РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Нелка, дълъг отговор на дълга тема си написала. В момента нянма как да напиша каквото и да било по нея. Освен две неща - да, аз мисля, че честото повтаряне, че гледаш под повърхността, те кара да се гмуркаш толкова надълбоко, че направо заораваш... Не винаги е нужно.

Обаче..... ето това е истинската причина да напиша настоящия отговор:
Нели написа: 28 Яну 2022, 16:24 Сега ще си позволя още нещо, защото и без това вече това стана много дълго, а и без това се обяснявам лично.
Чери, наред ли е всичко?
Дори и да не повярваш, ще ти кажа, че това е въпросът, с който мислех да завърша поста си..... като естествено обръщението щеше да е "Нелка, ...." Има огромна промяна в теб, в сигналите, които излъчваш, в начина на изказ, в защитаване на персоналната правота и т.н. Все едно мис "Brutal Me" се е вселила в теб.... дамата психоложка, чиито видеа сподели преди време. И чета..., и вниквам в споделеното от теб..... и не мога да открия Нели, която познавах.... и на мен също ми е мъчно и болно.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Мдааа, времената са други. :mrgreen:
Нямам време вече, не мога цял живот съзерцателно да гледам да проявявам разбиране. Но няма за какво да ти е мъчно, аз съм си тук.
И си права, че няма нужда от задълбаване. Има нужда от издигане. От това да сме НАД. Оттам се вижда по-нашироко и по-надалеко.
Имаме нужда от полет. От възвисяване.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Kleo »

Чери и Нели, в момента Меркурий все още е ретрограден и предизвиква много словесни недоразумения и бъгове в комуникацията между хората. Изчакайте до 4 февруари и пак си изяснявайте позициите, мисля, че по-лесно ще се разберете помежду си.

Колкото до мен, чета и двете ви. Опитвам се да схвана позицията и на двете ви. Невинаги успявам, но поне се опитвам да чета и между редовете. Усеща се някакво напрежение в постовете ви, това определено. Като цяло разбирам написаното и от двете ви, и много си ви обичам, такива, каквито сте. Различни личности. Но и двете мислещи, и открояващи се от т.нар. "средностатистически човек" /ако има изобщо такъв де, но това е тема за друг разговор/.

Ани, и на мен ми се струва, подобно на Нели, че напоследък си доста войнствено настроена и дори наострена срещу много неща, включително използваш много обидни епитети и квалификации спрямо дадени хора, така че в това отношение усещам нещата като Нели. А и всяка от нас принципно е добре да излезе от тясната си субективна гледна точка /понякога е зверски трудно това!/ и да се опита да види общата картина. За мен е кристално ясно, че Нели е против цялата градска новогодишна дандания из блоковете /заради огромния шум и риска от пиратки/, но е твърдо за красивата официална празнична заря на площада /защото създава настроение и връзка между хората, отишли да празнуват заедно там/. Недоумявам как нещо толкова елементарно само по себе си продължава да остава неразбрано и незачетено от теб. А и Нели ти се извини, като ти написа в прав текст, че не е визирала теб в репликата си за защитниците. Просто всеки от нас гледа от собствената си камбанария, което си е в реда на нещата и напълно естествено де. За различното отношение към домашните животни също е права Нели - едно е на село, съвсем друго - в града или в столицата.

П.П. От политика много-много не разбирам. Около избори гледам да следя повече какво се случва. И дотам. Не съм достатъчно интелигентна и не ми е дотам интересно, за да схвана глобалните мащабни процеси.

П.П. Гласувах за Възраждане, защото уважаван от мен човек /леля ми/ ме убеди, че в момента са от полза за обществото ни, един вид - по-малкото зло са, нещо, което и Нели твърди, ако правилно съм я разбрала.

Момичета, една молба - останете себе си. Защото под повърхността на разменените реплики и дори отрицателно бликналите чувства на тъга, болка, яд и неразбиране, си личи ПРИЯТЕЛСТВОТО ви и как всяка съхранява личната си ИДЕНТИЧНОСТ, опитвайки се едновременно да защити себе си и позицията си, но без да настъпва и наранява другата. А когато тези цели са приоритет на ИНТЕЛИГЕНТНИ хора като вас двете, съм повече от убедена, че ще съумеете отново да намерите верния път и подход една към друга. Помнете - в момента Юпитер и Нептун са в своите владения в нежните и емпатични Риби - състраданието и духовността, извисяването дори, за което пише Нели, стават все по-водещи в света. Нека има ЛЮБОВ между хората! ... Другото все някак ще успеем да го наредим.

