МЯСТО за сладки разговори през 2020

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: МЯСТО за сладки разговори през 2020

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро!Днес се събудих към 6,което е нетипично за мен.Вече почти час рия кафе на терасата,в компанията на Тити.Много обича да стои на парапета и да гледа,аз пък примирам от страх да не вземе да скача,ама това е друг въпрос.Слънцето грее,птичките пеят...идилия,какво да ви кажа😆😆😆
Ани,сигурна съм,че ремонта ще бъде супер.Самото освежаване дава въздух на човека,поне аз така го усещам.Аз в събота лепих тапети.Само да вметна,че освен да завия някаква видия,друго не съм правила през живота си,май преди години минавах и тавяните с латекс,ама някак ми се губи,та не помня дали аз съм била или само съм гледала🤣🤣🤣. Та...мин година сменяхме дограмата в спалнята и при обръщането на прозорците тапетите се наръфаха и ме дразнеха,съответно ги махнах.Да обаче,Боби ха днус,ха утре и все не ги лепи.И се изнервих.Купих си лепило и ги залепих.Като думата залепих е силно преувеличена,защото нали си представяте човек,който за първи път вижда лепило за тапети как лепи.По-скоро ги нафляках🤣🤣🤣(много хубава българска дума от горнооряховския край😂😂😂).Само си представете,че дори не се сетих,че ще ми трябва нещо,с което да ги мажа,а в целия апартамент и гаража,в който имам буквално всичко,не намерих 1 читавя четка.Е мазах ги с четката за боядисване на коса,и това е нещо. Но пък скрих грозната стена.
Цвети,толкова много ти завиждам за къщичката сред природата.Няма по-хубаво нещо,макар,че има винаги работа,я по дворя,я вътре.Както знаете баба ми почина миналата година и къщата остана празна,тя се намира в града,но е на много хубаво местенца(Чери,ти понеже знаеш-под електрото къщите,на 1во основно се пада 2рата успоредна улица,ама едни обяснениея извадих,ама това ще е от ранното ставане.Та....февруари месец рещихме да видим какво да я правим.Като цяло е за основен ремонт,ама основен...само основите са здрави,всичко друго трябва да се оправя.Оказа се и че документално има какво да се прави и започнахме да пресмятаме какми пари са необходимо.Ами...доста и макар,че биха ни отпуснали заем,аз се притесних, все пак цял живот ще изплащам нещо,ами ако стане нещо...нали съм си козирог,трябва всичко да обмисля.След това дойде тоя ковид и нещата са в застой.А така ми се иска докато са оке малки децата да ги видя да играят в двора
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравейте.
Елисче, разсмя ме с това лепене на тапети. Вече можеш да кажеш, че си научила още нещо ново. Човек се учи, докато е жив :) При нас ситуацията с къщата е сходна. Наследствена е. Една част ни беше дарена, другата си я купихме със заем. Къщата си е стара и се нуждае от основен ремонт. Стаите, в които живеем в момента са добре. Имат нужда от козметични промени. Като боядисване на таван и сменяне на тапети. Долния етаж обаче е истинско предизвикателство. Всичко е смъкнато до тухла и ходим по строителна площадка. Едната стая вече има изолация и е направена шпакловка, но останалите две не са започвани. Нямаме толкова средства и бавно стават нещата, но в момента с това извънредно положение ни дойде добре къщата. В града живеем в гарсониера и 5 човека затворени е пълен абсурд.
Деси, много контролни, много нещо. Направо ми се замая главата от цифрата. Добре, че си харесваш професията, защото за мен това си е огромен товар.
Чери, ще чакам снимки да я видя тази детска стая и какво толкова те смущават тапетите.
Тия дни си мисля, че нещо не ми изглежда нормално да отварят и музеите, децата да излизат и да са заедно, но да се учи онлайн. Може да не преценявам нещата правилно, но наистина след разпускането на мерките не виждам логика да не се ходи на училище и градина.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Гледам, подхванали сте темата за домашния уют - тапети, ремонти, принудителна смяна на хладилник и печка... Сигурна съм, че всички промени, които правите, са хубави. Тези неща наистина дават едно особено приятно емоционално усещане. И наистина ми е интересно да видя снимки от готовата детска, Чери. :954

