ЕХО ИДВА КОЛЕДА

Свобода на словото
Заключено
futarela
Философска система

Re: ЕХО ИДВА КОЛЕДА

Мнение от futarela »

Добър ден ! Колко много писане за един ден ))) Честит празник на всички именници! на Ивайла на Марчи и на съпруга й ,На МАРИКО ,дЖУЛС И ХРИСКО И ДАРИ да са им здарви съпрузите да ги слушат и да имат много късмет!ЧЕРИ за чая да ти кажа, аз пия по 1л зелен чай и съм имала този проблем да ми става лошо. Когато го пия бързо и на гладно без мед винаги е така ,чак ми се :1052 Трябва по полеко и всепак да си хапнала нещо малко или да е подсладен с медец. тогава нямам грижи.За подуването на ръцете и лицето - пак съм като вас ,но забелязах ,че това е от умора и ,стрес .когато съм спокойна ,наспала съм се и съм си починала няма подуване.Аси добре дошла при нас! Аз съм се жабурила с шарланб . наистина става бял . Вероятно помага ,даже съм убедена ,но сутрин на гладно да се жабуря 10 мин. ми е много и трябва да си наложа. Известно време го правих и после спрях. все бързам и нямам време,но съм чела много и е хубаво да се жабуриш стига да искаш . Шарлан има на женсия пазар и в пикадили. Все нямам време и днес е така. Мисля по ново меню. В понеделник живи издрави ще съм с ДОктора в БТВ. Ще представим Алабаша))) Сега изчезвам ,че пак закъснявам и даже кафето не съм си изпила )))) Обичам ви много ! :923 :923 :923
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Честито на всички именици, да са живи и здрави, да се радват на живота :954 :329 !
Благодаря за инфото за зеления чай, и на мен започна да ми става лощо, но и аз в офиса го заливам с вряла вода.... даже си мислех, че съм развила някаква непоносимост към него и много ме беше яд.
Аз миналата година реших да ставам билкарка, или поне някакво близко подобие на билкар :221 . Четох из нета, глядах снимки на билки, но всъщност събрах тези, които си познавам от по-рано - липа, мащерка, риган, жълт кантарион, мента, босилек (от двора на свеки :)), листа от ягоди и къпини. Път и тези ми трябват за проблеми с горните дихателни пътища :lol: :lol: . За мащерката знам, че се бере от май до септември, в зависимост в кой район я берете. Напр. миналата година в края на август имаше колкото искам в Родопите, а във варненско беше прецъфтяла в началото на юни.
Суша всичко на сянка, някъде на проветриво, но трябва да е топло. Миналото лято беше ужасна жега - за 2 дни мащерката и кантарионът изсъхнаха съвсем. С липата ми се появи проблем - имаше някакви пеперуди, явно е имало яйца по цветовете. Сега я държа на терасата, иначе пеперудите летяха из цялата къща :D , но как си я пием.
Тази година ще се организирам по-рано и смятам да набера големи количества, особено мащерка и кантарион, че чаят е много вкусен. Мисля да събера и бъз, за сироп. Изобщо имам големи планове за билкосъбирането :).
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

emi-1 написа:Вихърче,в темата за майчинството,доколкото си спомням,имаше линк към блог и там имаше една поема,посветена на порастването на детето.За тази поема говоря.
Да, това е моят блог и написаното наистина си е мое творение. Благодаря ти много за оценката!
Използвам момента да подканя момичетата да се разпишат в темата за майчинството, много ми е важно :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ася

Мнение от Ася »

