djiq написа:Мари, вчера и аз го правих шоколада, амаааа какво да ти кажа ... сраааааам
Тплкова ме е яд, че направо ми иде да се ритна
получи се нещо като топъл шоколад с малки фини бучици... Ужас!!!
Като мине малко време ще се пробвам пак...ама честно ви казвам уж лесна рецепта, уж просто изпълнение, уж ме бива в готвенето ... да ама не

Джия, разбирам, че твоя шоколад се е получил баш течен, затова ти е стоял на бучки.
Мисля, че има оправия - ако е рядък, добавяш сухо мляко, ако е гъстичък - прясно, като опитваш и ако има нужда и захар добавяш.
Но каквото и да добавяш, внимаваш с дозите, да не стане сухо-прясно-захар, сухо-прясно-захар, и после да те видим на пазара зад масичка с пирамидка от бурканчета домашен шоколад

/и сок от арония, след предварителна заявка на клиента/.
Моя си стана много добре и на вкус и на консистенция, като след първото разбиване ми се видя малко рядък и добавих сухо мляко. Като грешка отчитам, че се получи доста сладък и другия път ще сложа по-малко захар /но пък Иван много го хареса/. Като престои в хладилника става още по-гъстичък и направо от "Финети" ще имат да вземат. Върти ми се идея другия път да го направя двуцветен - бял и кафяв. Ако стане - ще снимам и ще покажа, ако не - тактично ще си замълча

[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]