МЯСТО за сладки разговори през 2020

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: МЯСТО за сладки разговори през 2020

Мнение от ellis_stoyanova »

Благодаря,Нелка,наистина е прекрасна,а иначе я кръстихме Тиана,от филмчето принцесата и жабока😁малка топка Тити🥰🥰🥰
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Тиана, звучи аристократично. Браво! А Тити носи усещане за любов, чудесно :)
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета.... ето ни в ден понеделник от новата седмица - кеф, а?! :221 :221 :221 Спи ми се, уморена съм, имам работа, но съм БЕЗКРАЙНО щастлива..... ама много щастлива. Три дена водещ на турнир по художествена гимнастика :1216 :1216 :1216 :1216 :1216 :1216 ........ Спецификата на тези турнири е такава, че потоците с гимнастичките в отделните категории и възрастови групи започват от 9 часа, а в най-интензивните дни свършват в 21:30 часа, какъвто беше и нашият случай в събота..... И интересното е, че и през трите дена аз НЕ усетих умора... въпреки това, че ядох спорадично, пих вода също не много.... имаше напрежение, грешки...... Само че присъстваше и нещо друго..... за първи път от много дълго време правех нещо, което обичам.... Както и за първи път въобще говорех пред голяма аудитория... искам много да пиша за това, но все още не мога да го обобщя в главата си.... нестройно е и е само на усещане.... и честно казано това усещане ме топли много приятно... и искам да си остане по-дълго у мен.

Ели, Тиана звучи много добре за малкото кълбо косми :1062 :1062 :1062 - докато са бебета, котетата са най-най-сладки... не изпускайте нито един момент с Тити. По лично мое мнение - не се поддавайте и на пропагандата на ветеринарите за масирана кампания за ваксини и т.н...., защото ще ви почнат с предложения ..... Личното ми мнение и опит показват, че не е необходимо. Разбира се, крайна преценка е ваша.

Нелка, ще се радвам, ако споделиш линкчета със снимки от италианското ви приключение с Вили - вероятно си пускала нещо във ФБ, но нямах възможност да съм активна там последните дни, а... Флоренция ми е много, ама много на сърце.

