуването на баба си, която е в съседния блок :1062 Та утре вечер къщата ще е отново пълна и разхвърляна и всичко ще си е по старому.Няколко дена със Симо бяхме като младоженци само дето за мой късмет съм неразположена :955 :955 Все улучвам и аз ама :1069
Не помня дали писах, но котката на комшията от 5 етаж се хвърли и падна върху предното стъкло на колата и го счупи.Комшията каза, че не го интересува да си се оправяме сами а ние имаме само гражданска нямаме Каско и така едни 100 лв. ги дадохме ей така.Подадохме жалба в полицията, защото в крайна сметка всеки си носи отговорност за животните, които гледа.Знам, че не е умишлено, но поне да се беше извинил, да беше предложил поне да плати половината..... :126 И в този ред на мисли да попитам Нелката какво стана с нейната кола?
Декс, и аз се схващам от климатика в офиса и си реших проблема като си слагам шалче(лятно), когато го пускаме.
Цвети, това с котката е много неприятно. :1052 Ние преди около 10 години имахме подобен проблем със старата семейна кола. Съседите до нас имаха остъкление на балкона и, тъй като сме последен етаж, остъклението им имаше и нещо като ламаринен покрив. Нито улук, нито нищо.През зимата като навали снега върху този "покрив", те не го чистеха, защото нямали как да го достигнат. То наиатина беше направено недостъпно. И, представете си опасността, една педя сняг през деня се рзмеква и разтопява леко, през нощта замръзва - за няколко дена ставаше монолитен леден блок с дебелина над 10 см. и с размери около 1х2 метра. Колко пъти им казвах, че това нещо, разположено на ламарина с лек наклон към улицата и надвиснало буквално над входа ни, може да убие човек... Нищо. Можеше да е моето дете, но можеше да е и тяхното. Те, обаче, не реагираха по никакъв начин. :1044 :1044 :1044
Един прекрасен ден това "чудо" падна с трясък върху колата ни, счупи предното стъкло и буквално отсече страничното огледало. И да не мислите, че поеха някаква отговорност? Нееее! Оправихме си колата, нямахме "Каско", а те дори не се извиниха. Същата история, направо нямам думи. Моят тогавашен съпруг каза, че не му се занимавало, защото искал да има разбирателство със съседите, ако много съм искала, да се занимавам аз. А Ани беше бебе тогава и аз нямах сили да се захвана с това сама, без помощ.

А колкото до моята кола сега, наложи се да потърсим броня и гърне, че не подлежаха на ремонт. Намерихме втора употреба от София след около три седмици търсене, оказа се, че Субаруто не е лесна кола за намиране на части по автоморгите, зашото не е масова. Новите са ужасно скъпи, разбира се. Засега съм с около 1000 лв. разходи, още си чакам обезщетението (то няма да ми покрие разходите, защото нямам "Каско" и чакам от гражданската отговорност на виновния) и има вероятност до края на седмицата най-сетне да имам кола.
Хубавото е, че открих колко приятели имам. Водеха ме и ме прибираха с децата, когато се наложи, двама души ми предложиха своите коли, ако имам нужда (не съм ги ползвала).
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета, случи ми се да видя нещо интересно. Хареса ми.
Днес във фризьорския салон (боядисвах се) влезе висок, атлетичен мъж на около 30 години. Беше с гола глава, без никаква коса и гладко избръснат. Поздрави и... поиска да запише час. Тъкмо се чудех какво ще му подстригват или фризират, когато се оказа, че часът, който иска е за... маникюр. Вече съвсем изненадана, започнах да слушам с интерес. Питаше за някакви специални маникюри, при които се "изграждат" нокти. Притесняваше го, че ще отнеме цели два часа с... лакирането със специален гел-лак, който се пече (никога не съм си правила такива неща и този кандидат-клиент ме сащиса).
След дълги обяснения се оказа, че... часът е за приятелката му. Той щял да прави предложение за брак, купил и пръстен и решил преди това да и направи подарък - маникюр. Тъй де, заради пръстена.
Слава богу, хубавият мъж нямаше да си изгражда нокти и да се лакира! Отдъхнах си.
:954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

:221 :221 :221
Нели, разсмя ме!

При мен нищо ново, затова и не пиша. Правим сирене, събираме сено и все няма време за нищо. В най-голямата горещина събирахме едно сено и Цецо получи топлинен удар. Уж се възстанови за два дни, но от вчера пак е със същите симптоми, а не иска да отиде на лекар. Опитваме се да оправим нещата с подръчни средства, но ако до утре вече не е по-добре, ще вдигам парата :126 .
Относно почивките - тази година сме поотделно. Сиана сега е на Приморско с приятели и се връща в неделя. Кеми пък утре отива във Варна при леля си. Ние с Цецо ще пътуваме след 20.07 за Провадия, а от 30.07 сме на Кранево.
Има много досадни неща, които трябва да оправим след като татко почина. Майка ми не иска да има нищо общо с имотите му и със сестра ми се налага да си ги поделим. Не, че е нещо кой знае какво - малко земеделска земя и един двор, но ще отнеме поне няколко дни разкарване и купища документи. Мисля и колата си да закарам малко за ремонт при братовчед ми във Варна, че пролетта като я прегледа откри няколко неща за оправяне. А за капак и климатика спря да работи.
Това е от мен засега.
Приятно изкарване на всички, които отиват на почивка! Събирайте слънце и хубави емоции!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ха, Нели имала имен ден!

Честито да е името ти, Нелка!

[img]http://www.bis.bg/fsh/f/c/5/e/6/15678/a ... 34.jpg?v=0[/img]
Аватар
Нели
Философска система