П.П. При мен много нови и готини неща - и при нас с Есмо, и при Алекс с Магда, че и при Хри с Мария... но си е за отделен постинг, този така и така стана прекалено дълъг вече. А и в момента съм присъствено на работа, и трябва да се захвана с месечните отчети за януари за броя часове на преподавателите в Центъра. Чао и доскоро!
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Kleo »

Цвети, радвам се, че писа! Че сте се оправили от вирусите и че сте успели и със септичната яма! Че много те мислех, момиче!

При мен - любов, разбирателство и продължаващо опознаване на другия човек, с когото живееш. С Есмо направихме 7 месеца връзка, подкарахме осмия месец, готвим се за много хубави неща, планираме, работим, общуваме интензивно с близките и приятелите си. Датата на сватбения ден все повече започва да наближава, съответно започнахме да обсъждаме малко по малко някои детайли покрай нея.

В същото време 2022 година е годината, в която моето момче навършва пълнолетие. Ще кара шофьорски курс скоро, ще заминат за 10 дни до Ирландия през месец май, с неговата приятелка и нейните майка и баба. Заговориха, че искат да си наемат някаква квартирка, след като навършат 18. Наскоро отпразнуваха една година заедно, явно си се чувстват в сериозна връзка вече, щом планират съвместно бъдеще, включително и след като завършат гимназия, и то в Ирландия точно. Та ей такива вълнения при мен!
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Деси, бих искала да те помоля за конкретен пример само и единствено за това:
Kleo написа: 31 Яну 2022, 10:28 Ани, и на мен ми се струва, подобно на Нели, че напоследък си доста войнствено настроена и дори наострена срещу много неща, включително използваш много обидни епитети и квалификации спрямо дадени хора
Да ми дадеш пример за обидните епитети и квалификации спрямо конкретните хора. За последните 10 дена пуснах във фейсбук 2 поста с обрисуване на начина на изпълнение на служебните задължения на 2 чиновнички:

1. Градски транспорт - София.
2. НАП - Изток.

Съвсем очаквано - доста хора откриха своя собствен опит в думите ми. И не го определиха като обидно, а подходиха със същото чувство за хумор, с което и аз съм го написала.

Костя Копейкин е личността, която не понасям заради проявеното от него нагаждачество. Заради анти ЕС, анти НАТО, про Русия позицията му. Заради становището за връщане на казармата; за анексиране на Македония към България!!!!!; заради проявената немърливост в предизборната им програма да квалифицират семействата с по 2 деца обратно на нормални семейства. Имам своите обществено-политически разбирания и ги изявявам. Това, че са в противоречие с теб или с Нелката, не ми се струва, че непременно ги прави обидни. Да възкликна и аз: не мога да повярвам, че се отъждествявате с тях.... Ако правилно съм разбрала.

Аз съм изцяло съгласна с Нели - ВЪЗРАЖДАНЕ са времева функция! Жалко е обаче, когато ИТН, които са абсолютно същият феномен, на който Възраждане междудругото дължат парламентарното си представяне, не намират толкова ласкави отзиви...., а хората, които са ги подкрепили, са осмивани и обиждани.
Нели написа: 28 Яну 2022, 16:24 Дали не е предчувствие за болка от предстоящата емиграция и сега, като защитен механизъм, да се опитваш да си внушиш подсъзнателно, че тук всичко е лошо, грешно, неправилно, неуредено?
Kleo написа: 31 Яну 2022, 10:28 ... напоследък си доста войнствено настроена и дори наострена срещу много неща...
Никога, нито в разговор, нито писмено където и да е, не съм заявявала, че ще емигрирам. Виждайки тази дума, написана от теб, Нелка, ми се изясниха доста неща от напрежението помежду ни от есента.
Всеки приятел, който е по-близо до мен, може да потвърди какви са чувствата и усещанията ми към България преди преместването в Берн. И те категорично са в другата противоположност да правя родината от черна по-черна, за да оправдая факта, че следващите няколко години няма да живея през цялото време в нея.

Замислете се дали защото не ви свързва и непосредствена лична комуникация по чат не се настройвате по един и същи начин срещу мен. Респективно - обяснявате си мои действия и думи дори не по близък, а направо по идентичен начин.

