Здравейте! С удоволствие ще споделим с вас рецептите на вкусотийките, които си хапнахме по време на кулинарното ни пътешествие.
Турска кухня
САЧЕНИ ПИТКИ
Необходими продукти:една кофичка кисело мляко, половин кофичка вода, една чаена лъжичка сода бикарбонат, една чаена лъжичка сол, един кг брашно.
Начин на приготвяне: Омесва се меко тесто, разточва се на тънка кора 1-2 мм, намазва се с олио/слабо/, после се навива на руло / да не е стегнато/ и се нарязва на 6 парчета.
Единия край на всяко парче се прищипва, а другия се подпъхва под него - като на вита питка.
Топки се разточват с диаметъра на сача. През това време той загрява на печката с малко олио. Сачените питки се пекат от двете страни.