И така - кой какво прави, къде е и как смята да започне тази февруарска седмица?! Минете и споделете, моляяяяяяя :fan :fan :fan :329 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Черко, аз съм в Центъра и работя. В момента имам кратка пауза. И реших да вляза и да видя какви ги вършите тук. Чета ви с голямо удоволствие и съпреживявам историите ви. Сега се замислих, че понякога така ми се иска да се потопя в онази епоха, онагледявам с картини, да се пренеса там и тогава, естествено, като жена:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Иначе... чакам си с нетърпение вече 42 РД. Много се радвам, че "пораствам". И че след броени месеци ми започва Урановата опозиция. Абе астрологически работи. И друго, пазете се следващите седмици от словесни недоразумения и бъгове в общуването и комуникационните системи, защото от днес Меркурий е ретрограден в Риби и може да ни се отрази отрицателно на всички по отношение на пътувания, общуване, начин на мислене...
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Привет! От сряда съм официално с диагноза тиреоидит на Хашимото. Нямам никакви симптоми, хормоните ми са в норма, но има наличие на антитела. Въпреки това, ендокриноложката ми изписа хормони.
Много изчетох за тези дни, много умувах и реших да започна с хомеопатията, която д-р Михайлов препоръчва плюс пробиотици, селен и витамин С. Ще карам така 3 месеца и ще си пусна контролни изследвания. Ако няма положителна промяна, тогава ще започвам Еутирокса.
Знам, че Цвети и Силвето са с такава диагноза. Момичета, бихте ли споделили вие как се справяте!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Сиренце написа: 17 Фев 2020, 18:09 Привет! От сряда съм официално с диагноза тиреоидит на Хашимото. Нямам никакви симптоми, хормоните ми са в норма, но има наличие на антитела. Въпреки това, ендокриноложката ми изписа хормони.
Много изчетох за тези дни, много умувах и реших да започна с хомеопатията, която д-р Михайлов препоръчва плюс пробиотици, селен и витамин С. Ще карам така 3 месеца и ще си пусна контролни изследвания. Ако няма положителна промяна, тогава ще започвам Еутирокса.
Знам, че Цвети и Силвето са с такава диагноза. Момичета, бихте ли споделили вие как се справяте!
:eek: :eek: :eek:
Цони, това ми идва съвсем... много. От една страна, защото самата новина е неприятна и ми е криво, но от друга - много ми идва изписването на хормони просто ей така, без никакви симптоми и без да се налага. Мисля, че си права да не бързаш с тях.
Каква хомеопатия предлага д-р Михайлов? В момента не мога да се сетя.
Стискам палци да не се налага хормон, но в крайна сметка, ако пък се наложи...
Цони, :922 :922 :922 :922 :922
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравейте. За първи път пиша в "новия" облик на форума. Видях, че някои си имат вече домашен любимец. Да имате хубаво време с малката Тити. Някои са се изявявали като водещи. Чери, личи си, когато си в свои води и как не ти тежи натоварването. Нели, какво да ти кажа за Италия и Флоренция. Мечта са ми и се надявам някой ден да мога и аз да се насладя на всичко, което си описала. Цони, аз съм с хашимото и с хипофукция и няма как да не пия хормони, защото положението беше зле. ТСХ беше 10. Нормално трябва да е около 2. Препоръвам ти ако имаш възможност да прочетеш книгата на Изабела Уенц Тиреоидит на Хашимото- първопричината. Много неща ще ти станат ясни. Моят съвет е да не избързваш с пиенето на хормони. Ако те интересува мога да ти дам книгата в електронен вариант, но е само за лично ползване. Пиши ми на лични.
Деси, ти освен, че преподаваш работиш ли в центъра за незрящи още?
За мен много мога да изпиша, но не ми се иска да вляза и да избълвам всичко. не, че не съм го правила де. Тя Чери стана свидетел на това. Моето здравословно състояние доста се влоши, бях и в тежка депресия и все още се боря с нея, много напълнях сега и с килограми се боря, децата растат и се променят и т.н. Планирам да съм редовна тук, защото ми липсва общуването с ХОРА.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Цвети :922 Пиши, изливай си душата, ние сме насреща да те четем и подкрепяме!

Чери, написах го и във фейса под снимката, да кажа и тук - ти просто грееш, а всичко което си написала извира право от сърцето ти. Надявам се да си намерила това, което търсиш! В интерес на истината, точно така си те представям - да организираш, да подкрепяш, да се бориш за каузи, да си сред хора и в центъра на събитията.

Нели, благодаря за подкрепата :922 ! Това, което д-р Михайлов препоръчва е:
Thuja 15 СН – важна е за възстановяване на променената реактивност, през ден по 5 гранули.
Calcarea fluorica – ниските потенции стимулират жлезата, разреждане 5 СН по 5 гранули един път дневно или комбиниран хомеопатичен препарат – Osteocynesine или Imunnokind, който съдържа Calcarea fluorica в още по-ниски потенции.
Graphites 9 СН – изключително полезен при намалени функции на жлезата, през ден по 5 гранули.