Добро утро :222
Футарела, какъв доктор, какъв алабаш :D , боже, обяснете ми :221
Декстър, ти четеш книги, с това те помня :lol: , и май си варненка, но може и да бъркам. Помня, че съм чела твои мнения и ми харесваха дори когато не бях на същата позиция :326
Еми, ти си различна, от Еми-1, нали? Оххх, бедното ми мозъче :955
Конче, за онова стихотворение става дума, нали? Което и на мен ми хареса? :940 Къде е темата за майчинството?
Титко, къде си?
Допреди малко ревах от болка в замръзналите си пръсти, все се хвалех, че не усещам студ, но днес - бррррр!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ами добро утро.......... да кажа по право добър ден! :126 :126 ...... Голямо писане, бе мецанки, направо не е истина....... аха прочета нещо и тръгна да го коментирам и се връщам да чета и другите и то станало обяд...... сега като трябва да си тръгна в 12 часа от офиса как да пишаааааааа........ :328 :328 :328 ........ :1069 :1069 :1069 :1069 Радвам се всъщност на това раздвижване тук..... Хората били казали "Нова година, нов късмет" и май така ще е.

Титка, ранговете си се сменят автоматично на определен брой мнения. Но тук се сменят на доста по-малък брой мнения. Авторът съм им аз. Иначе има и специални рангове за заслужили :) :) . И така като ви гледам как си ги мерите мърморливите възможности, май в най-скоро време ще пусна аз един кОнкурс за най-голяма мърморица и спечелилата ще си заслужи специален ранг в този стил :955 .

Искам да ви кажа, че въобще не разбрах що се жабурите със зехтин, ама ако е нещо медицинко, ще трябва да го добавим в библиотека. И докато си лафите за билките, отдавна обмислям да пуснем такава тема - Обобщение на билките, които познаваме и непознаваме, а ако й добавим и Каленадар, ще е просто супер! :) :)

Декс, радвам се да те видя и през тази година! Проблемът с горните дихателни пътища и на мен ми е повече от болезнееееееееен :124 :124 :124 Бела кашля вече 2 седмици като до момента е сменила 3 сиропа - Тусавит, Ен-Ти-Тус и Стодал. Кашлицата понамаля и си смени характера, но още я има........ :1044 :1044 :1044

Фютенце, страхотно е, че ще те гледаме пак в бТВ........!!! :) :) :) Да знаеш, че агитката става огромна за понеделник! С Иската се чухме миналата неделя и се уговорихме да си направим среща! За тази събота не мога, но ако сте съгласни за другата - 15 януари - не е имен ден, не е детоксово време, не е и ден за захранване!

Сега бягам, че ще водя да свалят гипса на Коко! :329 :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

И така като ви гледам как си ги мерите мърморливите възможности, май в най-скоро време ще пусна аз един кОнкурс за най-голяма мърморица и спечелилата ще си заслужи специален ранг в този стил :955 .
Ами да се стегна тогава,че съм поолабила малко мърморенето! Ей сега ще ме видите и най-вече ще усетите на гърбините си що е то мърморене! :221 Ама да се разберем от сега- никакви сръдни да не виждам! Всичко е за общото благо ( т.е. за моето,щото все й викам на Мецана,че ми е объркала ранга) :221 :221 :221 :221 :221
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Ася, да - същата съм, от Варна съм, пак си чета, макар трудно да намирам време - знаеш как е..... :)
Чери, Яна е на Умкалор и поумон хистамин, тази нощ не е кашляла, не знам дали се подобрява, но искрено се надявам :). Приятелката ми ми даде сироп от бъз, наляла съм го в шише от Тусавит и всяка сутрин давам по една лъжица. Според приятелката ми помага и при кашлица, но аз още не мога да дам мнение :). Яна доста му се мръщи, големи уговорки са сутрин - червен бил не бил сладък, миришел на вино :221 :221 (всичко си е съвсем вярно, но няма как - ще пие!). Не съм сигурна дали ти благодарих, че ме светна за дрозера и самбукус нигра - като ми се закашля през нощта, давам от тях и кашлицата спира на момента - направо не е за вярване :)!!! Ако не съм - сега ти благодаря :329 !
DJULY

Мнение от DJULY »