По въпроса със зарята - някак си като че ли не искате да прочетете, че позициите ни са много близки. Аз харесвам, дори обожавам (повтарям се) фойерверките. А Новогодишната заря ми е любимият празник на нощните светлини. Считам, че всичко останало, а именно личната заря, е редно да бъде криминализирано. В допълнение на това - убедена съм, че тази пукотевица плаши безумно животните (домашни и бездомни) и аз съм готова да се откажа от нея, защото поставям животните наравно с хората (слава Богу след 150 години в това вече няма да има никакво съмнение). И понеже хора и и животни са еднакво важни, то естествено, че връзката между празнуващите празника хора, която фойерверките създават, е крайно съществена и трябва да бъде отчетена и реализирана. Затова отчитам отказа от официална заря тази година като пример на властта за онова, което всеки един, правещ персонална заря, трябва да последва. Най-сетне пример на властимащи, който си заслужава. След него се надявам да има и закон, криминализиращ това деяние, за да може официалната заря да се завърне и да заеме полагащото ѝ се място. Изпълнена еднократно и контролирано (както Нели писа) по официални празици и на националния ни празник, тя е прекрасен компромис между спокойствието за животните и естествените личностни потребности на хората.

Деси, за втори път ме квалифицираш:
Kleo написа: 31 Яну 2022, 10:28 Недоумявам как нещо толкова елементарно само по себе си продължава да остава неразбрано и незачетено от теб.
като неспособна да разбера елементарни неща...

Нелката ми пише неколкократно (макар и индиректно), че се плъзгам по повърхността...

Не знам аз ли съм настроената, злобната и наострената.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Kleo »

Олеле майчице!

... ... ... ... ...

Личните ми чатове с Нели НЕ касаят теб, Ани, никога не сме те обсъждали там. Там си пишем за неща, които са ни впечатлили в ежедневието ни, споделяме си видеа или някакви лични неща, които ни занимават в дадения момент. И това, което си пишем по месинджър по никакъв начин няма отношение към нещата, които ти пишем тук.

И да, точно тези два твои поста, в които толкова яростно и злостно критикуваш някакви работещи, ми направиха впечатление, колко си ядосана и с колко много епитети описваш въпросните особи, не разбираш ли, че влагаш прекалено много енергия да захранваш злото, което те олицетворяват за теб и нападайки ги публично, по някакъв начин не излагаш само тях, но и себе си, заради речника си и емоциите си?! Но както написах, всяка е самата себе си и може би е неразумно да очаквам да ме разбереш. Аз вече много се пазя. Да не потъвам в негативни чувства, поне не и задълго, защото много ми се отразяват и безумно ми смъкват вибрациите надолу. Коментирам закратко и замлъквам, точно за да съхраня себе си и съзнанието си, възможно най-чисти и незасегнати от цялата лудост наоколо. Може би пък твоят начин е друг, противоположният на моя. Може би пък трябва да го приема. Но именно приятелството и мен би ме подтикнало да те попитам дали всичко при теб е окей. Защото целият този гняв и вербална агресия, ами отключило ги е нещо у теб все пак. И дано това не са лични проблеми и трудности. Просто се опитай да вникнеш в добронамереността и доброжелателството, когато ги има спрямо теб. И аз, и Нели по-горе изпитваме искрена загриженост за теб, точно защото те чувстваме близка и ни боли, когато виждаме някои твои постове, в които влагаш негативизъм, сарказъм, яростно критикарство, защото тези неща не повдигат въпросните хора, за които си писала, но за съжаление смъкват твоята лична енергия. Поне според нас де.

Колкото до зарята - ДА, явно АЗ съм тази, която наистина НЕ разбира - кое точно в позициите ви с Нели , къде всъщност се разминавате? Защото ако всичко, което тя е написала, го приемаш за меродавно, кое в нейното становище те дразни и не приемаш? Уж чета, уж чета с разбиране, ама наистина не мога да разбера за зарята и новогодишните фойерверки и животните - къде, в кои точки, е вашето разминаване?
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Kleo написа: 31 Яну 2022, 11:34Олеле майчице!
Е, чак пък.... :1062 :1062 Не си тормози вибрациите с такива крайни реакции, Десита.

Kleo написа: 31 Яну 2022, 11:34 И да, точно тези два твои поста, в които толкова яростно и злостно критикуваш някакви работещи, ми направиха впечатление, колко си ядосана и с колко много епитети описваш въпросните особи, не разбираш ли, че влагаш прекалено много енергия да захранваш злото, което те олицетворяват за теб и нападайки ги публично, по някакъв начин не излагаш само тях, но и себе си, заради речника си и емоциите си?!
Деска, тук ще те цитирам от другата тема - за развода.... особености на интернет общуването и следващите ги естествено ситуации на объркване. Току-що си прегледах реакциите под тези два мои поста:

Първият - за ГТ е събрал 19 от 20 реакции "Ха-ха".
Вторият - 9 от 10 реакции "Ха-ха".

Друго за тези два поста няма. Нито като мое намерение, когато съм ги писала. Нито пък съм оставила нещо между редовете. Те са написани точно в стил "Ха-ха" и слава Богу са събрали тези реакции. :) С някои изключения, де - като теб например.

Казусът в НАП е наистина сериозен и датира от месец ноември... Както и да ти прозвучи - аз не мога да си внеса здравни осигуровки по личната си партида там, респективно - да ползвам услуги по Здравна каса, защото фирма, за която работех и сме сключили граждански договор за моите услуги, през месец септември е внесла неправомерно документ във връзка с този граждански договор. Свързах се със счетоводителката на фирмата еднократно през ноември, за да я помоля да заличи този документ. По време на телефонния разговор тя се държа доста войствено като ми обясни, че е счетоводител от над 25 години и е невъзможно да направи такава грешка. Все пак обеща да провери какъв е случаят и да ми се обади. НО нито ме е потърсила обратно, нито отговаря на телефонните ми позвънявания!!!! При проверка в сайта на НАП пише, че по моята партида няма внесени здравни осигуровки от месец септември 2021 година, а "Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка се прекъсват, ако не са внесени повече от три месечни здравноосигурителни вноски за период от 36 месеца." Втори път ходя в НАП (първият беше през ноември) за този проблем и втори път оттам ме отпращат с повдигане на рамене.... Ако не бях настоявала пред чиновичката, чието поведение по време на работа, квалифицирах така цветущо, нямаше да отида при началничката ѝ. Тя пък нямаше да ме прати в деловодство, където в крайна сметка ме посъветвха да пусна сигнал в Държавната агенция за електронно управление срещу фирмата. Към този момент аз не съм пуснала сигнал, но предупредих управителя на фирмата, че ще го направя, ако не се заемат да решат моя случай.

Повярвай ми - и аз не искам да си развалям нито рахата, нито настроенито, нито вибрациите, както пишеш ти.... Да не говорим, че не съм затънала в нищо, защото.... всъщност пишейки поста за НАП, аз чувствах страхотен прилив на енергия, т.к. считам, че съм направила крачка към справяне с този казус. И имах и настроение, и смях у себе си...
Kleo написа: 31 Яну 2022, 11:34 Уж чета, уж чета с разбиране, ама наистина не мога да разбера за зарята и новогодишните фойерверки и животните - къде, в кои точки, е вашето разминаване?
На това ще отговоря по-късно, защото трябва да работя в момента - за късмет отново имам работа с уебдизайн и това ме радва. И то доста.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Kleo »

Да, и аз точно днес имам много работа - изготвям, пиша и нанасям месечните отчети на преподавателите /по потребители и по часове/ в Центъра, където работя. Нали днес е 31-ви, сега е време за януарските отчети точно. А сме на графици, заради Ковид-а, на мен се пада днес да съм присъствено в офиса, както и честта, като зряща от колегите си, да ги направя аз. Не се оплаквам, въпреки че всъщност мразя бумащината.

Радвам се, че имаш работа с уебдизайн! Това си е творческа дейност! И Есмо тези дни доста поработва от вкъщи на лаптопа си, така че виждам понякога как се унася и вглъбява по нещата, по които работи.

Следствие обяснението ти за НАП виждам, че са сериозни нещата и всъщност по този начин казани лично за мен са разбираеми. Радвам се и за друго! Че явно хората масово са те разбрали правилно, щом са ти пуснали смеещи се емотиконки. Ще ти пиша пак, чао.
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

cchery написа: 31 Яну 2022, 11:21 Не знам аз ли съм настроената, злобната и наострената.
Ани, държиш ли да продължава това?
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Нели написа: 31 Яну 2022, 23:50
cchery написа: 31 Яну 2022, 11:21 Не знам аз ли съм настроената, злобната и наострената.
Ани, държиш ли да продължава това?
Нелка, от самото начало на това положение съвсем ясно съм показала какво е отношението ми и съм заела съответната позиция.

Вие сте наред.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Kleo »

Честит нов месец! Честита Нова Година по Китайския Зодиак, днес влизаме в годината на Тигъра! Честито Новолуние във Водолей! Времето е добро за смело мечтаене и дръзко целеполагане! Бъдете! Сбъдвайте себе си с радост и с лекота! :954 :954 :954
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Заключено