Цвети, права си за липсата на синхрон в мерките или в случая - в реда на отпадането им. Аз вече се убедих, че логика няма, но поне синхрон се надявах да има. Но не, не виждам и това.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Влязох, за да ви кажа, че ви обичам. Че се радвам, че ви има и че сте тук. Че сме тук. Хубав петък!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: 09 Май 2020, 16:17
ХОДИХ В МОРЕТО!!!
След цялата простотия със забраните в последните два месеца, нямаше как да напиша това с малки букви. :1062
По-точно бях на спортна ветроходна яхта в качеството на курсистка по спортно ветроходство, което няма много общо с ветроходството, до което се бях докоснала досега. Спортното ветроходство е много динамично, буквално непрекъснато има нещо за правене, а и е важно екипажът да работи в синхрон, защото понякога трима човека управляват едно платно, т.е. ако не се разбират с поглед и не са отработили стиковката помежду си, могат да станат големи бели - от изоставане в класирането до скъсани платна или дори пострадали хора.
Докато си на лодката имаш работа, просто работа. Зает си и нямаш време да осъзнаеш какво става. Но когато слезеш, разбираш, че през цялото време си бил щастлив!
Нелка, ами позавиждам ти.... честно. И не се и крия, де :221. Тези дни с това топло време навън само море ми е в главата.... тишината и мекотата на водата.... и топлината по възможност :1062 .

А ти всъщност караш ли курс по спортно ветроходство?! Аз или не съм прочела, или.... съм пропуснала нещо.
ellis_stoyanova написа: 13 Май 2020, 06:21 Аз в събота лепих тапети.Само да вметна,че освен да завия някаква видия,друго не съм правила през живота си,май преди години минавах и тавяните с латекс,ама някак ми се губи,та не помня дали аз съм била или само съм гледала.
Е, както казва класикът - "Човек дори и добре да живее стига до момента, когато лепи тапети" :221 :221 :221 . Радвам се, че си изчистила мястото, което те е дразнело, Ели. На нас в детската стая ни остана само това - да доналепим тапетите около новата дограма и не мога да ти опиша колко жестоко ме мързи.... не искам да пипвам вече ремонт... Но ще се наложи, де.

Момичетао, какво да ви кажа?! Нищо по-специално около мен. Радвам се по някакъв начин на наближилите почивни дни... Днес целият ден наблюдавам пясъчната Витоша :221 - да, не се майтапя... доколкото успях да разбера горещините последните дни се дължат на пренос на тропични въздушни маси от Африка към Европа, които маси на свой ред са засмукали пясъци от черния континент и ги изсипват в България.... Невероятна е разликата, която виждам - последните 2 месеца покрай извънредното положение и уталожване на трафика в Младост, аз гледах кристално чисто и синьо до полуда небе, в което Витоша забиваше белият си нос.... Днес обаче гледката към нея е като към нещо, което е обхванато от пушъци - дотолкова е запесъчен въздухът над града..... Но и това ще мине.

Смятам да изляза на разходка.... времето в момента предразполага само към това. Хубава вечер на всички. :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ани, оказа се, че карам курс по спортно ветроходство. И неслучайно казвам "оказа се", защото нито го планирах, нито го започнах съзнателно, а буквално се озовах в курса. :1062
Разбира се, познавам хората и бях на регата с тях миналото лято, не говорим за изцяло ново нещо. Обаче не съм обучена в спортно ветроходство и участието ми в регатата миналата година беше като екипаж на кораба-майка - участвах в екипажа на друга яхта, която е круизна, а не спортна, без никакъв шанс за класиране и без амбиции за такова. Тази яхта участваше по-скоро като съпътстваща яхта, чиято роля бе да превозва багажа на хората от спортната, да им осигурява място за нощувка и да е наоколо при нужда (круизната яхта има 4 бани, 4 спални, два хладилника, печка, носи запаси от храна и напитки и на нея могат спокойно да спят 10 човека). Плавайки си правехме кафе, пускахме си музика... Да, имахме си работа по платната и т.н., но на криузната яхта те се управляват доста лесно. За сметка на това тя е отчайващо тежка и бавна и не може да участва в гонки, освен символично (това и правихме). Радвах се искрено на начина, по който спортната яхта "Espresso martini" се носи бързо и с някаква особена лекота по водата, леко завиждах на екипажа ѝ, но пък ние имахме сенник, кафе и студени напитки, както и достатъчно време да им се насладим.
Преди около две седмици видях във ФБ снимки от тренировъчно излизане на "Espresso martini" и спонтанно написах коментар "Искам и аз!". Беше си чист моментен изблик на емоция, за който забравих малко след това. Благодарение на тази реплика обаче получих щастливо обаждане по телефона от внучката на легендарния капитан Георги Георгиев, направил първото българско околосветско самотно пътешествие с вертоходната яхта "Кор Кароли" преди повече от 40 години. Тя е председател на Ветроходна академия "Кор Кароли" и се запознах с нея през есента на 2018 г., когато спечелих тридневен ветроходен курс за начинаещи и... се качих на лодка за пръв път в живота си (нищо, че съм от Варна). Тя ми каза по телефона буквално "Ако искаш, ела да тренираш на Еспресото тази събота, но да знаеш, че започнеш ли, цяло лято няма да те оставя намира и ще те спукам от тренировки." Е, както се казва, уплашили кучето със салам. :1062 :1216 Не чаках много и казах "Идвам!" и... се оказа, че карам курс по спортно ветроходство. Не е точно курс, не е структурирано и организирано като такъв, просто е интензивна тренировка на екипажа, в която има нови хора, които се учат в движение. Чувствам се като в първи клас, има толкова много нови неща! Но, да, утре пак е събота и аз пак отивам на "Espresso martini".
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: 15 Май 2020, 19:56 Но, да, утре пак е събота и аз пак отивам на "Espresso martini".
Желая ти солен топъл вятър в косите днес, Нелка.... :954 Историята за включването ти към спортното ветроходство, която си ни разказала, звучи направо невероятно...... и пак ме навежда на мисълта, че няма случайни неща. Оня горе, който и да е той, си знае работата.... и поради тази причина не на мен, а имено на теб е дал възможността за ветроходството... :954 Аз не мога да си представя какво е, но ми звучи като СВОБОДА.

Десита, приключи ли с контролните вече?! Провери ли ги?! :)

Аз днес съм намислила да се качим пак някъде в ниските части на планината на излет... ходи ми се на зеленко.

След бурята в София от вчера днес се радвам на спокойното време навън. Но все още въздухът е мега запрашен.

Вие какво ще правите днес? :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Лично аз ще проверявам тестове онлайн и ще подготвям уроци за вторник и сряда.
Е, слушам музика. И един интересен уебинар от 19 часа съм си запланувала, на ген ключовете.
Съчетавам полезното с приятното. Пия кафе и вода. После ще готвя разни неща. Ей така :) я карам.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа: 16 Май 2020, 10:22 Аз не мога да си представя какво е, но ми звучи като СВОБОДА.
Точно това е, Ани - СВОБОДА!
:934

Иначе днес имахме и приключения - направихме грешка и изнизахме едно въже, като си създадохме доста проблеми докато го оправим, сменяхме скъсано платно, имахме шквал - доста опасен понякога, силен поривист вятър, често с градушка или сняг (ние само замръзнахме, защото беше доста студен), който удря внезапно и трае 15-20 мин. или малко повече.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ехааа!
Нели,
все по-любопитно ми става да видя наталната ти карта :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Kleo написа: 17 Май 2020, 11:29 Ехааа!
Нели,
все по-любопитно ми става да видя наталната ти карта :)
Деси, то хубаво... ама... не съм сигурна какво е това и затова не зная как точно да ти я покажа. :1062
Заключено