ЗДРАВЕЙТЕ МАЦКИ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ ДНЕС,ЧЕ ДНЕС СА И МНОГО,АМА ТО ОТ МНОГО ГЛАВА НЕ БОЛИ. :221 :221
АЗ РЯДКО ВЛИЗАМ,НО ТО Е ЗАЩОТО РАБОТЯ ВЕЧЕ,ДАНО РАБОТАТА МИ ПОМОГНЕ ДА ИЗЛЯЗА ОТ ГАДНОТО СЪСТОЯНИЕ В КОЕТО СЪМ. :524
РАДВАМ СЕ,ЧЕ МАЦЕТО СЕ ПОЯВИ,ДОБРЕ ДОШЛИ И НА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ,ГЛЕДАМ ,ЧЕ ЛИНДИ И АСИАТАНО МАЙ НЕ СЕ ВЯСВАТ ЧЕСТО :1044
ФЮТИ,УСПЕХ В ПРЕДАВАНЕТО.
Mstar

Мнение от Mstar »

Здравейте мърморанки - сладуранки, милички бандитки ,хубави женички и майчета добрички!!!!!!

Тая кашлица не пробвахте ли да я морите с компреси с мед в/у гърдите и гръбчето?Предполагам знаете как ? - в/у надупчен на няколко места лист хартия/аз използвам А4/намазвам мед и слагам на детето преди сън вечер.При нас помага.Не е панацея,но има добър ефект.

Боби наистина са ми злояди децата.От 2годишни / от както имат пълна уста със зъби/ ядат само филии - намазани с кр.масло или маргарин / синът ми/, филийка с кашкавал печена или с лютеница / дъщеря ми/ .Друго,което ядат: пържени картофи, кренвирши - прасенца,макарони, попара,от време на време синът ми яде пица, супа топчета,но на 1-2м. по 1 път.От зеленчуците ядат само краставица.От плодовете:малката яде :ягоди,банани,череши,ябълки; а баткото: ягоди,череши, мандарини,портокали,ябълки.Но плодовете се ядат рядко и то с кандърми!
И това меню го търкаляме вече 5-6 години.Голяма ми е мъка!Обещавам,че ще публикувам някоя друга рецепта в кулинарния.
Как е бебчето Боби? Слушка ли или ...... :328
А, да не забравя - че си пуснах клипа, пуснах си го :224 и много ми хареса!Благодаря ! :224

За сиропа от плодовете на бъз:
Dexter аз вече 2 г. давам на моите деца по 1ч.л., и аз също вземам по 1с.л. от такъв сироп.Но моят сироп е супер сладък и има леко кисел вкус,но не мирише сякаш на вино.Децата го пият,но аз им слагам вътре клеева т-ра , Родиола и им давам дражета рибено масло от малките,червените!Много съм доволна - смело мога да кажа,че доста добре поддържа имунитета им!
Но.....! Всяко дете/ човек / е различно и ...Напр. синът на моята 1ва братовчедка е с много слаба имунна система въпреки,че майка му го лекува и подсилва постоянно, лекува го основно с хомеопатия, но може да се каже,че почти всяка седмица са болни.Като бебе направи няколко гърча от висока температура и тя от тогава трепери над него.Догодина ще е 1кл. и с тези болести какъв ученик ще е не знам? :1044
За ради това и тя не може да си намери работа,че никой не иска работник в перманентни болнични!

Фюти успех в Понеделник!Не се съмнявам,че ще си прекрасна! Вече имаш опит и като знам как се представи първият път..... :524 :329
futarela написа:Добър ден ! Колко много писане за един ден ))) Честит празник на всички именници! на Ивайла на Марчи и на съпруга й ,На МАРИКО ,дЖУЛС И ХРИСКО И ДАРИ да са им здарви съпрузите да ги слушат и да имат много късмет!