Моят ТСХ е 3, което е в нормата, но оптималната му стойност е м/у 1 и 2.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Цвети, да, работя още в Центъра за незрящи и слабо виждащи хора, като психолог и зрителен терапевт.
Знаеш, че винаги можеш да се опреш на мен! Минавала съм през тежки депресии и от личен опит зная колко зле се чувства човек, докато е в ада и минава през най-тъмното и мрачното. Хубавото е, че е временно и че е лечимо състояние! Не си сама. А аз съм насреща, главно като твоя приятелка, но и като човек, който може да бъде от двете страни - и от страната на помагащия, и от страната на страдащия. Засега те прегръщам и ти казвам, че много се радвам, че се завърна във форума! Определено ми липсваше, а съм сигурна, че отсъствието се усещаше и от останалите тук. Приятна вечер и лека нощ на всички ви от мен, и доскоро!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Цвети, добре дошла! И на мен ми липсваше!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: 14 Фев 2020, 00:41 Привет от чудната Флоренция! Не зная какво да ви кажа, аз просто съм без думи. Всъщност просто съм влюбена! В град, в език, в култура. В един момент ми идеше да ревна.
Бяхме в Галерия Уфици, точно пред "Раждането на Венера" на Ботичели. От 12-13 годишна чета за тази картина какъв шедьовър е и повече от 30 години така и не разбрах защо. Винаги ми се е струвала почти грозна. До вчера, когато я видях на живо. И веднага разбрах, по-скоро усетих. Тя е абсолютно великолепна, но не и на снимки.
В този момент в галерията влезе учителка с деца, цял клас 7-8 годишни. Застанаха пред "Пролет" на Ботичели и учителката им я показа с хубави обяснения кой какъв е и какво олицетворява. Да, вече разбирам повечето неща на италиански. После отидоха при "Раждането на Венера" и ми се дорева буквално. Не за друго, Ами си представих какво е да си дете и да растеш тук, сред всичко това, което е Флоренция. Целият европейски Ренесанс буквално е роден тук и е отгледан от Медичите и тези деца просто могат да се докоснат до всичко както дойдат с учителката си. А за нас това е толкова специално и трудно достижимо! Виолета мечтаеше за този момент от осми клас, подарих ѝ това пътуване като нещо много специално за 20-тия ѝ рожден ден, не взехме Ани, защото това все пак трябваше да бъде личен подарък за Вили... И в този момент почти се разплаках...
Нелка, тия дни само рева.... и то само от дълбоки човешки емоции, които нямат нищо общо с тъга или мъка..... И ето.... връщам се към твоя пост.... и пак... и на мен ми се дорева. Знам къде си била, знам какво представлява галерията, но с твоя разказ я усетих като теб... Когато аз гледах тази картина... не се разчувствах така, както сега, прочитайки те.... Да..., права си за децата, които израстват с това изкуство, с тази история, с тази нагласа, че всичко това е заобикяляща за тя среда.... А ние чакахме да пътуваме толкова дълго......

Флоренция е моят любим град от всичките ни митарствания из Европата.... ОБОЖАВАМ ГО!!! Има нещо в него..... особено през този сезон, когато все пак няма толкова много туристи... и в Арно, също... в цвета ѝ.... Два пъти вече съм лежала върху паветата, директно върху паветата, с които е постлана пиацата пред палацо Пити..... Няма такова удоволствие... не знам защо.... но няма.

Аз със сигурност съм изпуснала да прочета и съм забравила - колко дневна ви е екскурзията до Италия?! И мога само да си представя как се чустваш, разбирайки вече езика на заобикалящите те хора..... :954 :954 :954 :954 Май вече си готова да живееш в Италия или бъркам? :923

Цветушка, добре се завърнала.... много хора ни нямаше за по много време тук... някои с години, аз самата почти 3 месеца не бях писала, чела и т.н. Времето няма никакво значение..... никакво..... само усещането и потребността. Да "избълваш" всичко.. няма такова нещо :923 :923 :923 .... И аз бълвам, и крещя, и рева и се оплаквам... ами понякога ми е МЕГА тежко.... и не мога да се справя сама.....

Цони, а как така ти изследва антителата си?! Какво наложи това изследване? И... дали пък да не го повториш ли?! Как така без да имаш симптоми ще пиеш лекарства?! Че Хашимотото да не се лекува чрез ваксинация?! Защото... на мен на такова ми прилича "лечението", което ти е изписано..... Все си мисля, че... едно такова сериозно състояние на организма трябва да има признаци - поне някакви...

Оставям ви момичета. Спи ми се.... до утре! Лека нощ на всички ви - дано да сънуваме хубави неща, защото те съществуват - знам го със сигурност.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено