Re: Течен шоколад (the real one)

Всякакви сладки изкушения
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Майка ми също прави много хубав течен шоколад, но става много по-бавно.
Съставките са почти същите, с тази разлика, че вместо прясно мляко се слага вода.
Маслото, водата и захарта се загряват до разтопяване на маслото и захарта. Оставя се да изстине и се смесва със сухото мляко и какаото. Разбива се с миксер и пак се слага на котлона, само да заври, при постоянно бъркане. Като изстине се слага в хладилника, разлят в купички.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
djiq

Мнение от djiq »

Мари, вчера и аз го правих шоколада, амаааа какво да ти кажа ... сраааааам
Тплкова ме е яд, че направо ми иде да се ритна :126
получи се нещо като топъл шоколад с малки фини бучици... Ужас!!!
Като мине малко време ще се пробвам пак...ама честно ви казвам уж лесна рецепта, уж просто изпълнение, уж ме бива в готвенето ... да ама не :126
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!

Мнение от baimomchil »

Браво Марико, да ви е сладко. Наистина става много бързо 10-15 минути и е готово.

Джия, става на буци ако не го разбъркаш добре. С какво го бърка ?
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

djiq написа:Мари, вчера и аз го правих шоколада, амаааа какво да ти кажа ... сраааааам
Тплкова ме е яд, че направо ми иде да се ритна :126
получи се нещо като топъл шоколад с малки фини бучици... Ужас!!!
Като мине малко време ще се пробвам пак...ама честно ви казвам уж лесна рецепта, уж просто изпълнение, уж ме бива в готвенето ... да ама не :126
Джия, разбирам, че твоя шоколад се е получил баш течен, затова ти е стоял на бучки.
Мисля, че има оправия - ако е рядък, добавяш сухо мляко, ако е гъстичък - прясно, като опитваш и ако има нужда и захар добавяш.
Но каквото и да добавяш, внимаваш с дозите, да не стане сухо-прясно-захар, сухо-прясно-захар, и после да те видим на пазара зад масичка с пирамидка от бурканчета домашен шоколад :221 /и сок от арония, след предварителна заявка на клиента/.
Моя си стана много добре и на вкус и на консистенция, като след първото разбиване ми се видя малко рядък и добавих сухо мляко. Като грешка отчитам, че се получи доста сладък и другия път ще сложа по-малко захар /но пък Иван много го хареса/. Като престои в хладилника става още по-гъстичък и направо от "Финети" ще имат да вземат. Върти ми се идея другия път да го направя двуцветен - бял и кафяв. Ако стане - ще снимам и ще покажа, ако не - тактично ще си замълча :423
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Марико, голяма си просто!!! Браво, много добре ти се е получил! Чак ми се прияде като го гледах :lol: ......... уф направо ми се яде такъв шоколад СЕГА и В МОМЕНТА! :328 :328 :328
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
djiq

Мнение от djiq »

mari_ko написа: Ако стане - ще снимам и ще покажа
Ще покажеш и ще изпратиш да пробваме :222
Та относно продажбите на течен шоколад.... какво да ти кажа ... По скоро може да продам някоя и друга чаша сокче с бонус течен шоколад :222

съвсем скоро ще се пробвам пак и ако стане и аз ще покажа... та да се отсрамя :1062
djiq

Мнение от djiq »

baimomchil написа:Браво Марико, да ви е сладко. Наистина става много бързо 10-15 минути и е готово.

Джия, става на буци ако не го разбъркаш добре. С какво го бърка ?
С миксер, но чела недочела нали все нямам време, купих си едно пакетче масло, едно пакетче сухо мляко "Биосет", едно пакетче какао "Биосет" и май ги смесих 1:1 :oops: Бих, бих с миксера... ц ... не става, загрях малко и пак не стана, не се сгъсти , но се получи добър топъл шоколад с фини бучици :126
kikito

Мнение от kikito »

Mоже ли да кажете какво сухо мляко ползвате?Благодаря.
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!

Мнение от baimomchil »

kikito написа:Mоже ли да кажете какво сухо мляко ползвате?Благодаря.
Последният път купих едно сухо мляко на Биосет. Продава се в пакетчета като нишестетата. Не беше лошо.
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

baimomchil написа:
kikito написа:Mоже ли да кажете какво сухо мляко ползвате?Благодаря.
Последният път купих едно сухо мляко на Биосет. Продава се в пакетчета като нишестетата. Не беше лошо.
В "Кауфланд"купих едно по 0,500гр в разфасовка от фолио/както едно време "лактана" и беше много хубаво - може да се каже същото.
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Да споделя една рецепта за течен шоколад, която спокойно може да е и част от темата "Готвим здравословно"

ТЕЧЕН ШОКОЛАД С МЕД

500 гр мед
50 гр какао
50 гр краве масло

Може да не се слага масло за да е по-диетично. Много е добро и в двата варианта.

Медът леко се загрява на водна баня. Добавят се какаото и маслото и се бърка внимателно, докато медът поеме какаото. После още малко се бърка енергично.

Ако децата ви обичат филии с течен шоколад или мляко с нескуик, това е решението.
Публикувай отговор