:623 :1103 :623 :1103 :1103 :623 :1103

Честит имен ден на всички!!!!!!!!
Да са живи и здрави, весели,добри,любими и засмяни!
Много щастие и много късмет!
Нали си знаете....."От кал да е - Иван да е!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, бандитки. Днес зачезнах от работа още по обяд - трябваше да ходим да сваляме гипса на Коко. И ето го вече с 2 цели ръце :1069 :1069 :1069 . Няма да му трябва раздвижване, така че смело напред към новите бели. После пък драснахме към док да види кашлящата Бела и да ми даде някое е друго homemade хомеопатично. Сега я почвам и с тях. Аман вече :126 :126 :126 ....... ама явно съм с абонамент.

Чета - разговорили сте се за яденето. Мими, ако ти кажа моите идиотчета каква версия са..... сигурно и ти ще се хванеш за главата. Снощи имаше за вечеря свински вратни пържоли с картофки на фурна - аз си имам една рецепта с много подправки и стават много вкусни. Сервираме. И понеже Бела и Коко обикновено вечерят в кухнята докато ние с Момчил правим нещо друго или вечеряме в хола, та идва след 5 минути Бела и крещи: "Изядох картофките, но не обичам месо!". След нея се изтърсва Коко и съобщава: "Изядох пържолата, но не обичам картофи!" :shock: :eek: :???: :229 :1132 :125 Като правим шопска салата лятото....... при Коко и Бела тя е във вариант: Коко яде само домати, Бела само краставици. :1062 :1062 :1062 Бела обожава люто, Коко се мръщи и плюе...... Няма да продължавам със списъка на Шиндлер, че ..... :1069 :1069

Цони, още не съм го правила този чай от джоджен. Да му се не види, не съм си купила пресен джоджен. За отоците имам предвид. А относно зеления чай, аз го пия с Т на водата както я правят т.нар. "кулъри", машинките на които слагаш отгоре галона и има топла и студена вода. Т.е. не го правя с вряла. Но днес послушах съвета и да не го пия на екс чайчето. Пак го пих на глано, но доста по-бавно и не ми стана лошо. Определено ще стана и аз фен на чая. Отделно, че можем да спретнем много интересна, разнообразна и загадъчна чаена церемония. :529

Декс,
радвам се, че сте намерили колая на нощната кашлица. И аз я стопирам долу-горе така: с дрозера 15 СН и кокус какти в същото разреждане. И аз да ти кажа не знам как действат, но действат - все още не спирам да се дивя. Наистина се радвам, че съм помогнала, защото знам колко е гадно...
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
titaroza
Писател по душа и.... клавиатура

Мнение от titaroza »

bubalina написа:Добро да е! :954
Точно от такова кафе имам нужда Титке бандитке :329
Обожавам да си пия сутрешното кафе с приятно четиво в ръка, но къде ти напоследък :lol:
Фюти вече казах, че една позната ще готви Алабаш в предаването така че се постарай :1028 :221 И идея си нямам какво е това, но ти пожелавам успех :329 :524
Декстър и аз обожавам чая от жълт кантарион, особено преди сън ми действа супер :)
Конче още не съм посетила блога ти, но като се завърна в неделя, ако ми дадат зелено децата :955 ще разгледам :222
Ася написа: Титко, къде си?!
Наблизо :plezya se :1062 :329 :329 :329
И да Еми не е Еми1 :423 :221
cchery написа:Титка, ранговете си се сменят автоматично на определен брой мнения. Но тук се сменят на доста по-малък брой мнения. Авторът съм им аз.
Забелязах че се сменят по-често, което ми допада - обичам разнообразието :1028 :221 А защо Коко е с гипс, не съм разбрала :1044 :1044 :1044 :923 :923
Мама Зори на мен не ми се струваш чак такова мрънкало, чела съм те и оттатък :1044
Джули успех в работата :524
Mstar написа:Здравейте мърморанки - сладуранки, милички бандитки ,хубави женички и майчета добрички!!!!!!
:1028 :1028 :1028 :329
Пропуснах сутринтта да пожелая на всички именници честито и наздраве :D :D :D

Ей сега ти изкочи поста Чери :1069
[img]http://www.picvalley.net/u/2209/9692643721612886414129412113685B5KH5hGABeI36JINp2.JPG[/img]
Заключено